Kryeni shërbimet e ortopedisë në Laboratorin Olive


Ortopedia është një degë e mjekësisë që merret me sistemin muskulor dhe skeletik, kockat, nyjet, ligamentet, pjesëzat, nervat, venat, muskujt dhe lëkurën që e mbulon atë. Ajo studion, trajton dhe përpiqet të parandalojë problemet dhe sëmundjet muskuloskeletale, si një degë e superspecializuar e kirurgjisë. Në Olive Medical & Laboratory shërbimit të ortopedisë i japin shumë […]

I kemi vetëm dy mjekë infektologë


Jeton Zeqiri, drejtor i Spitalit Rajonal të Ferizajt, ka thënë në debatin “Jeta në Komunë” se tashmë kanë adaptuar hapësirën më të madhe të spitalit në hapësirë për trajtimin e COVID-19. Zeqiri ka treguar se aktualisht kanë katër punëtorë shëndetësorë të infektuar me COVID-19, por që sipas tij kjo mungesë s’ po ndikon në trajtimin […]

Kur ortopedi dhe pacienti i tij janë njëkohësisht babai dhe i biri.


Moment i rrallë kur ortopedi dhe pacienti i tij janë njëkohësisht babai dhe i biri. Ndjenjë e veçantë të trajtosh të birin nga dy fraktura të rënda, në të dy parakrahët dhe kthimin e tij të shpejtë ne jetën normale. Disa këshilla për prindërit në lidhje me lëndimet e fëmijëve të tyre: 📌Mos i paragjykoni […]

Operacionet ortopedike, Izraeli revolucionarizon kirurgjinë përmes inteligjencës artificiale


Një milimetër gabim të bën gjëmën në mjekësi, por startapi izraelit RSIP Vision gjen zgjidhjen. Startapi me qendër në Jeruzalem, RSIP Vision Ltd, zhvillon teknologjinë e vizionit kompjuterik për të vizualizuar më mirë kockat dhe nyjet përpara procedurave të tilla, për të minimizuar gabimin njerëzor dhe për të maksimizuar suksesin. Një milimetër mund të jetë […]

Të vërtetat e tmerrshme të specializimit në QKUK-Prishtinë


Shkruan: Elmedina Baraliu   Burimi i lajmit: BotaSot Fjalët e shkruara jetojnë. Sa më të sakta e të mençura të jenë, aq më të gjatë e kanë jetën. Të vërtetat e specializimit në QKUK do të jetojnë përgjithmonë sepse e vërteta e tyre është më e pastër se loti. Jeta është Mësuese e vërtetë. Aq […]

Dr.Nderim Salihaj: Disa nga format e trajtimit të lëndimeve të gjymtyrëve që i hasim në popullatën tonë


Shkruan: Dr.Nderim Salihaj Disa nga format e trajtimit te lendimeve te  gjymtyreve qe i hasim ne popullaten tone: Masazhe (ngjeshje) Kompresa te nxehta Kripë me qepë Margarinë Ve me miell Trajtimi i lendimit sipas metodave bashkohore: Protokolli PRICE Protect                Ruajtja e gjymtyres Rest           […]

Lista e nënshkrimit të Ortopedëve dhe dokumenti zyrtar i Kolegjiumit të Ortopedisë për hyrje në grevë


Mbështetja për Grevën e Kirurgëve po zgjerohet çdo ditë e më shumë. Këtë e dëshmon edhe hyrja në grevë e Ortopedëve të QKUK-së. Gazeta Shëndeti përmes disa burimeve ka siguruar listën e nënshkrimeve të Ortopedëve për hyrje në grevë si dhe dokumentin zyrtar të Kolegjiumit Profesional të Ortopedisë dhe Traumatilogjisë Lokomotore përmes të cilit njoftojnë […]

Ortopedët nuk thyhen as pas presioneve, vazhdojnë grevën fuqishëm


Greva e kirurgëve po zgjerohet çdo ditë edhe nëpër klinika dhe spitale tjera.  Nga burimet e Gazetës Shëndeti është mësuar se ata që nga dje janë në grevë por përfundimisht sot e kanë vulosur hyrjen në  grevë. Në mbledhjen e mëngjesit të kolegjiumit të ditës së sotme, Ortopedët kanë vendosur përfundimisht që të hyjnë në […]

Ortopedi i cili ka trajtuar një rast të veçant kirurgjik


  Dr.Nderim Salihaj – Ortoped ka trajtuar një rast të veçant kirurgjik. Ai ka larguar nga shuplaka e një pacienti një trup të huaj dhe me këtë veprim ka shpëtuar edhe dorën e pacientit. Lëndimi i pacientit ka ndodhur në rrethojat e metalit. Trajtimi kirurgjik nga Dr.Nderim Salihaj ka bërë të mundur heqjen e trupit […]