A është e nevojshme të përdoret aspirinë pas vaksinimit? Shpjegon neurologu Fatos Morina


[ad_1] Të premten, në emisionin “Takim virtual me Shëndritin”, ishte i ftuar neurologu Fatos Morina me të cilin u disktua lidhur me sëmundjet e ndryshme neurologjike, por theks të vecantë gjatë kësaj bisede pati vaksina AstraZeneca dhe ndërlidhshmëria e saj me trombozën trurore. Sic ndodh zakonisht, edhe këtë javë pyetjet e publikut patën një rëndësi […]

Çka është Sëmundja e Crohn-it?


    Sëmundja e Crohn-it është sëmundje inflamatore kronike me etiologji të panjohur e cila mund të paraqitet në çdo pjesë të traktit digjestiv duke filluar nga goja e deri në anus. Kjo sëmundje shoqërohet me episode të rishfaqjes me ataqe mjaft të vështira të paraqitjes. Sëmundja zakonisht shfaqet në dy gjinitë në mënyrë të […]

QKMF në Prizren siguron pajisje të rëndësishme laboratorike për analiza të ndryshme


Drejtori i Shëndetësisë në Prizren, Visar Shehu, përmes një njoftimi në faqen e tij në facebook, njofton se ky dikaster në shërbim të pacientëve ka siguruar pajisje të rëndësishme laboratorike për analiza të ndryshme përcjell Gazeta Shëndeti. Shkrimi i plotëPajisjet laboratorike si: Numërues biokimik sasia 2 copë, Imunoanajlizer sasia 1 copë,Hemostazë sasia 1 copë, tashmë […]

Pasqyra e gjakut: Cilat janë vlerat normale?


Pasqyra e gjakut: Cilat janë vlerat normale? Pavarësisht nëse keni frikë nga gjilpërat ose dhënia e gjakut, vizita në laborator është e domosdoshme për diagnostikimin e cilësdo sëmundje. Analizat e gjakut tregojnë nëse organizmi është i shëndoshë, nëse ekziston ndonjë proces inflamator, apo ekziston ndonjë sëmundje… Që të mos pyetni se çfarë kuptimi kanë shkurtesat […]