Ja sa mjekë i ka Kosova dhe sa prej tyre janë të papunë


Kosova i ka mbi 4 mijë mjekë të licencuar, derisa të papunë janë 320 prej tyre. Mosha mesatare e mjekëve familjarë në vend është 57 vjeç, ndërkohë që e atyre specialistë 53 vjeç. Nga Oda e Mjekëve thonë se ndonëse ka mjekë të papunë, në klinika të caktuara ka mungesë të theksuar të tyre, e […]

Sot u publikua revista “Mjeku” nga Oda e Mjekëve të Kosovës


[ad_1] Oda e Mjekёve tё Kosovёs, sot bёri publikimin e revistёs “Mjeku” e cila botohet pёr herё tё parё nё Kosovё. Kjo revistё trajton aktualitete tё ndryshme nga mjekësia kosovare dhe më gjerë. Tema bosht e kёtij numri të parё të revistës ёshtё COVID-19. Gjithashtu, janë trajtuar edhe tematika tjera relevante. Nё këtë eveniment morёn […]

18 mjekë humbën jetën gjatë pandemisë, Oda e Mjekëve ndan dekorata për familjet e tyre


[ad_1] Oda e Mjekëve të Kosovës ka shpërndarë dekorata për familjarët e mjekëve që humbën jetën si pasojë e Covid-19, raporton Ekonomia Online. Dekoratën Nderi i Mjekut “Ali Sokoli” si dhe Dekoratën për Arritje Shkencore “Musa Haxhiu”. Kryetari i Odës së Mjekëve, Pleurat Sejdiu, ndau dekoratën Nderi i Mjekut “Ali Sokoli” si dhe dekoratën për […]

Vazhdon largimi i mjekëve nga Kosova, shkak shihet politizimi i shëndetësisë


Edhe në vitin që kamë pas ka vazhduar trendi i kërkesave të mjekëve për marrjen e vërtetimeve për t’u larguar nga Kosova. Numri ishte më i vogël vitin e kaluar, sesa vitet e mëhershme, por arsye për këtë shihet pandemia. “Gjatë vitit 2020 kemi pasur 92 kolegë që kanë kërkuar vërtetimin që u duhet për […]

Kosova kërkon testin PCR për të gjithë qytetarët që vijnë nga vendet e tjera


[ad_1] Kushdo që mëton të hyjë në Kosovë këto ditë, duhet të ketë testin PCR negativ dhe jo më pak se 72 orë të vjetër. Kjo masë vjen pas shtimit të numrit të rasteve kohëve të fundit, ku vetëm dje u raportuan mbi 700 të infektuar. Ndërmarrja e këtij veprimi konsiderohet si reciprocitet me vendet […]

Oda e Mjekëve: Mungojnë mjetet mbrojtëse, mjekët po atakohen çdo ditë nga virusi


[ad_1] Profesionistët shëndetësor po punojnë në kushte jo adekuate sidomos gjatë pandemisë. Kryetar i Odës së Mjekëve, Pleurat Sejdiu, tha se s’ po shohin strategji në sistemin e reformimin shëndetësor dhe përmasimin e kushteve të punës. “Neve si profesionist na kanë akuzuar se jemi gjatë tërë kohës duke protestuar për shkak të pagave të vogla. […]

Shteti “t’i kushtëzojë” specializantët që të mos ikin nga sektori publik


[ad_1] Rreth 2,000 mjekë kanë aplikuar në konkursin e specializimeve, që më 30 korrik u shpall nga Ministria e Shëndetësisë. Specializimet do të ndahen për rreth 1,500 mjekë. Kjo është hera e parë, që prej vitit 2016, që autoritetet kanë shpallur konkurs për specializantë të rinj. Megjithëkëtë, janë vetë profesionistët shëndetësorë ata që kanë ngritur shqetësimin e […]

Mosha mesatare e mjekëve në Kosovë është 53, rrezikohet mbyllja e spitaleve pas gjashtë vitesh


Kryetari i Odës së Mjekëve të Kosovës, Pleurat Sejdiu ka treguar se si janë 700 mjekë të papunë në Kosovë, e në anën tjetër shtëpitë e shëndetit gjithandej Kosovës shkruajnë letra që nuk kanë njerëz dhe po mbyllin repartet. “Çdo ditë po ikin mjekë nga Kosovë, i bie në çdo ditë po ikë nga një […]

error: Content is protected !!