Ndryshon kategorizimi i komunave 18 në zonën e kuqe


Ministria e Shëndetësisë ka bërë rangimin e ri të komunave sipas zonave bazuar në rezultatet e IKSHPK-së, përkatësisht numrin e rasteve të reja të COVID-19 në 100.000 banorë në intervalin kohor prej shtatë ditësh.

Nga sot e deri më 26 mars, në zonën e kuqe janë 18 komuna:

Leposaviqi, Zubin Potoku, Zvecani, Mitrovica e Veriut, Mitrovica e Jugut, Podujeva, Vushtrria, Obiliqi, Prishtina, Fushë Kosova, Lipjani, Graçanica, Novoberda, Gjilani, Kamenica, Gjakova, Peja dhe Ferizaji.

Në zonën e verdhë janë 12 komuna:

Deçani, Juniku, Istogu, Klina, Skenderaj, Drenasi, Prizreni, Suhareka, Shtimja, Kaçaniku, Vitia dhe Kllokoti.

Në zonën e gjelbër  janë 8 komuna:

Ranillugu, Parteshi, Hani i Elezit, Shterpca, Malisheva, Rahoveci, Dragashi dhe Mamusha.

Ndryshimet

1. Podujeva  nga zona e verdhë ka kaluar në zonën e kuqe.

2. Graçanica nga zona e gjelbër ka kaluar ne zonën e kuqe.

3. Drenasi nga zona e gjelbër ka kaluar ne zonën e verdhë.

4. Shtimja nga zona e gjelbër ka kaluar ne zonën e verdhë.

Postime të ngjashme

Kategorizimi i ri – 15 komuna futen në zonën e kuqe


Ministria e Shëndetësisë ka bërë rangimin e ri të komunave sipas zonave bazuar në rezultatet e IKSHPK-së, përkatësisht numrin e rasteve të reja të COVID-19 në 100.000 banorë në intervalin kohor prej shtatë ditësh.

Nga sot e deri më 19 mars, në zonën e kuqe janë 15 komuna:

Zveçani, Mitrovica e Veriut, Prishtina, Fushë Kosova, Kamenica, Leposaviqi, Peja, Zubin Potoku, Gjilani, Obiliqi, Gjakova, Mitrovica e Jugut, Novobërda,Vushtrria dhe Lipjani.

Në zonën e verdhë janë 12 komuna:

Prizreni, Podujeva, Istogu, Skenderaj, Klina, Deçani, Juniku, Suhareka, Ferizaji, Vitia, Kllokoti dhe Kaçaniku.

Në zonën e gjelbër janë 11 komuna:

Drenasi, Malisheva, Rahoveci, Mamusha, Shtimja, Graçanica, Dragashi, Shtërpca, Hani i Elezit, Ranillugu dhe Parteshi.

Postime të ngjashme

Kategorizimi i ri i komunave, 14 në zonën e kuqe


Ministria e Shëndetësisë ka bërë rangimin e ri të komunave sipas zonave bazuar në rezultatet e IKSHPK-së, përkatësisht numrin e rasteve të reja të COVID-19 në 100.000 banorë në intervalin kohor prej shtatë ditësh.

Sipas këtij njoftimi, numri i komunave të cilat kanë hyrë në zonë të kuqe ka arritur në 14.

Kategorizimi i ri i komunave është bërë si vijon:

Nga sot e deri më 12 mars, në zonën e kuqe janë 14 komuna:

Zveçani, Mitrovica  e Veriut, Prishtina, Fushë Kosova, Kamenica, Leposaviqi, Peja, Zubin Potoku, Gjilani, Obiliqi, Gjakova, Kllokoti, Mitrovica e Jugut dhe Lipjani.

Në zonën e verdhë janë 13 komuna: 

Vushtrria, Podujeva, Ferizaji, Deçani, Vitia, Rahoveci, Graçanica, Prizreni, Novobërda, Suhareka, Kaçaniku, Shtimja dhe Istogu.

Në zonën e gjelbër  janë 11 komuna:

Skenderaj, Klina, Drenasi, Dragashi, Juniku, Malisheva, Mamusha, Shterpca, Hani i Elezit, Parteshi dhe Ranillugu.

Komunat që kanë pësuar ndryshime gjatë kësaj jave janë:

 • Mitrovica e Veriut nga zona e verdhë ka kaluar në zonën e kuqe
 • Mitrovica e Jugut nga zona e verdhë ka kaluar në zonën e kuqe
 • Leposaviqi nga zona e verdhë ka kaluar në zonën e kuqe
 • Gjilani nga zona e verdhë ka kaluar në zonën e kuqe
 • Gjakova nga zona e verdhë ka kaluar në zonën e kuqe
 • Kamenica nga zona e gjelbër ka kaluar në zonën e kuqe
 • Zubin Potoku nga zona e gjelbër ka kaluar në zonën e kuqe
 • Kllokoti nga zona e gjelbër ka kaluar në zonën e kuqe
 • Shtime nga zona e gjelbër ka kaluar në zonën e verdhë
 • Istog nga zona e gjelbër ka kaluar në zonën e verdhë
 • Deçani nga zona e gjelbër ka kaluar në zonën e verdhë
 • Rahoveci nga zona e gjelbër ka kaluar në zonën e verdhë
 • Prizreni nga zona e gjelbër ka kaluar në zonën e verdhë
 • Novobërda nga zona e gjelbër ka kaluar në zonën e verdhë
 • Suhareka nga zona e gjelbër ka kaluar në zonën e verdhë
 • Kaçaniku nga zona e gjelbër ka kaluar në zonën e verdhë.

Postime të ngjashme

Kategorizimi i ri – 6 komuna futen në zonën e kuqe


Ministria e Shëndetësisë ka bërë kategorizimin e ri të komunave sipas zonave, bazuar në rezultatet e IKShPK-së, përkatësisht numrin e rasteve të reja të COVID-19 në 100.000 banorë në intervalin kohor prej shtatë ditësh.

Nga sot e deri më 5 mars, në zonën e kuqe janë 6 komuna:

Prishtina, Fushë-Kosova, Obiliqi, Zveçani, Peja, Lipjani.

Në “Zonën e verdhë” janë 10 komuna:

Mitrovica e Jugut, Gjilani, Mitrovica e Veriut, Gjakova, Vushtrria, Leposaviqi, Graçanica, Ferizaj, Podujeva, Vitia.

Në “Zonën e gjelbër” janë 22 komuna:

Zubin-Potoku, Kllokoti, Deçani, Prizreni, Rahoveci, Shtimja, Klina, Ranillugu, Mamusha, Kaçaniku, Istogu, Suhareka, Skenderaj, Kamenica, Drenasi, Novobërda, Malisheva, Dragashi, Juniku, Shtërpca, Hani i Elezit, Parteshi.

Komunat që kanë pësuar ndryshime gjatë kësaj jave janë:

Peja nga e zona e verdhë ka kaluar në të kuqen

Lipjani nga e verdha ka kaluar në të “kuqen”

Ferizaj nga e gjelbra ka kaluar në të verdhen

Gjilanit nga e gjelbra ka kaluar në të verdhen

Vushtrria nga e gjelbra ka kaluar në të verdhen

Graçanica nga e gjelbra ka kaluar në të verdhen.

Postime të ngjashme

KEDS paralajmëron sërish ndërprerje të energjisë elektrike


Kompania Kosovare për Distribuim të Energjisë Elektrike, ka njoftuar se pasnesër disa vende në Kosovë do të mbesin pa rrymë.

KEDS-i thotë se do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike për shkak të punimeve të planifikuara, të cilat janë të domosdoshme për siguri të sistemit.

Asyeja: Punime të domosdoshme për siguri të sistemit.

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet:

18.02.2021

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Skivjani (Kodi: 80080009) prej orës 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: fshatrat: Bitesh, Dobrixhë, Dujakë, Firajë, Hereç, Jasiq, Novosellë e Epërme, Novosellë e Poshtme, Osek Hilë(një pjesë), Osek Pashë, Plançor dhe Skivjan.

Arsyeja: Montim – demontim i rrjetit të tensionit të mesëm.

Prishtinë

1.

Nga NS 35/10kV Fushë- Kosova I do të ndërprehet:

Dalja 10KV Fushë- Kosova 1 (Kodi 15018006) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Nakarada, Dardhishta, Lismiri, lagjja Tërnavët.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorëve të mbingarkuar.

Gjilan

1.

TS 110/10 kV Gjilani 5 do të ndërprehet:

Dalja 10kV J18 Spitali (Kodi 63000018) nga ora 11:00 deri në ora 14:30

Vendet: Pjesa pas Spitalit dhe Kodra e Dëshmorëve.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit të mbingarkuar.

18.02.2021

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 nga dalja 10kav Nr.37 Stabiliment shpërndarës, Bregu i Diellit do të ndërprehet:

Degëzimi 10 kV (kodi: 11000016099, 170, 103, 259, 121, 105, 159, 241) prej orës 10:00 deri në ora 18:00

Vendet: Farmedi-EULEX-i, Hendikos-i dhe Lagjja e Spitalit- një pjesë.

Arsyeja: Punimi i kokave dhe lidhëseve të tensionit të mesëm.

2. Në TS 35/10kV Drenasi do të ndërprehet:TS 10/04 kV Potok te Haxhovit (kodi: 16100005044) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Potok te Haxhovit.

Arsyeja: Kyđje e konsumatorëve në rrjetin e ri.

Ferizaj

 1. Në TS 110/35/10kV Ferizaj nga dalja 10 kV Rexhep Bislimi prej ores 09:00 – 21:00 do të ndërprehen trafostacionet me kode (40000003205, 40000003257, 40000003247, 40000003203, 40000003204, 40000003201, 40000003206, 40000003209, 40000003208, 40000003210, 40000003223, 40000003002, 40000003184, 40000003230 dhe 40000003228)

Vendet: rr. Rexhep Bislimi, rr. Hasan Prishtina, Pylltaria, rr. e Varoshit dhe Kisha Katolike.

Arsyeja: Punimi i termo-lidhesave të kabllos ekzistuese me kabllon e re sipas projektit Rexhep Bislimi 1.

18.02.2021

Punime nga palët e treta

Prizren

1.

TS 110/10kV Prizreni 3 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Malësia e Re (Kodi: 31000030 ) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Vendet: Malësia e Re, F.sh. Legjenda, afariste: Mullini Rexhep Ukaj, Firma Vesel Rexhaj, Fabrika e lëngjeve Novak.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 10kV sipas zgjidhjes teknike.

Gjakovë

1.

TS 35/10(20)kV Gjakova III do të ndërprehet:

TS.10/04 kV Egzon Dervishi (Kodi: 81084022005) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: TS Egzon Dervishi.

Arsyeja: Vendosja e bazës së siguresave të tensionit të ulët.

Prishtinë

1.

TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Bujupi Prime Group (Kodi: 19000031254 ) prej orës 10:30 deri në ora 15:30

Vendet: 10/0.4kV Bujupi Prime Group Construction.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit dhe panelit të tensionit të ulët në stabilimentin shpërndarës ekzistues sipas pëlqimit elektro-energjetik.

Ferizaj

1.

TS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

TS10/04 kV Terminali (Kodi: 41000011027) prej orës 09:00 deri në ora 10:00

Vendet: TS Terminali.

Arsyeja: Vendosja e ormanit të tensionit të ulët.

Postime të ngjashme

KOMF reagon ndaj mediave për mënyrën e raportimit të zhdukjes së 15-vjecares nga Prizreni


Komisioni i Oranizatave joqeveritare për Mbrojtjen e Fëmijëve ka reaguar ndaj mediave për mënyrën e raportimit të këtyreve të fundit për zhdukjen e 15-vjecares N.N. nga Prizreni.

Sipas tyre, kjo mënyrë e raportimit është në kundërshtim me parimet etike, legjislacionin në fuqi dhe, mbi të gjitha, cenon rëndë privatësinë e fëmijës në fjalë.

“Mediat duhet të kenë parasysh që edhe në rrethanat kur prindërit ose kujdestarët ligjor të fëmijëve shpalosin apo ndajnë informata dhe detaje rreth rastit, mediat në asnjë rrethanë s’ duhet të publikojnë informata të cilat dëmtojnë integritetin e fëmijës, e veçanërisht për fëmijët viktima. Madje, KOMF konsideron që roli i mediave përveç që duhet të jetë informues duhet të jetë edhe edukues për prindërit në raste të tilla”, thuhet në reagim.

KOMF madje ka kërkuar nga Këshilli i Pavarur për Media ta shqyrtojnë këtë rast dhe të marrin masat e nevojshme.

Kërkesa e tillë do t’i drejtohet pikërisht KPM-së, e cila do të merret me parimet profesionale e etike të shkelura gjatë raportimeve për këtë rast.

Postime të ngjashme

Prishtina dhe Prizreni prijnë me numrin më të madh të personave të infektuar me COVID-19


Prishtina prin për nga numri i rasteve me koronavirus në Kosovë gjatë 24 orëve.

84 raste janë regjistruar në kryeqytet gjatë një dite, numër të madh të personave të infektuar ka pasur edhe në Prizren 83 raste brenda një dite.

Të infektuar ka pasur edhe në komuna të tjera si: Fushë-Kosovë 21 raste, Klinë 14 raste, Malishevë 13 raste, Suharekë 12 raste, Pejë 11 raste, Lipjan 10 raste, Vushtrri 10 raste, Drenas 8 raste, Istog 7 raste, Dragash 6 raste, Gjakovë 5 raste, Rahovec 5 raste, Ferizaj 4 raste, Obiliq 4 raste, Podujevë 4 raste, Mitrovicë 3 raste, Skenderaj 2 raste, Viti 2 raste dhe me nga një rast komunat Deçan, Gjilan dhe Kamenicë./Familjajonë/

Postime të ngjashme

Kategorizimi i ri i komunave në bazë të numrit të rasteve


Bazuar në numrin e rasteve brenda një jave në 100.000 banorë, ky është kategorizimi i komunave sipas zonave:

Në zonën e kuqe janë 7 komuna:

Prishtina, Fushë Kosova, Podujeva, Mitrovica e Veriut, Mitrovica e Jugut, Zveçani dhe Gjilani.

Në zonën e verdhë janë 14 komuna:

Suhareka, Lipjani, Obiliqi, Malisheva, Juniku, Vushtrria, Klina, Shtimja, Prizreni, Peja, Gjakova, Graçanica, Kamenica, Ferizaji.

Në zonën e gjelbër janë 17 komuna:

Deçani, Vitia, Rahoveci, Dragashi, Drenasi, Istogu, Skenderaji, Leposaviqi, Kaçaniku, Kllokoti, Zubin Potoku, Mamusha, Novobërda, Hani i Elezit, Parteshi, Ranillugu dhe Shtërpca.

Postime të ngjashme

KEDS njofton për punime në rrjet, në këto zona do ketë ndërprerje të rrymës


KEDS ka bërë të ditur se si rrjedhojë e punimeve në rrjet, në disa vende do të ketë ndërprerje të rrymës.

Me anë të një komunikate për media, KEDS ka njoftuar për lokacionin dhe orarin ku do të ketë ndërprerje.

Njoftimi i plotë:

Gjakovë

TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Mirusha (Kodi: 82082002) prej orës 11:00-15:00.

Vendet: udhët: 603 Adem Jashari (1 konsumator), Imer Krasniqi (7 konsumatorë), 605 Hamdi Berisha (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator). Fshatrat: Bubël, Burim, Carallukë (3 konsumatorë), Damanek, Gurbardhë, Llapçevë, Lubizhdë, Lubizhdë e Malishevës, Lumnishtë, Mirushë, Mrasor, Panorc (një pjesë) dhe Turjakë.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit në TS – Mirusha VII dhe TS – Garaqevë.

Prizren

TS 110/35/10 kV Prizreni 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Rahoveci (Kodi: 30000015) prej orës 13:00-16:00.

Vendet: udhët: 13 Liqeni i Hasit, 15 Faik Çabrati (një pjesë), 451 Hysni Morina (një pjesë), 462 Qenë Qenaj (një pjesë), Arban (një pjesë), Atmagjë (një pjesë); fshatrat: Krajk, Landovicë dhe Tupec.

Arsyeja: Kyçja e kabllove të tensionit të mesëm për segmentin e NS të ri 10/04 kV Lagjja Jeta e re Arbanë.

23.01.2021

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Gjakovë

TS 35/10 kV Gjakova 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Nr.21 (Kodi: 81084018) prej orës 10:00-10:15 dhe 14:45-15:00

Vendet: udhët: Fehmi Agani,Ibrahim Fehmiu, UÇK, Sadik Pozhegu (1konsumator) dhe Sadik Stavileci.

Arsyeja: Krijimi i kushteve pa tension, manipulimi me ndarës të tensionit të mesëm.

TS 35/10 kV Gjakova 3 do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV TS-53 (Kodi: 81084018402) prej orës 10:00 – 15:00

Vendet: Rr. Fehmi Agani (një pjesë)

Arsyeja: Punime në ormanin e tensionit të ulët dhe ndërprerësin (AS).

TS 35/10 kV Gjakova 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Nr.40 (Kodi: 81084023) prej orës 10:00-10:15 dhe 14:45-15:00

Vendet: udhët: Bajram Curri (2 konsumatorë), Dërgut Vokshi, Ismail Qemali (5 konsumatorë), Marin Barleti (një pjesë), Nënë Tereza, Pjetër Budi, udha e UÇK-së, Sadik Pozhegu (5 konsumatorë), Sadik Stavileci, Skënderbeu (2 konsumatorë) dhe Sylejmon Vokshi.

Arsyeja: Krijimi i kushteve pa tension, manipulimi me ndarës të tensionin e mesëm.

TS 35/10 kV Gjakova 3 do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV TS Qendra (Kodi: 81084023504) prej orës 10:00 – 15:00

Vendet: Rr. UÇK (një pjesë), rr.Sadik Stavileci (një pjesë).

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit në TS – Qendra.

23.01.2021

Punime nga palët e treta

Gjakovë

TS 35/10 kV Gjakova 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Nertili (Kodi 81084033) nga ora 08:00 – 11:00

Vendet: Qendra tregtare Nertili në udhën Tirana, udhët: UÇK-së, Tirana dhe Wesley Clark.

Arsyeja: Pastrimi i trafos dhe e hyrjeve 10kV.

Pejë

TS 110/10 kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Qendra industriale-Fabrika e farave (Kodi 52000010) nga ora 11:00 – 13:00

Vendet: 4 konsumatorë komercial në udhën Haxhi Zeka dhe Fabrika e Farërave në Klinë.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit privat sipas pëlqimit elektro-energjetik.

TS 110/10 kV Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Leshani -Stabilimenti ne Ramun nga ora 11:00 – 16:00.

Trafostacionet që do të mbesin pa furnizim me energji elektrike:

Lokal N.T.SH. SHALA M.
(Kodi:51000005012)
Ramun Debelasht
(Kodi:51000005014)
Gllaviqicë e reja
(Kodi:51000005015)
Gllaviqica
(Kodi:51000005016)
Valon Sadiku
(Kodi:51000005017)
Sep. Naim Dakaj
(Kodi:51000005018)
Beton Plus-Adnan Spahija
(Kodi:51000005019)
NTSH “Vranina”
(Kodi:51000005021)
Gllaviqica
(Kodi:51000005022)
Leshan UN
(Kodi:51000005023)
Leshan -Lagjja Tahirmurat
(Kodi:51000005024)
Leshani l
(Kodi:51000005025)
Kërstovci
(Kodi:51000005026)
Betonjerka
(Kodi:51000005027)
Leshan-B.Krasniqi Separacion
(Kodi:51000005028)
Leshani ll te xhamija
(Kodi:51000005029)
Leshani 4
(Kodi:51000005030)
”Shala Immobilien”-Bashkim sh
(Kodi:51000005031)
Kliqin ll
(Kodi:51000005032)
Lagjja Shurdhaj Leshan
(Kodi:51000005033)
Jabllanicë e Leshanit G.TH
(Kodi:51000005034)
Kliqina l
(Kodi:51000005035)
Pompat e ujit – Jabllanicë
(Kodi:51000005036)
Seperacioni Valdet Gashi
(Kodi:51000005037)
Rosujë e reja Hysenaj
(Kodi:51000005038)
Rosujë Gurthues
(Kodi:51000005039)
Rosujë e vjetra
(Kodi:51000005040)
Rosuja 5
(Kodi:51000005041)
Rosuj Janoshët
(Kodi:51000005042)
Dardan Dervishaj
(Kodi:51000005043)
Vranina Llabjan
(Kodi:51000005050)

Vendet: fshatrat: Gllaviçicë, Jabllanica, Jabllanica e Leshanit, Kërstovc, Klinqinë, Leshan, Llabjan, Ramunë, Rosujë, Sferkë dhe Sferka e Thatë.

Arsyeja: Ngritja e dy 2 shtyllave 12/1600 me elemente përcjellëse.

TS 110/10 kV Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Qerdhja e fëmijëve ( Kodi : 51000003) prej orës 11:00 – 14:00

Vendet: udhët: Ardian Krasniqi, Beteja e Kosharës, Bukureshës (një pjesë), Eliot Engel, Fatmir Ukaj, Jashar Pasha, Kushtetuta e Kaçanikut, Lidhja e Pejës, Mbreti Piro dhe TMK-ja.

Arsyeja: Energjizimi i kthinës tek TS – Arben Çekaj” me kod: 51000003008.

Mitrovicë

TS 110/10 kV Vushtria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Martiraj ( Kodi : 73000009) prej orës 10:00 – 16:00

Vendet: udhët: Bahri Kuqi, Ismajl Qemajli (një pjesë); fshatrat: Begaj, Gojbulë, Gumnishtë, Karaçë, Novosella e Begut (një pjesë), Shilovicë, Skroma, Studime, Studime e Ulët dhe Studime e Epërme.

Arsyeja: Realizimi i kyçjes 10kV hyrje/dalje.

Postime të ngjashme

Babai nga Prizreni raporton në polici: Që 10 ditë vajza ka ikur nga shtëpia dhe s’ është kthyer më


Rastet e zhdukjeve vazhdojnë të jetë pjesë e raportimeve të përditshme të policisë së Kosovës.

Në raportin 24-orësh të policisë një qytetar nga Prizreni ka raportuar që  vajza e tij ka 10 ditë që është larguar nga shtëpia, por që akoma s’ është kthyer.

Prizren 09.01.2021 – 11:00. Më 18.01.2021 ankuesi mashkull kosovar ka informuar se vajza e tij viktima femër kosovare, është larguar nga shtëpia dhe s’ dihet vendndodhja e saj”, shkruhet në raport.

Postime të ngjashme

MI-ja njofton se të gjitha udhët janë të kalueshme, thirrje për kujdes gjatë vozitjes


Ministria e Infrastrukturës ka njoftuar se të gjitha udhët në Kosovë janë të kalueshme, por ka bërë thirrje për kujdes.

Kjo ministri ka njoftuar se për shkak të ngricave  në disa rrugë është intervenuar me hedhje të kripës.

Njoftimi i plotë

Mirëmbajtja dimërore e auto-udhëve, udhëve nacionale e atyre rajonale po vazhdon me intensitet të shtuar.

 Bazuar në raportin ditor të ditës së sotme, Ministria e Infrastrukturës informon si në vijim:

 Në auto-udhën R6 Doganaj-Hani i Elezit, për shkak të reshjeve të borës dhe temperaturave nën zero (-10) u intervenua me kripë dhe pastrim të borës si preventivë për parandalim të krijimit të ngricave në shtresat qarkulluese.

 ndërsa intervenime me kripë kishte  në të dy drejtimet : Suharekë Morinë  dhe Suharekë – Gjurgjicë.

 Gjithashtu në Gjilani 2, të gjitha udhët janë në gjendje të mirë, është intervenuar me kripë.

 Në regjioni Peja 1 temperaturat janë mjaft të ulëta dhe ka ngrica, bëhet shpërndarja e kripës në të gjitha udhët. duhet cekur se në udhën Kuqishtë-Bogë ka vështirësi në pastrimin e borës dhe shpërndarjen e kripës për shkak të parkimit të veturave në shiritin qarkullues. Të gjitha udhët janë të kalueshme. 

 Për shkak të reshjeve të borës  temperaturave nën zero (-10) u intervenua me kripë e rërë dhe në pastrim të borës,  në mbrëmje e në mesnatë dhe ne orët e mëngjesit  në të gjitha udhët e regjionit Prishtina 1 si preventivë për parandalim të krijimit të ngricave në shtresat qarkulluese.

 Gjakova 2, Prishtina 2,  Peja 2, Ferizaj 1,  s’ka intervenime meqenëse gjendja e udhëve është e mirë.

 Gjakova 1, në këtë rajon ka pasur intervenime në akset rrugore ku ka pasur ujë në rrugë, po ashtu është hedhur kripë dhe zhavorr. Të gjitha udhët kanë qenë të kalueshme dhe pa ngrica.

 Prizreni 2, për shkak të temperaturave  të ulëta është intervenuar në shpërndarjen e kripës në të gjitha udhët: Prizren –Morinë , Prizren – Prevalle, Zhur -Dragash- Restelicë, Dragash – Brod, ndërsa bora është pastruar në udhët, Prizren –Prevallë, Dragash – Brod dhe  Dragash – Restelicë. udhët janë të hapura për qarkullimi.

Ministria e Infrastrukturës bën apel për kujdes të shtuar në komunikacion, njëkohësisht mbetet e përkushtuar maksimalisht në zhvillimin normal të komunikacionit dhe minimizimin e vështirësive eventuale.

Postime të ngjashme

Dhjetë muaj përballje me pandeminë COVID-19, në Kosovë raste aktive janë 6 mijë e 535


Janë bërë dhjetë muaj që Kosova është duke u përballur me pandeminë COVID-19.

Që nga 13 marsi 2020 kur u paraqit rasti i parë e deri më tani, në vend janë shënuar 53 mijë e 523 raste me coronavirus nga 195 mijë e 475 persona sa janë testuar si të dyshimtë.

Përveç numrit të lartë të rasteve, deri më sot në Kosovë janë shënuar edhe një numër i madh i rasteve të vdekjes nga ky virus.

Deri më sot nga virusi SARS-CoV-2 kanë humbur jetën 1 mijë e 375 persona.

Megjithatë edhe numri i personave që po arrijnë të shërohen nga ky virus është i lartë. Brenda këtyre dhjetë muajve, numri i personave të shëruar ka arritur në 45 mijë e 613, ndërsa raste aktive mbeten 6 mijë e 535.

Të shtunën në vend u konfirmuan 259 raste të reja, dhe shtatë raste të vdekjes. Komuna me më së shumti raste pozitive në vend vazhdon të mbetet Prishtina.

Për parandalimin e përhapjes së coronavirusit, Qeveria e Kosovës që nga fillimi i pandemisë ka marrë një sërë masash.

Aktualisht në fuqi janë masat të cilat kufizojnë lëvizjen e qytetarëve dhe punën e lokaleve të gastronomisë, varësisht zonës që gjenden qytetet, sipas numrit të të infektuarve gjatë një jave, transmeton Telegrafi.

Prishtina, Fushë-Kosova, Obiliqi, Mitrovica e Veriut, Zveçani, Zubin Potoku dhe Leposaviqi, janë në zonën e kuqe, apo të rrezikut të lartë të përhapjes së virusit.

Në zonën e verdhë, atë të rrezikut mesatar për përhapje të virusit, janë Mitrovica e Jugut, Ferizaj, Lipjani, Podujeva. Vushtrria, Parteshi dhe Juniku.

Në zonën e gjelbër, apo të rrezikut të ulët të përhapjes së virusit, janë Gjakova, Kllokoti, Kamenica, Peja, Drenasi, Skenderaj, Istogu, Deçani, Shtëprca, Klina, Shtimja, Novobërda, Vitia, Prizreni, Suhareka, Kaçaniku, Rahoveci, Malisheva, Hani i Elezit, Dragashi, Mamusha, Gjilani, Ranillugu dhe Graçanica.

Postime të ngjashme

Ministria e Shëndetësisë kategorizon sërish komunat: Shtatë në zonën e kuqe


Ministria e Shëndetësisë ka vazhduar me kategorizimin e përjavshëm të komunave, në varësi të numrit të rasteve të shënuara brenda javës.

Shtatë komuna janë në zonën e kuqe, shtatë në të verdhën dhe 24 në të gjelbrën.

Në zonën e kuqe, janë vetëm 7 komuna: Prishtina, Fushë-Kosova, Mitrovica e Veriut, Zveçani, Obiliqi, Zubin Potoku dhe Leposaviqi.

Në të verdhën janë:  Mitrovica e Jugut, Ferizaji, Lipjani, Podujeva, Vushtrria, Parteshi, dhe Juniku.

ndërsa, në zonën e gjelbër, janë 24 komuna: Kllokoti, Gjakova, Kamenica, Peja, Drenasi, Skenderaj, Istogu, Deçani, Shtërpca, Klina, Shtimja, Novobërda, Vitia, Prizreni, Suhareka, Kaçaniku, Rahoveci, Malisheva, Hani i Elezit, Dragashi, Mamusha, Gjilani, Ranillugu dhe Graçanica.

Ky kategorizim do të vlejë deri më datë 15 janar.

Postime të ngjashme

Kategorizimi i komunave sipas numrit të të infektuarve- vetëm tetë komuna në zonën e kuqe


Vetëm tetë komuna kanë mbetur në zonën ne kuqe në kategorizimin e ri të komunave në bazë të numrit të të infektuarve gjatë një javë.

Në zonën e kuqe janë komunat si: Prishtina, Fushë Kosova, Obiliqi, Mitrovica e Jugut, Mitrovica e Veriut, Podujeva, Zveçani dhe Zubin Potoku.

Në zonën e verdhë janë 11 komuna: Kamenica , Gjakova, Gjilani, Peja, Vushtrria, Ferizaji, Shtërpca, Leposaviqi, Lipjani, Graçanica dhe Novobërda.

ndërsa në zonën e gjelbër janë 19 komuna: Drenasi, Klina, Hani i Elezit, Shtimja, Suhareka, Skënderaji, Malisheva, Parteshi, Rahoveci, Prizreni, Deçani, Kaçaniku, Juniku, Dragashi, Mamusha, Kllokoti, Vitia, Istogu dhe Ranillugu.

Postime të ngjashme

Prishtina më së shumti raste me COVID-19 gjatë 24 orëve


Prishtina sërish ka shënuar më së shumti të infektuar me koronavirusi në nivel komunash në Kosovë.

Në kryeqytet janë regjistruar 117 raste të infektimeve. Pas Prishtinës vijnë komunat e tjera si: Mitrovica 39 raste, Podujeva 20 raste, Ferizaji 19 raste, Prizreni 18 raste, Skenderaji 16 raste, Gjilani 14 raste, Vushtrria 14 raste, Lipjani 12 raste, Fushë Kosova 10 raste, Obiliqi 10 raste, Peja 8 raste, Suhareka 8 raste, Gjakova 7 raste, Drenasi 6 raste, Kamenica 6 raste, Shtimja 4 raste, Deçani 3 raste, Vitia 3 raste, Kaçaniku 2 raste, Novobërda 2 raste, Rahoveci 2 raste dhe me nga 1 rast komunat Istog, Klinë, Leposaviq, Malishevë dhe Zubin Potok.

Postime të ngjashme

Prishtina sërish prin për nga numri i rasteve me COVID-19 brenda ditës


Komuna e Prishtinës sërish ka shënuar numra më të lartë të infektimeve me koronavirus sesa komunat tjera.

Në kryeqytet gjatë 24 orëve janë shënuar 198 raste, ku pas saj vijnë komunat tjera si: Peja 38 raste, Podujeva 37 raste, Fushë Kosova 36 raste, Ferizaj 26 raste, Lipjani 21 raste, Drenasi 20 raste, Mitrovica 18 raste, Gjilani 15 raste, Obiliqi 15 raste, Vushtrria 15 raste, Istogu 12 raste, Vitia 11 raste, Klina 8 raste, Gjakova 6 raste, Kamenica 6 raste, Prizreni 6 raste, Rahoveci 6 raste, Deçani 5 raste, Malisheva 5 raste, Shtimja 5 raste, Skenderaj 5 raste, Dragashi 2 raste, Hani i Elezit 2 raste, Shtërpca 2 raste, Suhareka 2 raste dhe me nga nje rast komunat Novobërdë dhe Ranillug.

Postime të ngjashme

Në këto vende nesër s’ do të ketë rrymë


KEDS ka njoftuar se për shkak të punimeve në rrjet, do të ketë ndërprere të energjisë elektrike në disa lokacione në Kosovë.

Me anë të një komunikate për media, janë bërë të ditura lokacionet dhe orari i ndërprerjeve.

 Më poshtë keni komunikatën e plotë:

 Prishtinë

1.

TS 35/10 kV Fushë- Kosovë do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Zona industriale-Vragoli  (Kodi:15018014) prej orës 10:00 – 11:00

Vendet: Petrol Company, Shtypshkronja “Zeri”, Asllani dhe Dimi.

Arsyeja: Punime në Projektin NS 35/10 kV Fushë-Kosovë.

2.

TS 35/10 kV Fushë Koovë do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Hekurudhat e Kosoves (Kodi:15018013) prej orës 10:00 – 11:00

Vendet: Hekurudhat e Kosovës Fushë-Kosovë.

Arsyeja: Punime ne Projektin NS 35/10 kV Fushë-Kosovë.

3.

TS 35/10 kV Fushë- Kosovë do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Ujesjellesi Kuzmin (Kodi:10012009) prej orës 10:00 – 11:00

Vendet: Pompat e Ujësjellësit .

Arsyeja: Punime ne Projektin NS 35/10 kV Fushë-Kosovë.

4.

TS 35/10 kV Fushë- Kosovë do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Mulliri (Kodi:10012012) prej orës 10:00 – 11:00

Vendet: Mulliri Fushe Kosove .

Arsyeja: Punime ne Projektin NS 35/10 kV Fushë-Kosovë.

5.

TS 35/10 kV Fushë- Kosovë do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Fabrika e Ushqimit kafshëve  (Kodi:15018011) prej orës 10:00 – 11:00

Vendet: Fabrika e Ushqimit kafshëve.

Arsyeja: Punime ne Projektin NS 35/10 kV Fushë-Kosovë.

6.

TS 35/10 kV Fushë- Kosovë do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Fushë- Kosova 2  (Kodi:10012005) prej orës 10:15 – 12:00

Vendet: Pjesa te Tregu, Uglari komplet, një pjesë të Fushë-Kosovës, ana e djathtë deri te TS Çeku.

Arsyeja: Punime në Projektin NS 35/10 kV Fushë- Kosovë.

7.

TS 35/10 kV Fushë- Kosovë do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Shtëpia e Kulturës   (Kodi:15018003) prej orës 12:15 – 14:00

Vendet: Qendra e Fushë-Kosovës te Stacioni i Trenit dhe ana majtë deri te udha e Çerdhes.

Arsyeja: Punime në Projektin NS 35/10 kV Fushë-Kosovë.

8.

TS 35/10 kV Fushë- Kosovë do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Thertorja   (Kodi:10012010) prej orës 12:15 – 13:00

Vendet: Sole Kosova, Migrosi dhe IMF Kosova.

Arsyeja: Punime në Projektin NS 35/10 kV Fushë-Kosovë.

Gjakovë

 1.

TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Mirusha  (Kodi:82082002) prej orës 10:30 – 15:30

Vendet: udhët: 603 Adem Jashari (1 konsumator), Imer Krasniqi (7 konsumatorë), 605 Hamdi Berisha (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator); fshatrat: Bubël, Burim, Carallukë (3 konsumatorë), Damanek, Gurbardhë, Llapçevë, Lubizhdë, Lubizhdë e Malishevës, Lumnishtë, Mirushë, Mrasor, Panorc (një pjesë) dhe Turjakë.

Arsyeja: Montimit i ndarësit linjor 10/20 kV.

Pejë

 1.

TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10kV Klina III  (Kodi: 52000101) prej orës 11:00 deri në ora 14:00

Vendet: udhët: 28 Nëntori (një pjesë), Abedin Rexha, Ali Kelmendi, Arbëria (një pjesë), Bajram Curri, Dëshmorët e Kombit, Elena Gjika, Fehmi Agani (një pjesë), Ganimete Tërbeshi (një pjesë), Imer Berisha (një pjesë), Jusuf Gërvalla, një pjesë e Klinës, Drini Bardh, Lidhja e Prizrenit, Mehmet Haxhaj, Mirush Dakaj (një pjesë), Ndue Perlleshi (një pjesë), Nënë Tereza, Perlina, Sadik Rama (një pjesë), Sheshi Mujë Krasniqi (një pjesë), Sheshi Nëna Terezë (një pjesë), Ymer Basha (një pjesë) dhe Ymer Berisha.   Fshatrat: Dollc (një pjesë), Dresnik (një pjesë), Maluzhganë, Tikëvesh dhe Zajm (një pjesë).

Arsyeja: Punime në shkarkimin e daljes 10 kV.

2.

TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10kV Dresniku (Kodi: 52000007)  prej orës 13:00  deri ne ora 15:00

Vendet: Klinë, Dresnik, Dollc dhe Gremnikë.

Arsyeja: Punime në shkarkimin e daljes 10 kV.

 11.12.2020

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

 NS 35/10 kV Parku i Biznesit do të ndërprehet:

NS 10/04 kV Komoran te shkolla (kodi: 16023007101) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

Vendet: Komoran te shkolla.

Arsyeja: Shkyçja e konsumatorëve nga rrjeti i vjetër dhe rikyçja në rrjetin e ri nëntokësor.

11.12.2020

Punime nga palët e treta

Ferizaj

 1.

TS 35/10 kV Ferizaj 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Varoshi   (Kodi:40042005) prej orës 09:00 – 12:00

Vendet: fshatrat: Elezaj (një pjesë), Gërlicë (një pjesë), Greme, Çardak-Kaçaniku i Vjetër (një pjesë), Magjistralja Ferizaj-Kaçanik (një pjesë), Rakaj dhe Varosh.

Arsyeja: Vendosja e shtyllës dhe lidhjeve përkatëse.

2.

TS 35/10 kV Ferizaj  1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Ujëvara    (Kodi:40041011) prej orës 09:00 – 13:00.

Vendet: rr. Nerodimes, Ujvara, Frigoriferi dhe Barakat.

Arsyeja: Ngritjen e shtyllave nën tension sipas ZTE 9651.

Gjilan

 1.

TS 35/10 kV Gjilani 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Çeliku   (Kodi:60062005) prej orës 13:00 – 17:00

Vendet: udha e Bujanovcit.

Arsyeja: Ndërrimi i panelit 0.4kV.

12.12.2020

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prizren

 1.

Nga  TS 110/10kV Prizreni 3 do të ndërprehet:

Daljet 10kV (kod: 310000) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kVprej orës 01:00  deri në ora 02:00

Vendet: rrugët: 193 Marie Kraja (një pjesë), 195 Fahredin  Hoti, 196 Aleks Buda, 201 Ajdin Rrahmanaj, 208 Flamuri, 210 Martirët e Kabashit, 228 Durrësi, 234 Hyse Tërpeza, 241 Tamil Shala, 563 Nëna Tereza (një pjesë) dhe Sami Koka, 1 Adem Jashari (një pjesë), 181 Pellazgët, 190 Ulpiana, 192 Tefik çanga (një pjesë), 193 Marie Kraja (një pjesë),193 Fahredin Hoti (një pjesë), 198 Vjosa, 199 Shkodra (një pjesë), 2 Ukë Bytyqi (një pjesë), 201 Ajdin Rrahmanaj, 202 Akili, 203 elena Gjika (një pjesë), 204 Beteja e Kabashit, 205 Janina, 208 Flamuri (një pjesë), 216 Rozafa Kulla, 217 Selver Maçkaj, 222 Ali Pashë Tepelena (një pjesë) dhe 225 Ali Ibra (një pjesë), 2 Ukë Bytyqi (një pjesë), 284 Sherif Agë Turtulla (një pjesë), 287 Ramadan Çejku (një pjesë), 288 Epirotët (një pjesë), 106 Brigada 125 (një pjesë), 272 Qazim Berisha (një pjesë), 273 Haxhi Zeka, 276 Azem Shkreli (një pjesë), 277 Bojniku (një pjesë), 278 Agim Shala (një pjesë), 279 Mevlana (një pjesë), 280 Istriotët, 281 Bedri Pejani (një pjesë), 283 Kurilla, 285 Lulzim Rexhepi, 289 Mehdi Bardhi, 290 Musa Shehzade (një pjesë), 291 Shkelzen Dragaj (një pjesë), 292 Mehmetçik, 295 Refki Shala (një pjesë), 296 Hysen Rexhiq, 297 Kasimbeg, 298 Dragoman, 299 Sylejman Drini, 300 Jonuz Emra, 301 Selman Riza (një pjesë), 34 Hafiz Ismail Hakki, 305 Njazi Alishani (një pjesë), 308 Kosova 1, 309 Ali Pashë Elbasani (një pjesë), 338 Vatrat Shqiptare dhe 380 Enver Haradinaj, 303 Kamber Bruti, 304 Hafiz Ismajl Hakki, 306 Mbretëresha Teutë (një pjesë), 307 Sami Frashëri (një pjesë), 308 Kosova, 310 Adriatiku (një pjesë), 319 Tahir Meha (një pjesë), 320 Emin Pasha, 323 Ardian Zurnaxhiu, U/hidroregjioni Jugor Bunari l dhe II në udhën 338 Vatrat Shqiptare, 11 Ismet Jashari – Kumanova, 335 Nuri Sherifi, 336 Shën Flori (një pjesë), 337 Kalaja (një pjesë), 338 Vatrat Shqiptare, 341 Shën Albani, 352 Vajzat e Sulit, 353 Berati, 354 Marin Barleti, 357 Pushkatarët, 359 Iljaz Kuka (një pjesë), 360 Adnan Krasniqi, 361 Aleksander Flemingu, 363 Shaip Spahiu, 371 Josip Rela, 372 Saraji, 373 Alajdin Berisha, 374 Anif Muji, 375 Bylbyldere, 377 Xhavit Bajraktari, 378 Nexhat Matrangji, 385 Halit Berisha, 387 Feta Gega, 388 Nysret Seharsoj, 389 Hëdërlez, 390 Sheh Emini, 391 Vëllezërit Dehiri, 393 Zekerija Rexha, 442 Lekë Matrënga, Qendra Zejtare I (një pjesë), Qylani I Vjeter, Vranduk dhe Sheshi Shadërvani, 119 Azem Bejta, 2 Ukë Bytyçi, 249 Bekim Berisha, 250 Nazim Kokollari, 251 Muharrem Bajraktari, 257 Xhemajl Fetahu, 258 Xhemajl Mustafa, 259 Ibrahim Thaçi, 262 Dalmatët, 264 Enver Dukagjini, 265 Muhamet Çami, 266 Nehat Demiri, 267 Fazli Grajçevci, 268 Gjin Muzaka, 270 Balshajt dhe Dardania, Lubizhda dhe Skorobishtë, Konsumatorë komercial dhe Buxhetar (F.S.K.) në udhët 2 Ukë Bytuqi, Dardania dhe Tranzit, 67 Edit Durham (një pjesë), 168 Preveza, 169 Murat Kabashi, 170 Srebrenica, 171 Manush Berisha, 174 Mbreti Agron, 177 Bekim Muhaxheri, 178 Behajdin Hallaqi, 180 Leskovci, 200 Fadil Balaj, 204 Beteja e Kabashit, 205 Janina, 207 Ahmet Prishtina, 208 Flamuri (një pjesë), 252 Meriman Jakupi, 272 Qazim Berisha, 315 Rexhep Kabashi, 316 Muhaxhirët dhe 317 Bazhdarhane, 52 Xhemë Gostivari, 160 Ardianët, 161 Enver Maloku, 162 Pazari i ri (një pjesë), 164 Ali Pashë Gucia(një pjesë), 166 Besim Telaku, 167 Edit Durham, 170 Srebrenica, 171 Manush Berisha, 173 Maja e Pikëllimës, 174 Mbreti Agron, 176 Mbreti Bardhyl, 179 Ersan Mazrek, 182 Sangjaku, 194 Agron Bytyqi, 195 Fahredin Hoti, 255 Meriman Jakupi, 311 Ankara, 313 Brahim Osmanaj, 315 Rexhep Kabashi dhe 324 Fehmi Lladrovci, G.I.Z. në udhën 1 Adem Jashari, 101 Enver Hadri, 130 Beslidhja (një pjesë), 15 Faik Çabrati (një pjesë), 17 Mbreti Gent, 18 Beteja e Pashtrikut, 196 Aleks Buda, 205 Janina, 206 Arta, 208 Flamuri, 222 Ali Pashë Tepelena (një pjesë), 239 Luj Pasteri, 240 Petro Marko, 35 Skender Latifi, 37 Verrat e Llukës, 38 Afrim Bytyqi, 40 Ismail Qemajli, 41 Lasgush Poradeci, 42 Ismet Gashi, 49 Aziz Kelmendi, 51 Jashar Salihu, 54 Enkelejt, 55 Sadik Ramë Gjurgjeviku, 65 Brigadat, 7 Ismail Kryeziu, Arban, Jeta e Re, Përparimi dhe Tranziti (një pjesë), 222 Ali Pashë Tepelena (një pjesë) dhe Tranzit (një pjesë);

Fshatrat: Korishë (një pjesë), Lexhend, Lubizhdë (një pjesë), Lutogllavë, Malësi e Re dhe Petrovë, Petrovë (një pjesë) dhe Rrallinë (një pjesë), Bogushevc, Drajçiq, Gornjasellë, Llokovicë, Lubinjë e Epërme, Lubinjë e Poshtme, Manastricë, Mushnikovë, Nebregoshtë, Pllanjan, Prevallac, Reçan, Sredskë, Stajkoc dhe Struzhë, Jabllanicë, Katund, Novosellë (një pjesë), Pouskë dhe Sharri (një pjesë), Korishë, Lubizhdë dhe një pjesë e fshatit Lutogllavë dhe Gërnçar.

Arsyeja: Verifikimin e lidhjeve për matje te konsumatorët që janë në nënstacionin.

12.12.2020

Punime nga palët e treta

Pejë

 1.

TS 110/35/10 kV Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Rrokaqielli    (Kodi:50000005) prej orës 09:00 – 09:15 dhe 14:45 – 15:00

Vendet: udhët: Adem Jashari, Adem Thaqi (një pjesë), Ahmet Gjikolli, Atë Shtjefën Gjeqovi (një pjesë), Bill Klinton, Demostratat 1968 (një pjesë), Esat Mekuli (një pjesë), Hasan H. Murati (një pjesë), Mbretëresha Teutë, Ndue Bytyqi (një pjesë), Nuredin Gërvalla (një pjesë), Shaban Polluzha (një pjesë),  Shpetim Bojku, Sylë Hasani, Vëllezërit Kelmendi, Vëllezërit Topulli dhe Ymer Basha (një pjesë).

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

TS 110/35/10 kV Peja 1 do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV TS 1 i ri    (Kodi:50000005002) prej orës 09:00 – 15:00

TS 10/0.4 kV TS 1 i vjeter   (Kodi:50000005003) prej orës 09:00 – 15:00

Vendet: rr. Adem Jashari, rr. hmet Gjikolli, rr. Demonstrata 1968, rr. H.Murati. rr. Mbretëresha Teutë, rr. Shpëtim Bojku dhe një pjesë e udhës Nuredin  Gërvalla.

Arsyeja: Realizimi i hyrje dhe daljeve 10kV sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe daljet 0.4 kV për konsumatorët ekzistues.

Postime të ngjashme

FFK-ja njofton se kur do të hedhet shorti për 1/16 e finales së Kupës së Kosovës


Të martën, më 8 dhjetor, në orën 13:00 në selinë e FFK-së do të bëhet tërheqja e shortit për rrethin e 1/16 së finales së Kupës së Kosovës.

Në këtë rreth do të marrin pjesë 32 skuadra, ku do të përfshihen klubet e Superligës e Ligës së Parë, si dhe dy skuadrat që e kanë siguruar kalimin në këtë rreth nga tri fazat e para ku ishin të përfshira klubet e Ligës së Dytë dhe Ligës së Tretë.

Në këtë short, skuadrat pjesmarrëse do të ndahen në dy vazo.

10 ekipet e Superligës dhe nga 3 të parat e të dy grupeve të Ligës së Parë do jenë në vazon e parë dhe do i ikin përballjeve me njëra-tjetrën. (Pra s’ do ketë ndeshje mes skuadrave të së njejtës vazo)

Dilemat e vetme kanë ngelur se kush do t’i bashkohet Ulpianës nga Grupi B me dy ndeshjet, Flamurtari – Dardana dhe Kika – Vitia që do jenë vendimtare për të plotësuar vazot.

Vazo e parë:

Ballkani, Drita, Prishtina, Gjilani, Feronikeli, Arbëria, Trepça ’89, Drenica, Llapi, Besa, Dukagjini, Malisheva, A&N, Ulpiana, Flamurtari ose Dardana dhe Vitia ose Kika

Vazo e dytë:

Istogu, Onix, Liria, Trepça, Drenasi, Vushtrria, Vëllaznimi, Ferizaj, 2 Korriku, Ramiz Sadiku, Vllaznia, KEK-u, Kosova e Prishtinës, Prizreni, Flamurtari ose Dardana dhe Vitia ose KikaPostime të ngjashme

Prishtina prinë për nga numri i rasteve me koronavirus gjatë 24 orëve


Prishtina sërish ka shënuar numra më të lartë të infektimeve me COVID-19.

198 raste janë shënuar në kryeqytet gjatë 24 orëve.

Pas Prishtinës vijnë: Gjilani 54 raste, Mitrovica 46 raste, Ferizaji 32 raste, Fushë-Kosova 28 raste, Lipjani 23 raste, Podujeva 21 raste, Drenasi 18 raste, Prizreni 18 raste, Peja 17 raste, Gjakova 15 raste, Kamenica 13 raste, Vitia 11 raste, Vushtrria 11 raste, Obiliqi 9 raste, Malisheva  7 raste, Suhareka 7 raste, Istogu 5 raste, Klina 5 raste, Rahoveci 5 raste, Shtimja 4 raste, Skenderaji 4 raste, Deçani 3 raste, Kaçaniku 3 raste, Dragashi 1 rast, Kllokoti 1 rast dhe Zubin-Potoku 1 rast.

Postime të ngjashme

Këtë fundjavë në basketbollin kosovar janë në program ndeshjet e mbetura nga xhirot e mëparshme


Në fundjavë do të zhvillohen ndeshjet e mbetura të xhiros së pestë në Prince Caffe Superligën e Kosovës në basketboll.

Të shtunën do të përballen rivalët e vjetër, Trepça dhe Peja. Mitrovicasit kanë dy fitore dhe dy humbje në këtë edicion, ndërsa pejanët kanë katër fitore në katër ndeshje, duke qenë skuadra e vetme pa humbje në elitën e basketbollit.

Duelet mes këtyre dy skuadrave gjithmonë kanë qenë interesant dhe kështu pritet edhe kësaj radhe në palestrën ‘Minatori’, shkruan faqja zyrtare e FBK-së, përcjell GazetaBlic.

Në takimin tjetër të kësaj xhiro, Ponte Prizreni do të ndeshet me Sigal Prishtinën. Prizrenasit kanë dy fitore dhe dy humbje, derisa prishtinasit një fitore dhe tri humbje. Takimi në Prizren pritet të jetë mjaft interesant.

Prince Caffe Superliga – Java 5

E shtunë

15:00 Trepça – Peja

E diel

17:00 Ponte Prizreni – Sigal PrishtinaPostime të ngjashme

Testet PCR së shpejti edhe në tri komuna

Testet PCR së shpejti edhe në tri komuna


Qytetarët e Prizrenit, Pejës dhe Gjilanit së shpejti mund të kryejnë testin PCR në komunat e tyre. Duke analizuar strishot nga hunda dhe fyti, ata mund ta kuptojnë Në qoftë se janë të infektuar me COVID-19.

Këtë e kanë konfirmuar nga Ministria e Shëndetësisë në një përgjigje për IndeksOnline. Zyrtarë të MSH-së kanë thënë se testime të tilla pritet të bëhen pastaj edhe në Gjakovë, Ferizaj e Mitrovicë.

“Përveç IKSHPK-së, testime me PCR pritet të bëhen edhe në qendrat rajonale të shëndetësisë publike në Pejë, Prizren, Gjilan, Gjakovë, Ferizaj e Mitrovicë. Do të fillohet në ato qendra që janë më gati të fillojnë dhe në këtë mes, me gjasë Prizreni, Peja  ose edhe Gjilani, mund të fillojnë më parë, për të vazhduar me të tjerat. Megjithatë do të vlerësohet me IKSHPK-në dhe drejtuesit e këtyre qendrave se cilat do të fillojnë të parat”, thuhet në përgjigjen e tyre, shkruan Indeksonline.

Për të filluar që të jepet ky shërbim, sipas MSH-së, aparaturat janë siguruar ndërsa pritet të bëhet edhe trajnimi i stafit.

Së shpejti [pritet të fillojnë të bëjnë testet PCR], aparaturat janë siguruar, do të bëhet trajnimi i stafit dhe do të fillohet”, thanë zyrtarët e MSH-së.

Përveç Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike në Prishtinë, Ministria e Shëndetësisë ka licencuar dhjetëra institucione shëndetësore private, për të kryer teste serologjike dhe teste me metodën PCR për COVID-19.

Çmimi për testin seriologjik, në bazë të të cilave mund të vërtetohet Në qoftë se një person e ka pasur koronavirusin dhe bëhet me anë të mostrave të gjakut, në laboratorë privatë kushton rreth 20 euro. në ato e sipër për testin PCR në institucione shëndetësore private çmimi sillet rreth 60 euro. /familjajone

Postime të ngjashme

Zhbllokohen pronat në Prizren pas transmetimit të emisionit të KALLXO.com


akoma pa u mbushur një javë nga transmetimi i emisionit të titulluar ‘Sekuestrimet pa bazë’ nga KALLXO.com, Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës ka zhbllokuar pronat e një lagjeje të tërë në Prizren.

Emisioni i të premtes, më 27.11.2020, transmetoi pretendimet e Hajredin Gushit nga Prizreni, i cili ka pohuar se Prokuroria për një hetim që lidhet mes viteve 2010 deri në vitin 2013 ka futur në listën e konfiskimeve edhe pronat e babagjyshit të tij, të cilat u ishin shitur personave të tjerë 40 apo 50 vite me parë.

KALLXO.com ka siguruar kërkesën e Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovë të bërë në Gjykatën e Prishtinës të hënën, më 30 nëntor, tre ditë pas transmetimit të emisionit, ku kërkohet që këto prona të zhbllokohen.

“Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, në Gjykatë më datë 30.11.2020, ka ushtruar plotësim të kërkesës të datës 27.10.2020 për heqjen e urdhrit ndalues afatgjatë, ku në arsyetimin e kësaj kërkese për plotësim ka theksuar se në kërkesën e parë është përvjedhur një gabim teknik dhe s’ janë të përfshira në tabelë të gjitha pronat e ngrira të personit Hajredin Gushi, andaj me anë të parashtresës së theksuar si më lartë të përfshihen për zhbllokim edhe pronat të cilat s’ janë evidentuar në kërkesën e datës 27.10.2020. Gjithashtu prokuroria me anë të kësaj kërkese të ushtruar me datë 30.11.2020 ka njoftuar gjykatën se asnjë nga pronat e Hajredin Gushit s’ është e përfshirë në aktakuzën e datës 27.10.2020, pasi që kundër të dyshuarit Hajredin Gushit kanë pushuar hetimet në këtë çështje penale, më aktvendim për pushimin e hetimeve PPS67/19 të datës 27.10.2020”, thuhet në shkresën e Gjykatës së Prishtinës, Departamenti Special.

Gushi ishte hetuar pasi ai dhe disa persona të tjerë dyshoheshin për veprat penale – pastrim i parave, mbi parandalimin e pastrimit të parave dhe luftim të terrorizmit, me saktë me veprën penale – organizimi i skemave piramidale dhe bixhozit të paligjshëm.

Bllokimi i këtyre pronave u kishte shkaktuar probleme edhe fqinjve të Gushit, të cilët pronat i kishin blerë dekada më pare nga gjyshi i tij. Ata s’ kanë mundur t’i shisnin shtëpitë.

Kërkesën e prokurorit special Agron Bajrami për ndalim afatgjatë  e kishte aprovuar gjyqtari paraprak i Departamentit Special, Arben Hoti, e i cili edhe ka marrë vendim për zhbllokimin e këtyre pronave.

Emisionin e plotë rreth këtij rasti mund ta ndiqni në këtë link.Postime të ngjashme

KEDS njofton për punime, në këto qytete do të ketë ndërprerje të rrymës deri në 12 orë


KEDS njofton se edhe nesër do të zhvillojë punime në projekte investive si dhe për sigurinë e sistemit.

Dhe si pasojë do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa qytete e fshatra të Kosovës, ku koha më e gjatë e ndërprerjes do të jetë 12 orë.

Ky është orari sipas rajoneve të vendit:

Rajoni i Prishtinës

Punime në projekte investive

Data e punimit: 03-12-2020

1.

NS 110/10kV Prishtina 5 do të ndërprehet:

NS 10/0.4 kV Bërnica e Epërme 1 (kodi: 13000001004) prej orës 10:30 deri në ora 15:30

Vendet: Bërnica e Epërme 1.

Arsyeja: Punime në rrjetin e tensionit të ulët.

2.

TS 35/10 kV Parku i Biznesit do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Komoran te shkolla (kodi: 16023007101) prej orës 08:00-17:00

Vendet: Komoran te shkolla

Arsyeja: Shkyçja e konsumatorëve nga rrjeti i vjetër dhe ri kyçja në rrjetin e ri nëntokësor.

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 03-12-2020

1.

Nga TS 110/35/10kV Prishtina 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV J 22 Preoci (Kodi: 10000001) prej orës 10:00 deri ne ora 15:00

Vendet: Preoci, Llapnasella, Spitali i Zemrës EDA, Medicine Hospital, HIB Petroll, Hotel Emerald, EBC Cosmetic dhe Auto Mekanika.

Arsyeja: Vendosja e kthinave të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehen këto TS 10/04 kV:

TS 10/04 kV Kampshtëpiza- Petrit Deçani (Kodi: 19000035011) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

TS 10/04 kV “EDA” Spitali intermed Preoc (Kodi: 19000035013) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

TS 10/04 kV Zenel Beqiri (Depo te Luli) (Kodi: 19000035028) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

TS 10/04 kV Petroll Company (Kodi: 19000035029) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

TS 10/04 kV Grupi i bizneseve”Delux”(Toverlani) (Kodi: 19000035247) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

TS 10/04 kV Preoci 3 (TE Mercedesi) (Kodi: 19000035003) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

TS 10/04 kV Mercedes Mita (Pumpa e benzinit) (Kodi: 19000035004) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

TS 10/04 kV Driton Mehmeti (Kodi: 19000035164) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

TS 10/04 kV Muja Preniqi “Autosallon” (Kodi: 19000035156) prej orës 10:00 deri ne ora 15:00

TS 10/04 kV Gani Aliu (Kodi: 19000035161) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

TS 10/04 kV Afrim Krasniqi “Star Trade”SH.P.K. (Kodi: 19000035137) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

TS 10/04 kV Objekti privat Hamdi Mehmeti (objekti Elipsa) (Kodi: 19000035012) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

TS 10/04 kV F-SHPED SH.P.K Faton Nishevci (Kodi: 19000035163) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

TS 10/04 kV NTSH “Zhaki Advertising”- Zhermin Durguti (Kodi: 19000035129) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

TS 10/04 kV Durmish Hamit Durmishi “DURMISHI” shpk (Kodi: 19000035146) prej orës 10:00 deri ne ora 15:00

TS 10/04 kV Hamdi Beqiri”Hart Point R.H.”Sh.p.k (Kodi: 19000035159) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

TS 10/04 kV Hysen Shabani NPT “GAMMA” (Kodi: 19000035249) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

TS 10/04 kV Nexhat Fazliu “Binni” shpk (Kodi: 19000035162) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Një pjesë e Veternikut.

Arsyeja: Vendosja e kthinave të tensionit të mesëm.

Rajoni i Ferizajt

Punime në projekte investive

Data e punimit: 03-12-2020

1.

Nga TS 110/35/10 kV Ferizaj do të ndërprehen stabiliment:

TS 10/0.4 kV Mekatyp-ks (kodi: 40000004223) prej orës 09:00-21:00

TS 10/0.4 kV TS Guri 1 (kodi: 40000004230) prej orës 09:00-21:00

TS 10/0.4 kV Viva R. Bajrami (kodi: 40000004231) prej orës 09:00-21:00

TS 10/0.4 kV Ve-Tro-Isolag sh.p.k (kodi: 40000004260) prej orës 09:00-21:00

TS 10/0.4 kV V.Gervalla II (kodi: 40000004219) prej orës 09:00-21:00

TS 10/0.4 kV 28 Nentori e re (kodi: 40000004252) prej orës 09:00-21:00

TS 10/0.4 kV 28 Nentori -blinda (kodi: 40000004242) prej orës 09:00-21:00

TS 10/0.4 kV Privat -eskavatori (kodi: 40000004221) prej orës 09:00-21:00

TS 10/0.4 kV Muhabi Berisha (kodi: 40000004222) prej orës 09:00-21:00

TS 10/0.4 kV 28 Nenetori MBTS (kodi: 40000004243) prej orës 09:00-21:00

TS 10/0.4 kV Kadri Zeka (kodi: 40000004220) prej orës 09:00-21:00

TS 10/0.4 kV Dogani (kodi: 40000004227) prej orës 09:00-21:00

TS 10/0.4 kV Stabiliment shpërndarës (kodi: 40000004218) prej orës 09:00-21:00

TS 10/0.4 kV Lulzim Emini (kodi: 40000004282) prej orës 09:00-21:00

TS 10/0.4 kV Lulzim Emini (kodib: 40000004283) prej orës 09:00-21:00

Vendet: rr. Vëllezërit Gërvalla, rr. Kadri Zeka, rr. 28 Nentori dhe bizneset.

Arsyeja e ndërprerjes: Energjizimi i kabllove të reja.

2.

Nga TS 35/10kV Ferizaj I do të ndërprehen stabiliment:

TS 10/0.4 kV MBTS-BANKA (kodi: 40040001003) prej orës 09:00-17:00

TS 10/0.4 kV Lorik Jashari (kodi: 40040001190) prej orës 09:00-17:00

TS 10/0.4 kV Vehbi Salihu (kodi: 40040001174) prej orës 09:00-17:00

Vendet: MBTS Banka, Lorik Jashari dhe Vehbi Salihu.

Arsyeja:Zhvendosja e transformotorit.

Rajoni i Gjakovës

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 03-12-2020

1.

Nga TS 110/10(20)kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Elektrom-Deva (Kodi: 81000003) prej orës 13:00 deri në ora 14:00

Vendet: Abdurrahim Buza, Aleksandër Moisiu, Anton Çeta, Asim Vokshi, Avni Rrustemi, Bashkim Idrizi, Dëshmorët e Lirisë, Faik Konica, Gjergj Fishta, Ilir Soba, Isa Grezda, Kongresi i Manastirit, Korab Binxhiu (një pjesë), Lidhja e Prizrenit, Mic Sokoli, Migjeni, Orize, Londra, Uashingtoni, Yjet e Erenikut dhe Ymer Prizreni.

Arsyeja: Kalimi i TS 25 nga LP 10kV Gjakova I në LP 10kV Elektromotori Deva, për shkak të ngarkesës.

Rajoni i Gjilanit

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 03-12-2020

1.

Nga TS 110/20(10) kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Koretini (Kodi: 62000017) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Koretin Topanicë, Bllatë, Nitex, Crep, Kormian, Domorovc, Pompa, Hodonovc, Tasimi, Hodonocë, Seperacioni dhe Ujësjellësi Korinjan.

Arsyeja: Ndërrimi i kabllove në sekondar të transformatorit në TS Topanicë dhe montimi i ndarësit linjor në degëzimin e Korminjanit.

The post KEDS njofton për punime, në këto qytete do të ketë ndërprerje të rrymës deri në 12 orë appeared first on Insajderi.

Postime të ngjashme

Punime të planifikuara nga KEDS, nesër deri në 12 orë pa rrymë disa qytete e fshatra


Kompania për distribuimin e energjisë elektrike në Kosovë, KEDS, ka njoftuar se edhe gjatë ditës së nesërme ka paraparë të kryejë disa punë në sistemin energjetik.

Me këtë rast do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa fshatra dhe qytete të Kosovës.

Koha më e gjatë e ndërprerjes do të jetë 12 orë.

Ky është orari sipas rajoneve:

Rajoni i Prishtinës

Punime në projekte investive

Data e punimit: 02-12-2020

1.

Në NS 110/10kV Prishtina 5  do të ndërprehet:

NS 10/0.4 kV Bërnica e Epërme 1 (kodi: 13000001004) prej orës  10:30  deri në ora 15:30

Vendet: Bërnica e Epërme 1.

Arsyeja: Punime  në rrjetin e tensionit të ulët.

2.

Nga  TS 110/35/10kV Prishtina 1 dhe TS 220/35kV Elektrana A do të ndërprehet:

NS 35/10kV Fushë-Kosova komplet dhe pa tension  mbesin të gjitha daljet 10kV  prej orës 03:00  deri në ora 06:00

Vendet: Ana e djathtë të qytetit të Fushë-Kosovës, Banesat Bresje Fushë-Kosovë, Tregu, Ambullanca Bresje, Bogujevci, Alumili, Kisha Bresje, pjesa te tregu, Uglari komplet, një pjesë të Fushë- Kosovës ana e djathtë deri te TS Çeku, Pompat e Ujësjellësit, Sole Kosova, Migrosi, IMF Kosova, Mulliri Fushë- Kosovë, Banesat e reja, Qendra e Fushë-Kosovës te Stacioni ITrenit dhe ana majtë deri te udha e Çerdhes, Nakarada, Dardhishta, Lismiri, lagjja Tërnavët, Vragoli, Miradi e Ulët (një pjesë), Batusa, Henci, Lagjja 29, Pompen FAM GAS, Mesbardhi I, Mesbardhi II, Bardh i Vogël, Albana e Vogël, Sllatinë e Vogël II, Albana e Madhe te Shaljanët, FSK, Fabrika e ushqimit të kafshëve, Hekurudhat e Kosovës Fushë- Kosovë, Petrol Company, Shtypshkronja “Zeri”, Asllani,  Dimi, Banesat e Apollonisë, PTK-ja dhe  Banesat e Pozhegut, Lagjja 28, pjesa e Fushë-Kosovës pas Hekurudhës, Kuzmini, Bardhi i Madhë dhe Miradi e Epërme.

Arsyeja: Energjizimi i kthinave të reja.

Rajoni i Prizrenit

Punime në projekte investive

Data e punimit: 02-12-2020

1.

Në NS 110/10kV Theranda  do te ndërprehet:

Dalja 10 kV Theranda  (kodi: 32000016) prej orës  08:00  – 20:00

Vendet: udhët: 560 Brigada 123, 563 Nëna Terezë, 570 Mulla Nura (një pjesë), 571 Garibaldi, 580 Uinston Çerçili (një pjesë), 582 Ismail Qemali, 583 Endrit Kavaja, 594 Hajdin Berisha, 595 Enver Bytyqi, Qendra Zejtare dhe një pjesë e Therandës.

Arsyeja: Punimi i lidhësve dhe energjizimi i kabllove të reja në kuadër të projektit Sheshi Suharekë.

2.

Në NS 110/10kV Theranda  do te ndërprehet:

Dalja 10 kV Reshtani (kodi: 32000017) prej ores  08:00  – 20:00

Vendet: udhët: 560 Brigada 123 (një pjesë), 561 Skënderbeu, 562 Milit Kryeziu, 563 Nëna Terezë (një pjesë), 570 Mulla Nura (një pjesë), 571 Garibaldi, 573 Kenan Halimi, 574 Zekë Bajraktari (një pjesë), 575 Xhavit Bajraktari (një pjesë), 597 Migjeni, Skënderbeu si dhe pjesë e Reshtanit dhe Therandës.

Arsyeja: Punimi i lidhëseve dhe energjizimi i kabllove të reja në kuadër të projektit Sheshi Suharekë.

3.

Në NS 110/10kV Theranda  do te ndërprehet:

Dalja 10 kV Rr.Reqanit (kodi: 32000005) prej ores  08:00  – 20:00

Vendet: Pjesët periferike të Therandës (rr.Reqani); Banesat e BENAF-it, Banesat e Inxhinieringut, Banesat te Viva, lagjja Hoxha I dhe II.

Arsyeja: Punimi i lidhëseve dhe energjizimi i kabllove të reja në kuadër të projektit Sheshi Suharekë.

Punime nga palët e treta

Data e punimit: 02-12-2020

1.

TS 35/10 kV Prizreni IV do të ndërprehet:

Dalja 10kV Tabahana (Kodi 30033010) nga ora 10:00 deri në 12:00

Vendet: udhët: Ismet Jashari-Kumanova, Anton Pashku, Mentor Krasniqi  Vatrat Shqiptare, Shën Albani, Lazër Lumezi, Shën Jeronimi, Pal Paluca, Hysen Rexhepi, Nuhi Elezi, Themistokli Gërmenji,  Asllan Berisha, Teodor Haxhi Filipi, Marin Barleti, Bujtinat, Iljaz Kuka, Adnan Krasniqi, Aleksandër Flemingu, Papa Gjon Pali II, Anton Çeta, Petro Nini Luarasi, At Gjergj Fishta, Odhise Paskali, Esat Haskuka, Xhavit Bajraktari, Indrit Cara Kavaja, Azem Hajdari, Behari, Sheshi Shadervan, Halil Berisha dhe Lekë Dukagjini.

Arsyeja: Eliminimi i prishjes në kthinën e Trafo-Fushës TS 630 kVA “Vitmir Jemini” (dëmtim fizik).

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 02-12-2020

1.

TS 35/10 kV Zhur do të ndërprehen:

Dalja 10 kV Ujësjellësi (kodi: 30035002) prej orës    11:00-13:00

Vendet: Fshati Zhur (një pjesë).

Arsyeja e ndërprerjes: Rregullimi i ndarësit të zbarrave.

Rajoni i Ferizajt

Punime nga palët e treta

Data e punimit: 02-12-2020

1.

Nga TS 35/10kV Shtime do të ndërprehet:

Dalja 10 kV  Drejtimi i Carralevës (Stabiliment).

Trafostacionet që do të mbesin pa tension:

TS 10/0.4 kV Pjetërshticë I (te Gashët) (Kodi: 41046004029)  prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV Pjetërshticë I (te Musojt) (Kodi: 41046004030)  prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV Karaqicë (Krasniqët)- (Kodi: 41046004032)  prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV  Carrelevë-Kastrioti (Kodi: 41046004042)  prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV Devatak (Kodi: 41046004056)  prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV  Kryqi i Belincit (Kodi: 41046004058)  prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV (Kodi: 41046004059)  prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV  Guri Company -Naim Ibush Arifi (Kodi: 41046004060) prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV Carralevë-Fehmiu (Kodi: 41046004061)  prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV Carralevë-Behajt (Kodi: 41046004062)  prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV Zborc Dani (Kodi: 41046004063)  prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV Carralevë te Xhamia(Kodi: 41046004064)  prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV Carralevë – Pompa e ujit (Kodi: 41046004065)  prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV Carralevë III-Shkolla e Vjetër(Kodi: 41046004066)  prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV Zborc e reja (Kodi: 41046004070)  prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV Pishat 1 (Kodi: 41046004073)  prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV Pjetërshticë IV (te Azizi) (Kodi: 41046004081)  prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV Pjetërshticë III (te Dugojtë) (Kodi: 41046004089)  prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV TS Besimi Comerc (Kodi: 41046004094)  prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV TS Hajri Xhelili (Kodi: 41046004095)  prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV Ntp Ekoplan (Gurthyesi L. Abazi) (Kodi: 41046004101)  prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV TS Habib Hyseni (Kodi: 41046004114)  prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV TS Dugë- (Kodi: 41046004118)  prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV TS Kastrioti (Kodi: 41046004119)  prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV TS Zborc-Badraxhit (Kodi: 41046004122)  prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV TS Zborc-Topillët (Kodi: 41046004123)  prej  10:00 – 12:00

TS 10/0.4 kV TS Semedin Dugolli-Zdrukthtar (Kodi: 41046004125)  prej  10:00 – 12:00

Vendet: Pjetërshticë, Caralevë, Zborc dhe Belincë.

Arsyeja: Lidhja e kabllos kryesore furnizuese nga trafostacioni deri në ormanin e ri.

Punime në projekte investive

Data e punimit: 02-12-2020

1.

TS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV  Vëllezërit Gërvalla (Stabiliment).

TS që do të mbesin pa tension:

TS 10/0.4 kV Lagja e Re -III (Kodi: 40000032239)  prej  09:00 – 21:00

TS 10/0.4 kV Lagja e Re -II (Kodi: 40000032237)  prej  09:00 – 21:00

TS 10/0.4 kV Trestenikët) (Kodi: 40000032241)  prej  09:00 – 21:00

TS 10/0.4 kV Fazli Sojeva Banesë (Kodi: 40000032238)  prej  09:00 – 21:00

TS 10/0.4 kV Fitorja” Ndërtesa te Çerdhja (Kodi: 40000032240)  prej  09:00 – 21:00

TS 10/0.4 kV Vëllezërit Gërvalla  – I (Kodi: 40000032232)  prej  09:00 – 21:00

Arsyeja: Energjizimi i kabllove të reja.

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 02-12-2020

1.

TS 110/35/10 kV Ferizaj do të ndërprehen:

TS 10/0.4 kV Mekatyp-ks (kodi: 40000004223) prej orës    09:00-10:00

TS 10/0.4 kV TS Guri 1  (kodi: 40000004230) prej orës    09:00-10:00

TS 10/0.4 kV Viva R. Bajrami (kodi: 40000004231) prej orës    09:00-10:00

TS 10/0.4 kV Ve-Tro-Isolag sh.p.k (kodi: 40000004260) prej orës    09:00-10:00

TS 10/0.4 kV V.Gërvalla II (kodi: 40000004219) prej orës    09:00-10:00

TS 10/0.4 kV 28 Nentori e re  (kodi: 40000004252) prej orës    09:00-10:00

TS 10/0.4 kV 28 Nentori -blinda (kodi: 40000004242) prej orës    09:00-10:00

TS 10/0.4 kV Privat – eskavatori (kodi: 40000004221) prej orës    09:00-10:00

TS 10/0.4 kV Muhabi Berisha (kodi: 40000004222) prej orës    09:00-10:00

TS 10/0.4 kV 28 Nëntori MBTS (kodi: 40000004243) prej orës    09:00-10:000

TS 10/0.4 kV Kadri Zeka  (kodi: 40000004220) prej orës    09:00-10:00

TS 10/0.4 kV Dogani (kodi: 40000004227) prej orës    09:00-10:00

TS 10/0.4 kV Stabiliment shpërndarës (kodi: 40000004218) prej orës 09:00-10:00

Vendet: rr. Vëllezërit Gërvalla, rr.Kadri Zeka, rr.28 Nëntori dhe bizneset.

Arsyeja e ndërprerjes: Energjizimi i trafos Elita Group.

Rajoni i Gjakovës

Punime nga palët e treta

Data e punimit: 02-12-2020

1.

TS 110/10(20)kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Acetileni (Kodi 81000001) nga ora 09:00 deri në 10:00

Vendet: udhët: Abedin Tërbeshi, Ali Pashë Tepelena, Armand Pier Pailad, Bajram Daklani, Besim Bistrazhini (1 konsumator), Bujar Syla, Çamëria, Dëshmorët e Lirisë (një pjesë), Edit Durham, Elton Zherka (një pjesë), Haki Taha, Halit Asllani, Isa Boletini, Ismail Qemali, Jeronim Derada, Marie Shllaku, Musa Zajmi, Nënë Tereza, Qazim Bakalli, Tirana, Sadedin Shehu, Shaban Gola, Skënderbeu, Tefik Çanga, Xheladin Hana dhe Yll Morina.

Arsyeja: Kyçja e kthinës dalëse për konsumatorin në fjalë (Lidhja e kthinave me shufra bakri).Postime të ngjashme

Thellohet skandali, skulptori nga Prizreni: Skënderbeu ka luftuar në dobi të Perandorisë Osmane


Skandali me shtatoren e figurës së lirës, Gjergj Kastriotit Skënderbeut është thelluar edhe më tej. Skulptori nga Prizreni, Sinan Aliaj është shprehur se heroi ynë kombëtar ka luftuar në dobi të Perandorisë Osmani.

Skulptori Aliaj, ka deklaruar se për krijimin e skulpturës është bazuar në shkrimet e Perandorisë Osmane. Ai ka theksuar se frymëzimin për krijuar këtë figurë të Skënderbeut s’ e gjeti as në shkrimet e shkrimtarëve shqiptar.

“s’ jam frymëzuar as tek Barleti, Noli, as Naimi dhe as Kadareja. Por tek disa kronistë të kohës. Sulltani e ka dashur më shumë se fëmijët e tij. Jam bazuar tek Perandoria Otomane, ku edhe u rrit dhe u shkollua”, tha Aliaj.

“Vetë sulltani e tregon që ai ka vepruar në dobi të Perandorisë Otomane. Folklorizmi, unë vetë jam luftëtar për të krijuar këtë vend. Unë e di si duket luftëtari, strategët, kështu duhet me pas parasysh”, ka thënë Alija në Top Channel, përcjell Insajderi.

Shtatorja e heroit Gjergj Kastrioti-Skënderbeu u vendos në Prizren më 28 nëntor.

Kritikave Aliaj u është përgjigjur duke thënë se ka paraqitur Skënderbeun në moshë të re i bazuar në të dhënat e Perandorisë Osmane./Insajderi.org

Ekskluzive | Rrefimi i plote i deshmitarit te masakres ne Krushe ku ai e perfshin edhe Lulzim Bashen

The post Thellohet skandali, skulptori nga Prizreni: Skënderbeu ka luftuar në dobi të Perandorisë Osmane appeared first on Insajderi.

Postime të ngjashme

‘Eskalon’ skulptori nga Prizreni: Skënderbeu ka luftuar në dobi të Perandorisë Osmane


Skandali me shtatoren e figurës së lirës, Gjergj Kastriotit Skënderbeut është thelluar edhe më tej. Skulptori nga Prizreni, Sinan Aliaj është shprehur se heroi ynë kombëtar ka luftuar në dobi të Perandorisë Osmani.

Skulptori Aliaj, ka deklaruar se për krijimin e skulpturës është bazuar në shkrimet e Perandorisë Osmane. Ai ka theksuar se frymëzimin për krijuar këtë figurë të Skënderbeut s’ e gjeti as në shkrimet e shkrimtarëve shqiptar.

“s’ jam frymëzuar as tek Barleti, Noli, as Naimi dhe as Kadareja. Por tek disa kronistë të kohës. Sulltani e ka dashur më shumë se fëmijët e tij. Jam bazuar tek Perandoria Otomane, ku edhe u rrit dhe u shkollua”, tha Aliaj.

“Vetë sulltani e tregon që ai ka vepruar në dobi të Perandorisë Otomane. Folklorizmi, unë vetë jam luftëtar për të krijuar këtë vend. Unë e di si duket luftëtari, strategët, kështu duhet me pas parasysh”, ka thënë Alija në Top Channel.

Shtatorja e heroit Gjergj Kastrioti-Skënderbeu u vendos në Prizren më 28 nëntor.

Kritikave Aliaj u është përgjigjur duke thënë se ka paraqitur Skënderbeun në moshë të re i bazuar në të dhënat e Perandorisë Osmane.Postime të ngjashme

Flet babai i 29-vjeçares shtatzënë që vdiq në QKUK pas infektimit


Gruaja 29 vjeçe nga Prizreni vdiq bashkë me foshnjën e saj, ndërsa në muajin dhjetor ajo do t’i mbushte një vit martesë. Ishte infektuar me Covid dhe ndonëse më vonë rezultoi negative, ajo s’ mundi të dalë e gjallë nga QKUK-ja.

Ardita Martinaj – Pervizaj nga Prizreni ka ndërruar jetë të enjten në QKUK. E ndjera kishte hyrë në muajin e shtatë të shtatzënisë dhe po priste të sillte në jetë fëmijën e saj të parë. Ditë më parë ajo kishte rezultuar pozitive në testin për koronavirus, mirëpo në ritestimin e fundit prizrenasja mori rezultat negativ.

Babai i Arditës, Qamil Martinaj, ka rrëfyer për Gazetën Express momentet e fundit me vajzën e tij. Teksa foli për të, Qamili tha se Ardita ka qenë më e shëndosha në familje, sipas tij, ajo s’ ka ankuar nga asnjë sëmundje përveç kollës së fundmi.

Të premten e pati një troh kollë, të shtunën e pata te mjeku ja përshkruajti do hapa, paracetamol, surup, të dielën pak ju ndal kolli. Kollë të madh s’ka pas e as temperaturë, të dielën e çova në Spital në Prizren, ja kanë vendos një infuzion, ja kanë bë analizat, mirë i kanë dalë”, tha ai për Gazetën Express.

Më pas ai tha se vajzën e kanë udhëzuar për në QKUK në Prishtinë dhe pasi ajo është shtrirë në klinikë, prindi tha se ajo i ka thënë familjes se është mirë dhe s’ është dashur të udhëtonin për në Prishtinë për ta parë.

Erdha në shtëpi me i marrë rrobat me ja çua në spital, kur e pash në orën 13:00 e kishin qitë në Emergjencë për me nisë për Prishtinë. I pyeta me urdhër të kujt po e dërgoni në Prishtinë, më thanë që ashtu i kanë thënë në spital. Kemi shkua në Prishtinë, me vetëdije ka qenë, kemi ndejt me të, bile tha çka lypët me ardhur me më pa prapë se unë mirë jam”, tha ai tutje.

Gjatë bisedës, babai i Arditës tha se ajo po priste të sillte në jetë një vajzë, teksa ritheksoi se Ardita ka qenë shumë e shëndoshë.

Shtatzënë ka qenë, më datën 27 të këtij muaji ka hy në muajin e shtatë, gjinia e bebes ka qenë vajzë…Ardita mirë ka qenë, trupi i saj kurrë s’është ankua e as s’ ka qenë te doktori…I vetmi fëmijë, që e kam pas që s’ ka shkua kurrë të doktori, as s’e ka ditë çka është gjilpana e as çka është hapi”, u shpreh babai i 29 vjeçares për Gazetën Express.

Ai tha se për vdekjen e së bijës s’ kanë ndonjë dyshim te mjekët dhe rastin s’ e kanë hapur në polici. Megjithatë pohoi se mjekët i kanë thënë familjes se Ardita është mirë.

Doktorët na kanë thënë se ajo është mirë, s’ kemi hapur rast në polici…Vetëm kollë ka pas, as temperaturë as asgjë s’ka pas. s’ kam ndonjë dyshim te mjekësia. I kemi thënë Me kusht që ka ndonjë komplikim te foshnja shpëtojeni të madhen, i kemi nënshkrua krejt letrat për me hy në operacion”, shtoi ai.

Ai tha se Ardita është martuar në dhjetor të vitit të kaluar, ndërsa dhimbja për vdekjen e saj është e madhe edhe në familjen e burrit, në Krajk të Prizrenit.

Ardita është martua më 26 dhjetor të vitit të kaluar… dhimbja është e madhe edhe për ata”, përfundoi ai.

Në shtëpinë e prindërve të Arditës ku familja po pret të afërmit për kryeshnosh.

Gazeta Express ka tentuar të bisedojë edhe me familjen e burrit të Arditës, mirëpo një grua i kërkoi ekipit të largohej nga shtëpia pasi tha se s’ kanë çfarë të flasin dhe Ardita ka qenë mirë.

Kurrgjë s’ka pas, vetëm vetë (i ka ndodh). Probleme s’ka pas, mirë u konë”, tha ajo shkurtë duke mos dashur të fliste më tepër.

Çfarë thanë në QKUK për vdekjen e 29 vjeçares?

Qendra Klinike Universitare e Kosovës ka njoftuar të enjten se në Mjekimin Intensiv Qendror Covid, ka humbur jetë një grua shtatëzënë nga komuna e Prizrenit, e lindur në vitin 1991.

Ajo ishte e diagnostikuar me Covid-19 dhe fillimisht ishte pranuar në Klinikën Infektive, por për shkak të komplikimeve, ishte transferuar në njësinë intensive Covid. Në ritestimin e datës 17 nëntor, ajo kishte rezultuar negativ, por vazhdonte të kishte gjendje të rënduar shëndetësore. Përkundër përpjekjeve maksimale nga stafi shëndetësor, ajo pas disa ditësh mjekimi s’ arriti të mbijetonte”, u than ë njoftimin e QKUK-së.

Arditës iu dha lamtumira e fundit ditën e enjte në varrezat e fshatit Krajk të Prizrenit.Postime të ngjashme

Skulptori që punoi shtatoren e Skënderbeut: Askush prej nesh s’ ia ka prerë kërthizën Skënderbeut!


Shkruar nga: Shëndrit Lumi

Skulptura e inaugurar në Prizren, me rastin e 28 Nëntorit, bëri bujë në rrjetet shoqërore, duke ngjallur shumë pakënaqësi dhe komente nga njerëzit mbi punën e skulptorit në shtatoren e heroit Gjergj Kastriot Skenderbeu.

Portali “Familja Jonë” arriti të kontaktoj skulptorin Sinan Aliaj nga Prizreni nga i cili mësuam se iu deshēn gjashtë muaj që kjo vepër arti të ‘jetojë’ në Prizren.

Ndonëse puna e tij është gjykuar shumë në rrjete shoqërore, Aliaj u shpreh ekskluzivisht për portalin tonë se ai është shumë i kënaqur me finalizimin e veprës së tij të artit.

 “Po, sigurisht sepse vet e kam punuar. Skulptura asnjehere s’ finalizohet por duhet ta dije skulptori se ku dhe kur te ndalet’’.

Aliaj poashtu për portalin “Familja Jonë’’ i komentoi reagimet e njerëzve lidhur me shtatoren që u inagurua në Prizren për nder të 108 vjetorit të pavarësisë së Shqipërisë.

‘’Nje veper arti, iu dedikohet shoqerise me qellimin dhe mundesine qe secili te krijoj pershtypjen e vet, andaj s’ i nderhyj askujt ne perceptimin e tij/saj. Arti eshte i lire’’, theksojë Aliaj.

Dhe në fund tē bisedës, i pyetur nga “Familja Jonë”, se në finalizimin e punës mos ka ndikuar koha e shkurtër apo edhe materiali i përdorur, Aliaj, u shpreh që ‘askush s’ ia ka prerë kërthizën Skëndërbeut’.

 “Une s’ e kam iden se cfare pritshmeri kane pas te tjeret, sepse me sa di une askush prej nesh s’ ia kemi prere kerkthizen e as s’ e kemi perkundur ne djep Skenderbeun’’, u shpreh skulptori prizrenas.

Gjithashtu në fund të intervistës Aliaj tha që ‘arti është intrigues’ dhe pati një krahasim mes artit të skulpturës dhe tatuazheve.

‘’Dikujt mund ti del pune edhe me tatute e Dafina Zeqirit edhe pse asaj i shkojne bukur’’, tha Aliaj.

Ndryshe, gurthemeli i shtatorës së Gjerg Kastriotit-Skënderbeut u vu më 28 nëntor të vitit të kaluar për tu inaguruar pikërisht një vit më pas.

Postime të ngjashme

Skandal – Asamblistët e Prizrenit organizojnë ndejë në kohë pandemie


Asamblistët e Komunës së Prizrenit nga radhët e disa partive politike, kanë organizuar ndjejë mbrëmjen e 28 Nëntorit.

Edhe pse në në kohë pandemie s’ lejohet grumbullimet e më shumë se pesë personave, kjo gjë si ka ndaluar këshilltarët komunal prizrenas që të festojnë, pa respektuar masat kundër COVID-19.

KALLXO.com mëson se ndeja është organizuar për Ditën e Flamurit, në një nga restaurantet e Prizrenit.

Në të kanë marrë pjesë asamblistë nga radhët e PDK-së, LVV-së, AAK-së, e LDK-së, kryesuesi i asamblesë Komunale Sulltan Badalli, si dhe dy zyrtarë të Kuvendit Komunal të Prizrenit.

Për këtë organizim ka reaguar asamblistja e Lëvizjes Vetëvendosje në Prizren, Mimoza Bushrani.

“Kolegët e mi asamblistë u bashkuan mbrëmë privatisht, ilegalisht dhe kundërligjshëm ‘për të bashkëvuajtur’ me qytetarët në këtë kohë pandemie. Fotot u publikuan mbrëmë në rrjetet shoqërore nga vetë ata, por që u fshinë më pas kur Inspektorati dhe policia ua prishi ndejën, i gjobiti dhe i përcolli për në shtëpitë e tyre”, ka shkruar ajo në Facebook.

Prizreni gjendet në zonën e verdhë të rrezikshmërisë nga coronavirusi.

KALLXO.com ka raportuar mbrëmë edhe për organizime të tjera të partive politike, në kundërshtim me masat kundër përhapjes së pandemisë, COVID-19.Postime të ngjashme

Masat kundër COVID-19 po e “kontrollojnë” situatën


Dy javë pasi Qeveria e Kosovës ka miratuar masat e reja për parandalimin e përhapjes së koronavirusit, duke kufizuar lëvizjen e lirë në disa komuna nga ora 19:00 e deri në 05:00 të mëngjesit, profesionistë shëndetësorë thonë se s’ shohin ndonjë përmirësim të gjendjes me të infektuar nga ky virus. Nga Ministria e Shëndetësisë megjithatë thonë se masat kanë efekte.

Infektologu Sali Ahmeti thotë për Radion Evropa e Lirë se Klinika Infektive mund ta pranojë një pacient të ri, vetëm Po qe se lëshohet një i shëruar.

Salihu thotë se janë duke punuar me kapacitete të plota, pasi kërkesat për hospitalizim janë të mëdha.

Klinika Infektive në Qendrën Klinike Universitare është referente për gjithë Kosovën. Aty janë rreth 200 shtretër të dedikuar për personat e infektuar me koronavirus.

në këto e sipër, në të gjitha spitalet në Kosovë janë rreth 900 pacientë të hospitalizuar, ndonëse ky numër ndryshon nga dita në ditë.

“Ne në Klinikën Infektive po punojmë vazhdimisht me kapacitete të mbushura. Shtretërit janë komplet të mbushur me pacientë. Pra, në Klinikën Infektive, s’ kemi më ku të fusim pacientë. Ata që lëshohen sigurisht pranohen të tjerë, por kështu po punojmë, pra me kapacitete të plota”, bën të ditur Ahmeti.

Sipas tij, ka kërkesa më të shtuara për hospitalizim dhe varësisht nga gjendja, pacientët transferohen edhe në klinika tjera ku po trajtohen pacientët me COVID-19.

Por, Faik Hoti nga Ministria e Shëndetësisë tha se masat e reja që Qeveria e Kosovës i ka ndërmarrë më 12 nëntor kanë pasur një ndikim pozitiv, duke e mbajtur infeksionin nën kontroll.

Ai shton se përqindja e të infektuarve dy javët e fundit nga të gjithë të testuarit ka qenë 35-42 për qind dhe kjo është arritur të mbahet në këtë nivel.

“Rezultati kryesor i masave të ndërmarra nga Qeveria për parandalimin e përhapjes së sëmundjes së COVID-19 kanë qenë mbajtja e nivelit të infeksionit në një kurbë normale, pra s’ ka pasur një rritje shumë të madhe apo rënie në të njëjtën kohë. Por, kurba e infeksionit ka mbetur e sheshtë. Ajo që mund të konsiderohet mbase edhe si një lloj suksesi, e që sigurisht kemi pasur humbje jete të njerëzve është që numri i të vdekurve në Kosovë gjatë kësaj periudhe nga COVID-19 mund të konsiderohet më i vogël se në shumicën e shteteve të rajonit dhe Evropës’’, thotë Hoti.

Megjithatë, Hoti shton se të gjitha këto masa janë të pamjaftueshme Po qe se qytetarët s’ vazhdojnë t’i kultivojnë shprehitë e mbrojtjes, siç është distanca, mbajtja e maskës dhe higjiena personale.

Prej 13 marsit, kur janë regjistruar rastet e para me koronavirus në Kosovë, autoritetet shëndetësore kanë raportuar për 37.792 raste me COVID-19, prej tyre 975 kanë ndërruar jetë.

Masat e ndërmarra nga Qeveria e Kosovës janë klasifikuar në tri kategori.

Zona e kuqe si rrezik i lartë, e që komunat me rrezik të lartë të infeksionit janë ato që kanë më shumë se 150 persona të infektuar në 100.000 brenda javës.

Në këtë zonë janë 21 komuna:

Prishtina, Fushë-Kosova, Gjilani, Obiliqi, Gjakova, Shtimja, Podujeva, Peja, Ferizaj, Mitrovica e Jugut, Mitrovica e Veriut, Vushtrria, Lipjani, Vitia, Zveçani, Leposaviqi, Zubin Potoku, Kamenica, Skenderaj, Kllokot dhe Graçanica.

Zona e verdhë, ajo me rrezik mesatar, ndërsa komunat me rrezik të mesëm të infeksionit janë ato që kanë prej 76 deri në 150 persona të infektuar në 100.000 banorë brenda javës.

Në këtë zonë janë 15 komuna:

Prizreni, Klina, Deçani, Drenasi, Malisheva, Suhareka, Shtërpca, Ranillugu, Parteshi, Kaçaniku, Rahoveci, Junik, Istrogu, Mamusha dhe Hani i Elezit.

Zona e gjelbër, me rrezik të ulët e që në këtë zonë hyjnë komunat që kanë 1 deri në 75 persona të infektuar në 100.000 banorë brenda javës.

Në këtë zonë bëjnë pjesë 2 komuna, Dragashi dhe Novobërda.

Por, çka mendojnë disa qytetarë të anketuar nga Radio Evropa e Lirë, lidhur me atë se sa kanë ndikuar masat e ndërmarra nga Qeveria e Kosovës për përmirësimin e gjendjes me pandemi.

Safete Rugova thotë se s’ mendon që gjendja është përmirësuar.

“Veç po shtohet numri i të infektuarve. Është dashur masa më rigoroze. Ne me të vërtetë po dalim, por duhet të pakësohen daljet, sidomos në kafeteri. Mendoj se është dashur më ndryshe të mendohen masat. Të jemi real, edhe ne si qytetarë s’ po i respektojmë sa duhet masat. Unë jam e moshës së tretë dhe në të vërtetë është dashur të jem në shtëpi, por unë vetë po dal në qytet”, thotë ajo.

“Masat s’ e di sa kanë ndikuar, numrat e të infektuarve po rriten. E neve na kanë mbytur këto masa. Kemi humbje të mëdha në punë. Askush s’ përgjigjet”, thotë Fatmir Buliqi.

Rexhep Krasniqi mendon se kufizimi i lëvizjes do të duhej të ishte prej orës 22:00 ose 23:00./RELPostime të ngjashme

​“Skënderbeu” tani e tutje do të pushojë edhe në Prizren


Në qytetin e Prizrenit, u inaugurua shtatorja e bronztë e “Gjergj Kastriotit- Skënderbeu”.

Në Ditën e Flamurit, datëlindjen e komandantit “Adem Jashari”, dhe daljen e parë publike të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, u kujtuan dëshmorët e vendit, ku u tha se rrugëtimi i tyre duhet të shërbejë si shembulli më i mirë për vendin.

Kryetari i komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka tha se ka shumë punë për t’u bërë, ndërkohë që i ka uruar mirëseardhje Skënderbeut në bronz në qytetin historik, siç tha, të Ymer Prizrenit e Adem Jasharit.

“Skënderbeu dhe Lidhja Shqiptare e Prizrenit bashkohen në kryeqytetin historik të Kosovës së Adem Jasharit. Sot na bashkohen datat, figurat historike dhe qëllimet e tyre, që u bllokuan dhe copëtuan nga konferencat ndërkombëtare, por vullneti dhe përpjekja e popullit s’u shua kurrë. Duke e ndjekur Skënderbeun, vëllezërit Frashëri, Ymer Prizrenin, Ismail Qemalin, Hasan Prishtinën në këtë datë te shënuar u bë edhe paraqitja e parë publike e UÇK-së. Falë sakrificës së të cilës ne jemi këtu të lirë, por akoma kemi shumë punë për të bërë para nesh”, u shpreh ai.

Haskuka tha se shembujt historik duhet të shërbejnë për të kaluar sfidat që ka vendi përpara.

“Ne kemi shumë probleme, nganjëherë problemet mund të duken të pakapërcyeshme, por shembujt historik ashtu si na mëson Skënderbeu vetëm kur jemi bashkë mund t’i tejkalojmë. Kur jemi bashkë askush s’ mund të na ndal, mjafton të jemi bashkë, të bashkohemi dhe të mirat do të vijnë. Sukseset do te vijnë”, shtoi Haskuka.

Sekretari i degës së OVL-UÇK-së në Prizren, Isa Berisha tha se shumë gjenerata sakrifikuan në periudha të ndryshme, për lirinë që gëzohet sot. Ai ka përmendur edhe ish-anëtarët e Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, që sipas tij po mbahen padrejtësisht në Hagë.

“Sot i gjithë kombi shqiptar feston në Shqipëri, Maqedoni, Luginë të Preshevës, Bujanovc, Mal të Zi, Çamëri dhe në çdo cep të botës, kudo që jetojnë shqiptarët. Sot për ne është një festë më e veçantë pasi që në këtë ditë të bukur, qytetit tonë në vazhdën e festave të nëntorit përkrah Remzi Ademës, Ismajl Kryeziut, Ismet jasharit, Ekrem Rexhës, zuri vend edhe heroi kombëtar Gjergj Kastrioti Skenderbeu. Sot po vendosim bustin e këtij heroi që i bëri ballë furisë otomane për 20 vite duke e mposhtur atë… edhe pse në qarqe të caktuara janë duke u ngritur aktakuza të padrejta për djemtë më të mirë të këtij vendi, të cilët sakrifikuan për ta dëbuar regjimin e Millosheviqit nga trojet tona”, u shpreh ai.

E drejtori i administratës në Prizren, Osman Hajdari tha se aty ku është qytetërimi evropian është edhe Skënderbeu. Kështu sipas tij, kjo figurë duhet të jetë në Prizren, në vendin ku është vet historia.

“Kështu që edhe në trojet shqiptare aty ku është dhe ku duhet kujtuar historia, aty duhet të jetë edhe Skënderbeu. Rrjedhimisht edhe Prizreni s’ ka mundur të jetë ndryshe. Prizreni është qytet historik i shqiptarëve, andaj edhe Skënderbeu duhet të jetë aty ku është historia, pra në Prizren… Shtatorja e Skënderbeut përveç rrugëtimit të saj nga puna e skulptorit Sinan Alija e deri në vendosjen këtu, ajo ka pasur edhe sfidat e veta në aspektin tekniko-administrativ për të cilat ne si drejtori kemi punuar pa ndërprerë dhe me shumë vullnet dhe përkushtim për ta sjell në Prizren”, u shpreh ai.

Ai theksoi se kjo shtatore është menduar qe të jetë në truallin e Qendrës Tregtare në vend, një gjë e tillë ka qenë e pamundur.

Në inaugurimin e kësaj shtatore mori pjesë edhe ministri i Mbrojtjes, Anton Quni, e deputetë të Prizrenit.

Të shumtë kanë qenë edhe prizrenasit, të cilët s’ respektuan masat antiCOVID, në mbajtje të distancës dhe maskave.Postime të ngjashme

Prishtina sërish me më së shumti raste me koronavirus gjatë 24 orëve


Prishtina sërish prinë për nga numri i rasteve ditore me COVID-19 ndaj komunave të tjera të Kosovë.

Kryeqyteti prinë me 243 raste, pas saj vjen Mitrovica me 60, Peja 41, Fushë Kosova 36, Gjakova 35, Vushtrria 29, Podujeva 24, Prizreni dhe Klina 20, Lipjani 19, Ferizaji 17, Drenasi, Istogu dhe Rahoveci 11, Skenderaji dhe Gjilani 10, Obiliqi dhe Suhareka 9, Shtimja 7, Decani, Malisheva dhe Vitia 4, Hani i Elezit 2 dhe me nga një rast janë Dragashi, Juniku dhe Zubin Potoku.

Postime të ngjashme

Masat e Qeverisë anti-COVID-19, profesionistët shëndetësorë s’ po shohin përmirësim të gjendjes


Dy javë pasi Qeveria e Kosovës ka miratuar masat e reja për parandalimin e përhapjes së coronavirusit, duke kufizuar lëvizjen e lirë në disa komuna nga ora 19:00 e deri në 05:00 të mëngjesit, profesionistë shëndetësorë thonë se s’ shohin ndonjë përmirësim të gjendjes me të infektuar nga ky virus. Nga Ministria e Shëndetësisë megjithatë thonë se masat kanë efekte.

Infektologu Sali Ahmeti thotë se Klinika Infektive mund ta pranojë një pacient të ri, vetëm Po qe se lëshohet një i shëruar.

Salihu thotë se janë duke punuar me kapacitete të plota, pasi kërkesat për hospitalizim janë të mëdha.

Klinika Infektive në Qendrën Klinike Universitare është referente për gjithë Kosovën. Aty janë rreth 200 shtretër të dedikuar për personat e infektuar me coronavirus.

në këto e sipër, në të gjitha spitalet në Kosovë janë rreth 900 pacientë të hospitalizuar, ndonëse ky numër ndryshon nga dita në ditë.

“Ne në Klinikën Infektive po punojmë vazhdimisht me kapacitete të mbushura. Shtretërit janë komplet të mbushur me pacientë. Pra, në Klinikën Infektive, s’ kemi më ku të fusim pacientë. Ata që lëshohen sigurisht pranohen të tjerë, por kështu po punojmë, pra me kapacitete të plota”, bën të ditur Ahmeti.

Sipas tij, ka kërkesa më të shtuara për hospitalizim dhe varësisht nga gjendja, pacientët transferohen edhe në klinika tjera ku po trajtohen pacientët me COVID-19.

Por, Faik Hoti nga Ministria e Shëndetësisë tha se masat e reja që Qeveria e Kosovës i ka ndërmarrë më 12 nëntor kanë pasur një ndikim pozitiv, duke e mbajtur infeksionin nën kontroll.

Ai shton se përqindja e të infektuarve dy javët e fundit nga të gjithë të testuarit ka qenë 35-42 për qind dhe kjo është arritur të mbahet në këtë nivel.

“Rezultati kryesor i masave të ndërmarra nga Qeveria për parandalimin e përhapjes së sëmundjes së COVID-19 kanë qenë mbajtja e nivelit të infeksionit në një kurbë normale, pra s’ ka pasur një rritje shumë të madhe apo rënie në të njëjtën kohë. Por, kurba e infeksionit ka mbetur e sheshtë. Ajo që mund të konsiderohet mbase edhe si një lloj suksesi, e që sigurisht kemi pasur humbje jete të njerëzve është që numri i të vdekurve në Kosovë gjatë kësaj periudhe nga COVID-19 mund të konsiderohet më i vogël se në shumicën e shteteve të rajonit dhe Evropës’’, thotë Hoti.

Megjithatë, Hoti shton se të gjitha këto masa janë të pamjaftueshme Po qe se qytetarët s’ vazhdojnë t’i kultivojnë shprehitë e mbrojtjes, siç është distanca, mbajtja e maskës dhe higjiena personale.

Prej 13 marsit, kur janë regjistruar rastet e para me koronavirus në Kosovë, autoritetet shëndetësore kanë raportuar për 37.792 raste me COVID-19, prej tyre 975 kanë ndërruar jetë.

Masat e ndërmarra nga Qeveria e Kosovës janë klasifikuar në tri kategori.

Zona e kuqe si rrezik i lartë, e që komunat me rrezik të lartë të infeksionit janë ato që kanë më shumë se 150 persona të infektuar në 100.000 brenda javës.

Në këtë zonë janë 21 komuna:

Prishtina, Fushë-Kosova, Gjilani, Obiliqi, Gjakova, Shtimja, Podujeva, Peja, Ferizaj, Mitrovica e Jugut, Mitrovica e Veriut, Vushtrria, Lipjani, Vitia, Zveçani, Leposaviqi, Zubin Potoku, Kamenica, Skenderaj, Kllokot dhe Graçanica.

Zona e verdhë, ajo me rrezik mesatar, ndërsa komunat me rrezik të mesëm të infeksionit janë ato që kanë prej 76 deri në 150 persona të infektuar në 100.000 banorë brenda javës.

Në këtë zonë janë 15 komuna:

Prizreni, Klina, Deçani, Drenasi, Malisheva, Suhareka, Shtërpca, Ranillugu, Parteshi, Kaçaniku, Rahoveci, Junik, Istrogu, Mamusha dhe Hani i Elezit.

Zona e gjelbër, me rrezik të ulët e që në këtë zonë hyjnë komunat që kanë 1 deri në 75 persona të infektuar në 100.000 banorë brenda javës.

Në këtë zonë bëjnë pjesë 2 komuna, Dragashi dhe Novobërda.

Por, çka mendojnë disa qytetarë të anketuar nga Radio Evropa e Lirë, lidhur me atë se sa kanë ndikuar masat e ndërmarra nga Qeveria e Kosovës për përmirësimin e gjendjes me pandemi.

Safete Rugova thotë se s’ mendon që gjendja është përmirësuar.

“Veç po shtohet numri i të infektuarve. Është dashur masa më rigoroze. Ne me të vërtetë po dalim, por duhet të pakësohen daljet, sidomos në kafeteri. Mendoj se është dashur më ndryshe të mendohen masat. Të jemi real, edhe ne si qytetarë s’ po i respektojmë sa duhet masat. Unë jam e moshës së tretë dhe në të vërtetë është dashur të jem në shtëpi, por unë vetë po dal në qytet”, thotë ajo.

“Masat s’ e di sa kanë ndikuar, numrat e të infektuarve po rriten. E neve na kanë mbytur këto masa. Kemi humbje të mëdha në punë. Askush s’ përgjigjet”, thotë Fatmir Buliqi.

Rexhep Krasniqi mendon se kufizimi i lëvizjes do të duhej të ishte prej orës 22:00 ose 23:00.

“COVID ka edhe ditën edhe natën”, thotë ai.

ndërsa, për Ekrem Kastratin, “50 për qind është politike kjo punë”.

“Deputetët e Kuvendit të Kosovës që shtatë muaj s’e votojnë rimëkëmbjen ekonomike. A ka gjë më turp? Ata e marrin 2 mijë euro pagën, 150 euro mëditjen, e unë punoj që t’i fitoj 1 euro. E sa kanë ndikuar masat në uljen e numrave, s’ po dihet më asgjë. s’ e di sa kanë ndikuar masat. s’ besoj që po. Më shumë mendoj që këto masa janë politike”, shprehet ai. /rel/

Vendim i ri për lëvizjen e votuesve në Podujevë dhe Mitrovicë të VeriutPostime të ngjashme

A do të ketë masa të reja në këtë fundjavë?


Ministria e Shëndetësisë ka shtuar numrin e komunave në zonën e kuqe që shfaqin rrezik të lartë të përhapjes së infeksionit COVID-19.

Por, në këtë fundjavë kur bie edhe festa e 28 Nëntorit s’ do të ketë masa të reja për këto komuna.

Këtë e ka konfirmuar Liridona Lluka, zedhënëse e kabinetit të ministrit Zemaj.

“S’ka masa të reja në vikend dhe as karantinë për qytetet që janë në zonë të kuqe, përveç atyre që janë në fuqi” dekalroi ajo për Klan Kosova.

Të premten hyri në fuqi edhe vendimi për futjen në zonë të kuqe të 21 komunave të Kosovës.

Prishtina, Fushë-Kosova, Gjilani, Obiliqi, Gjakova, Shtimja, Podujeva, Peja, Ferizaj, Mitrovica e Jugut, Mitrovica e Veriut, Vushtrria, Lipjani, Vitia, Zveçani, Leposaviqi, Zubin Potoku, Kamenica, Skenderaj, Kllokoti dhe Graçanica janë komunat e zonës së kuqe.

atëherë, në të verdhën bëjnë pjesë 15 komuna: Prizreni, Klina, Deçani, Drenasi, Malishevë, Suhareka, Shtërpca, Ranillugu, Parteshi, Kaçaniku, Rahoveci, Junik, Istrogu, Mamusha dhe Hani i Elezit.

Në të gjelbrën janë vetëm dy komuna: Dragashi dhe Novebërda.

MSH rifreskon kategorizimet e qyteteve nën masat anti-Covid, 21 komuna në zonë të kuqePostime të ngjashme

Shantazhet ndaj prodhuesit vendor


“Mbasi po ma lyp një arsye atëherë po të tregoj se po te qes për pikë të qejfit s’po dua me të pa këtu”, dëgjohet gjatë një bisede duke i thënë Besim Haxhiu drejtori i administratës në ndërmarrjen Trepçës, Elbasan Maliqit një prodhuesi vendor të peletit i cili ka operuar me qira në objektet e ndërmarrjes Trepça në Mitrovicë.

Sonte në “Jeta në Komunë” transmetohet reportazhi për largimin nga ndërmarrja Trepça të një prodhuesi vendor të prodhimit të peletit i cili për disa vite ishte duke funksionuar me qira në objektet e ndërmarrjes.

Në kohën e pandemisë, kompania ELFA kishte marrë një vendim nga menaxhmenti i Trepçës se duhet ta lirojë objektin.

Enes Muzaqi, ushtrues i detyrën së drejtorit në ndërmarrjen “Trepça”, thekson se largimi ka ndodhur duke u bazuar në kontratën që e kanë pasur me kompaninë duke e arsyetuar se Neni 13 i kontratës mundëson qëtalargojnë kompaninë edhe pse ajo ka paguar kontributet ndaj ndërmarrjes.

Arsyen e qartë të largimit s’ e di as pronari i kompanisë “ELFA”, Elbasan Maliqi. Ai thotë se nga 19 nëntori s’ ka qasje në vendin ku ka punuar tash e sa vite.

Nga menaxhmeti i Trepçës, pronarit të kompanisë ia kanë përmendur disa vjedhje që kishin ndodhur brenda ndërmarrjes.

Por Drejtori i administratës së ndërmarrjes, Besim Haxhiu, mohon të ketë kërkuar nga pronari i kompanisë pranimin e fajit për vjedhjet që kanë ndodhur brenda ndërmarrjes.

Ndiqni regjistrimet e bisedave që kanë ndodhur ne mes të drejtuesve të Trepçës dhe pronarit të kompanisë.

Ne pjesën e dytë të emisionit ndiqni rrëfimin e Nehat Bublicës rreth pretendimeve të tij për sjelljen e zyrtarëve policorë brenda stacionit policor në Mitrovicë.

Bublica pretendon se është goditur me shuplakë nga policia brenda stacionit policor.

ndërsa në fund të emisionit ndiqni pretendimet e Hajredin Gushit nga Prizreni rreth konfiskimeve që prokuroria ka bërë në Prizren.

Gushi pretendon se prokuroria ia konfiskoi pronat që ai i ka të trashëguara nga gjyshi i tij e të cilat ishin shitur para 40 apo 50 viteve.Postime të ngjashme

MSH rifreskon kategorizimet e qyteteve nën masat anti-Covid, 21 komuna në zonë të kuqe


Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar qytetarët për kategorizimin e komunave sipas rrezikshmërisë të infektimit nga COVID-19.

Në zonën e kuqe bëjnë pjesë 21 komuna, në zonën e verdhë 15 komuna, ndërsa në zonën e gjelbër vetëm dy sosh.

Ky është njoftimi i plotë i MSH-së:

Në zonën e kuqe bëjnë pjesë komunat me rrezik të lartë apo komunat me mbi 151 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës.

Në këtë zonë janë 21 komuna:

Prishtina, Fushë-Kosova, Gjilani, Obiliqi, Gjakova, Shtimja, Podujeva, Peja, Ferizaj, Mitrovica e Jugut, Mitrovica e Veriut, Vushtrria, Lipjani, Vitia, Zveçani, Leposaviqi, Zubin Potoku, Kamenica, Skenderaj, Kllokot dhe Graçanica

Në zonën e verdhë bëjnë pjesë komunat me rrezik të mesëm, apo komunat prej 76 deri në 150 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës.

Në këtë zonë janë 15 komuna:

Prizreni, Klina, Deçani, Drenasi, Malishevë, Suhareka, Shtërpca, Ranillugu, Parteshi, Kaçaniku, Rahoveci, Junik, Istrogu, Mamusha dhe Hani i Elezit.

Në zonën e gjelbër bëjnë pjesë komunat me rrezik të ulët apo komunat prej 1 deri në 75 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës.

Në këtë zonë bëjnë pjesë 2 komuna:

Dragashi dhe Novobërda.Postime të ngjashme

Vazhdon të “skuqet” Kosova, tri komuna i shtohen zonës së rrezikshme për COVID-19


Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar për ndarjen e komunave sipas zonave dhe numrit të infektimeve.

MSh njofton se nga sonte hyn në fuqi kategorizimi i ri i komunave lidhur me COVID-19, sipas numrit të infektuarve në 100 000 banorë brenda një jave.

Sipas ministrisë, ky kategorizim do të rishikohet më 4 dhjetor 2020, varësisht nga numri i rasteve pozitive në 100 000 banorë.

Në zonën e kuqe bëjnë pjesë komunat me rrezik të lartë apo komunat me mbi 151 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës.

Në këtë zonë janë 21 komuna: Prishtina, Fushë-Kosova, Gjilani, Obiliqi, Gjakova, Shtimja, Podujeva, Peja, Ferizaj, Mitrovica e Jugut,  Mitrovica e Veriut, Vushtrria, Lipjani, Vitia, Zveçani, Leposaviqi, Zubin Potoku, Kamenica, Skenderaj, Kllokot dhe Graçanica

Në zonën e verdhë bëjnë pjesë komunat me rrezik të mesëm, apo komunat prej 76 deri në 150 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës.

Në këtë zonë janë 15 komuna: Prizreni, Klina, Deçani, Drenasi, Malishevë, Suhareka, Shtërpca, Ranillugu, Parteshi, Kaçaniku, Rahoveci, Junik, Istrogu, Mamusha dhe Hani i Elezit.

Në zonën e gjelbër bëjnë pjesë komunat me rrezik të ulët apo komunat prej 1 deri në 75 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës.

Në këtë zonë bëjnë pjesë 2 komuna: Dragashi dhe Novobërda

 

 Postime të ngjashme

Përtej matjeve në kryeqytet, ndotja e ajrit problem edhe në vendet pranë bjeshkëve


Ndotja e ajrit shkakton qindra vdekje të parakohshme në Kosovë dhe vështirëson jetesën e atyre me sëmundje respiratore, ndërkohë edhe qytetet rrëzë bjeshkëve janë ballafaquar me ndotje të ajrit nga një sërë faktorësh.

S. Latifi nga Prishtina vuan nga kanceri. Ajri i ndotur në kryeqytet, ndikon edhe më shumë në gjendjen e saj shëndetësore.

67 vjeçarja banon e vetme dhe daljen në qytet e ka të domosdoshme.

“Shumë ka ndotje të ajrit. Unë jam veç vet, me patjetër më duhet me dal jashtë në qytet, për me u furnizu me ushqim e produkte. Banoj veç vet, tash dy herë e kam përjetu kancerin. Moti jam tu e vërejt këtë ajër të ndotur, po s’ki çka bon. Edhe ora policore [masat ndaj pandemisë] tash që po na bjen me nejt brenda, ka ndiku shumë”, thotë ajo për KALLXO.com.

Por banorët e kryeqytetit s’ janë të vetmit që ballafaqohen me ajrin e ndotur.

Matjet e rrjetit shtetëror të monitorimit të cilësisë së ajrit, në kuadër të Institutit Hidrometeorologjik të Kosovës, tregojnë se në mesin e qyteteve që përballen gjendje më të rënduar janë edhe Peja, Gjilani, Prizreni dhe komuna të tjera me indeks më të ulët të ndotjes.

Sipas monitorimit për katër ditë radhazi, dy herë në ditë gjatë muajit nëntor të këtij viti, Peja dhe Gjilani kanë pasur nivel jashtëzakonisht të dobët të cilësisë së ajrit.

IHMK-ja vepron me 12 stacione për monitorimin e ajrit në të gjithë Kosovën.

Edhe pse “Bjeshkët e Nemuna” janë sinonim i peisazhit të qytetit të Pejës, megjithatë ajri edhe në këtë qytet s’ i shëndetshëm sikurse pamja e saj dhe këtë e thonë edhe qytetarët e Pejës.

 Artan Ademaj,  i cili banon në lagjen Lozhë, thotë se për shkak të ajrit të ndotur në qytetin e tij, ka vërejtur probleme shëndetësore.

“Kohë pas kohe kam probleme me frymëmarrje dhe besoj që kjo është dukuri e zakonshme tek qytetarët e Pejës”, tha ai për KALLXO.com.

21 vjeçari beson se veturat janë një ndotës tjetër i ajrit në Pejë.

“Kjo pasi që shumica dërrmuese e qytetarëve të Pejës posedojnë një veturë për kokë banori”, shprehet ai, duke shtuar se tjetër arsye është ndërtimi i komplekseve banesore dhe shkatërrimi i hapësirave të gjelbra.

“Sado që jetojmë pranë parkut nacional ‘Rugova’, prapë se prapë ka shumë pak  hapësira të gjelbra në qytet”.

Pamje nga “Bjeshkët e Nemuna” në Rugovë.
FOTO-KALLXO.com

Në anën tjetër, të dhënat e siguruara nga KALLXO.com nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës, tregojnë se për vitin 2018, me sëmundje të sistemit respirator kanë qenë 27 mijë e 787 persona mbi moshën 50 vjeç apo 10.6%, në këtë kohë me sëmundje të sistemit kardiovaskular kanë qenë 55 mijë e 49 persona apo 21,1%.

ndërsa, për vitin 2019 pranimet spitalore nga sëmundjet respiratore te të gjitha grup moshat në Kosovë, tregojnë se më të prekur kanë qenë personat me moshën 15-49 vjeç fëmijët nga 1-5 vjeç dhe ata të moshës 6-14 vjeç.

Të dhënat nga montorimi i cilësisë së ajrit nëper disa lokacione në Kosovë më 23 nëntor 2020. Burimi: IHMK

Mbi 960 persona kanë ndërruar jetë në Kosovë për shkak të infektimit me COVID-19 që nga fillimi i pandemisë në mars të këtij viti, në këtë kohë mbi 700 njerëz vdesin çdo vit në Kosovë nga shkaqet që ndërlidhen me ndotjen e ajrit, sipas raportit të Bankës Botërore të publikuar në vitin 2019.

Sipas këtij raporti, rreth 90 për qind e vdekjeve janë nga sëmundjet kardiovaskulare, të cilat prekin më së shumti popullatën mbi 65 vjeç.

Në anën tjetër, Antigona Ukëhaxhaj nga IKShPK-ja, ka thënë për KALLXO.com se të dhënat e mortalitetit për 2018 dhe 2019 në Kosovë, pritet të publikohen gjatë dhjetorit të këtij viti nga ASK-ja, edhe pse kodimi i diagnozave është bërë nga Departamenti i Statistikave të IKShPK-së.

Faktorët e ndotjes së ajrit

Industritë prodhuese, ndërtimet e larta, përdorimi i lëndëve djegëse për ngrohje, sidomos i thëngjillit, dëmtimi i pyjeve dhe numri i lartë i automjeteve në komunikacion, konsiderohen të jenë disa prej shkaktarëve të ndotjes së ajrit në Kosovë.

Në Kosovë qarkullojnë mbi 340 mijë automjete, duke bërë që si shtet të renditet i treti në rajon për nga numri i tyre dhe i dyti  për nga numri i aksidenteve, sipas të dhënave të Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK) për transportin në Kosovë për vitin 2018.

Të dhënat tregojnë se në Kosovë më 2018, janë regjistruar 343 mijë mjete motorike dhe jo motorike  që në raport me një vit më parë, ky numër është rritur për 2.75 për qind.

Ndërkohë në vend qarkullon një numër i madh i automjeteve të paregjistruara. Numri i veturave të paregjistruara në territorin e Kosovës është mbi 148 mijë sosh, sipas të dhënave të Ministrisë së Punëve të Brendshme. 

Çdo ditë në Kosovë janë importuat mesatarisht 95 vetura në ditë përderisa nga to lirohet mbi 4 mijë kilogramë dyokside karboni (CO2) në ditë.

Shkumbin Shala, specialist për cilësi të ajrit në Institutin Hidrometeorologjik të Kosovës, thotë se janë duke e përcjellë gjendjen në të gjitha komunat, me theks të veçantë komunat, si Peja, Mitrovica, Prizreni, Hani i Elezit, Drenasi, e posaçërisht Prishtina dhe Obiliqi.

“Ne e kemi vërejtur ditët e fundit që ka tejkalime sidomos në zona  urbane edhe pse s’ ka industri të caktuara si rasti për shembull i Pejës, kemi pasur shumë pyetje që pse pikërisht Peja është e ndotur. Faktorët që çojnë në ngritjen e parametrave, ekskluzivisht ndërlidhen me faktorët e ekonomive familjare në këtë rast dhe transportit”, theksoi ai për KALLXO.com.

Sipas tij, faktori i parë është ekonomitë familjare, për shkak që kanë rënë temperaturat dhe njerëzit përdorin zakonisht për djegie thëngjillin dhe drurët.

“Këto lëndë djegëse s’ i nënshtrohen procesit të mirëfilltë të djegies që nënkupton, kanë lagështi shumë të madhe këto produkte, procesi i djegies s’ është në pajisje që janë të veçanta apo të sofistikuara, mungon ajrosja, shkarkimi i gazrave, i tymit të tyre dhe këta faktorë bëjnë që të kemi ngritje të parametrit Pm10 dhe Pm2.5. ndërsa parametrat tjerë janë brenda vlerave standarde”.

Pm10 dhe Pm2.5 janë grimcat të pluhurit, të cilat depërtojnë lehtë në organizmin e njeriut dhe shkaktojnë sëmundje te personat që kanë probleme me frymëmarrjen.

Shala shton se, në këtë periudhë ndikim në ndotje kanë edhe kushtet atmosferike.

“Kemi ulje të temperaturës, ngritje të lagështisë, shtypjes atmosferike, mungesës së ajrit. Por ne kurrsesi s’ duhet t’i lëmë fajtor faktorët meteorologjik, por faktori për ndotje të cilësisë së ajrit është pikërisht faktori njeri”, thekson ai.

Në anën tjetër, drejtori ekzekutiv i organizatës jo qeveritare “ERA” në Pejë, Fatos Lajçi thotë se Kosovës i mungon një strategji kombëtare për përmirësimin e cilësisë së ajrit.

Duke folur për Pejën, ai thotë se qyteti i tij është në mesin e komunave që s’ gjendet më në parametrat e gjelbër për cilësi të ajrit.

“Ne mundemi me mendu që Peja e ka ajrin më të pastër për shkak të shtrihet pranë Bjeshkëve të Nemuna, por është e kundërta”.

Sipas tij, pasojat e kësaj gjendje vijnë nga djegiet që bëjnë e industrive të vogla, mini-fabrikat që ngrohen me djegie të thëngjillit, “e cila normal që është sanksionuar prej ligjeve tona, por s’ respektohen, s’ kemi inspektorë që i qëndrojnë prapa kësaj pune”.

Qyteti i Pejës, Foto: KALLXO.com

Lajçi shton se për këtë ndikon edhe prerja e pyjeve dhe numri enorm i veturave në komunikacion.

“Unë e kam bindjen që secila familje s’ i ka më dy vetura, por i ka katër”, thotë ai.

“Fajtor për këtë punë jemi ne vetë qytetarët deri diku, e kemi përgjegjësinë personale se si sillemi ndaj natyrës, por është edhe mos funksionimi total i institucioneve të monitorimit të ajrit në nivel vendi”, shtoi ai.

Megjithatë, sipas ambientalistit ndikim pozitiv në Pejë ka Gryka e Rugovës, në pastrimin e smogut dhe pluhurit në ajër.

Mehmet Zylfiu është kryetar i Këshillit të Veprimit Rinor Lokal  në Gjilan. Ai konsideron që ndërtimet janë mesin e disa prej shkaktarëve që po ndotin ajrin në këtë komunë.

“Si shkaktarë për këtë ne konsiderojmë se mund të përmenden punimet në infrastrukturën rrugore dhe ndërtimet e larta private të cilat lënë shumë pluhur dhe mbeturina të vrazhda ngase kryejnë punimet pa kritere dhe standarde e këto e ndotin në mase të madhe ajrin”, thotë ai.

Përfaqësuesi i këshillit të të rinjve shton se mungesa e drunjëve dhe hapësirave gjelbëruese në qytet  është tejet alarmante.

“Shqetësim është edhe ngrohja me lëndë të dëmshme djegëse në shtëpi private dhe mbingarkesa me vetura pa nevojë  e që përkthehet në tym e gaz që e mbipopullon ajrin me substanca të dëmshme”.

Fatos Lajçi nga Peja konsideron se ka mundësi të panumërta sesi mund të ngritët cilësia e ajrit.

“Ndër të tjerash ish dashtë që institucionet të shikojnë se qytetet e mëdha në Kosovë të pajisen me nxemje qendrore, me rrymë alternative”, rekomandon ai.

Mehmet Zylfiu flet për iniciativat që i kanë marrë të rinjtë gjilanas për ajër të pastër.

“Si KVRL jemi përpjekur që të ndikojmë në ndërgjegjësimin e shoqërisë mbi rëndesinë që ka ajri dhe ambienti i pastër. Kemi promovuar çiklizmin dhe ecjen si alternativë për zëvendësim të veturave, kemi mbjellë fidane dhe kemi pastruar hapësirat gjelbruese si edhe Pendën e Përlepnicës [liqe]”, shprehet ai.

Qyteti i Gjilanit, Foto: KALLXO.com

ndërsa, Artan Ademaj banori nga Peja thotë, se zgjidhje e përgjithshme dhe jo vetëm gjatë dimrit për reduktimin e ajrit të ndotur, do të ishte ndërtimi i shtigjeve për biçikleta në qytet, si dhe të krijohen më shumë hapësira të gjelbra.

Edhe Sadete Latifi nga Prishtina, përmend shkaktarët kryesorë që sipas saj ndikojnë në ndotje të ajrit.

“Arsyet për ndotjen e ajrit, së pari janë këto që po lëvizin në rrugë, veturat numër një dhe normal që edhe me dru e me qymyr e krejt po ndikojnë”, tha ajo.

Megjithëkëtë, pensioni prej 90 euro në muaj, s’ i mjafton Sadetes që të ngrohet me anë të mënyrave të tjera përveç përdorimit të drunjve për djegie.

“Unë ngrohem me dru, banoj në një ndërtesë të hekurudhës. s’ muj me u ngrohë me diçka tjetër, ngase jetoj vetëm me 90 euro pension. Fqinjët e mi s’ dhezin as dru as qymyr, por unë po, me patjetër se s’ kam mundësi, s’ kam zgjidhje tjetër”, shton ajo.

Pensionistja thotë se zgjidhja për ajrin do të ishte mes tjerash, përdorimi i biçikletave nga ana e qytetarëve.

“Kish qenë mirë që veturat me u ndal, më tepër me ec me biçikleta dhe në këmbë, edhe me pas nxemjen qendrore, kjo kish qenë shpëtim së pari për mu e edhe për të tjerët”, shprehet ajo.

Ndërkohë që hapësirat publike po ngushtohen gjithnjë e më shumë nga ndërtimet e egra e ilegale, thëngjilli vazhdon të përdoret në nivel drastik, përmirësimi i cilësisë së ajrit mbetet një sfidë e madhe që do të lë shenjë në shëndetin e kosovarëve.Postime të ngjashme

Punime të planifikuara nga KEDS, edhe nesër ndërprerje të rrymës ndërmjet 9 e 12 orë


Kompania për shpërndarjen e energjisë elektrike në Kosovë, KEDS, ka njoftuar se edhe për nesër ka paraparë punime në projekte investuese dhe për sigurinë e rrjetit, me ç’rast në lokalitete të ndryshme do të ketë ndërprerje të rrymës.

Koha më e gjatë e ndërprerjes do të jetë ndërmjet 9 e 12 orë.

Ky është orari sipas rajoneve të vendit:

Rajoni i Prishtinës:

Punime në projekte investive

Data e punimit: 27-11-2020

1.

Në NS 110/10kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Nr.35 Kodra e Diellit 2 (kodi: 11000014) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

Vendet: Kodra e Diellit 2.

Arsyeja: Energjizimi i kabllove të reja.

2.

Në NS 35/10kV Fushë- Kosova II do të ndërprehet:

NS 10/0.4 kV TS Bardhi i Madh te Sadiku (Kodi 15018018063) prej orës 09:00 – 16:00

Vendet: Bardhin e Madh shtëpitë pas Montazhit të KEK.

Arsyeja: Energjizimi kabllove të reja.

3.

Në NS 110/10kV Prishtina 5 do të ndërprehet:

NS 10/0.4 kV Bërnica e Epërme 1 (kodi: 13000001004) prej orës 10:30 deri në ora 15:30

Vendet: Bërnica e Epërme 1.

Arsyeja: Punime në PLC.

4.

Në NS 35/10 kV Parku i Biznesit do të ndërprehet:

NS 10/04 kV Komoran te Shkolla (kodi: 16023007101) prej ores  08:00 deri në ora 17:00

Vendet: Komoran te shkolla.

Arsyeja: Shkyçja e konsumatorëve nga rrjeti i vjetër dhe rikyçja në rrjetin e ri nëntokësor.

5.

Në NS 35/10 kV Batllava do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Batllava (kodi: 14015001) prej orës  12:00 deri në ora 15:00

Vendet: Batllava, Gërdovci, Bellopoja, Lluga, Sibovc i Poshtëm dhe Kaçibegu.

Arsyeja: Energjizimi i LP dhe i transformatorit të ri.

Rajoni i Pejës

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 27-11-2020

1.

TS 110/10kV Deqani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Lumbardhi (Kodi:53000005)  prej orës 10:00- 14:00

Vendet: fshatrat: Dashinoc, Gllogjan, Gramaqel, Irzniq (një pjesë), Kodrali, Lluka e Ulët, Lluka e Epërme, Lumbardhë, Maznik, Pozhar, Ratishë e Epërme, Ratishë e Ulët dhe Shaptej.

Arsyeja: Vendosja e ndarësit 10 kV degëzimi Ratish e Ulët, Dashinoc dhe Maznik.

2.

TS 110/10(20)kV Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kastrati në stabiliment dhe pa energji do të mbesin TS 10/04:

TS 10/04 Shala Swis Oil Sh.P.K (Kodi: 51000007018)  prej orës 10:30  deri në ora 14:30

TS 10/04 Poqesta Shkolla (Kodi: 51000007020)  prej orës 10:30  deri në ora 14:30

TS 10/04 Belanica 1  (Kodi: 51000007021)  prej orës 10:30  deri në ora 14:30

TS 10/04 Doberdol III  (Kodi: 51000007022)  prej orës 10:30  deri në ora 14:30

TS 10/04 Doberdoli I  (Kodi: 51000007023)  prej orës 10:30  deri në ora 14:30

TS 10/04 Doberdoli II  (Kodi: 51000007024)  prej orës 10:30  deri në ora 14:30

TS 10/04 Poqesta I (Kodi: 51000007025)  prej orës 10:30  deri në ora 14:30

TS 10/04 Poqesta Krasniqet  (Kodi: 51000007026)  prej orës 10:30  deri ne ora 14:30

TS 10/04 Ramuni I  (Kodi: 51000007027)  prej orës 10:30  deri në ora 14:30

TS 10/04 Ramuni II (Kodi: 51000007028)  prej orës 10:30  deri në ora 14:30

TS 10/04 Milovansi  (Kodi: 51000007029)  prej orës 10:30  deri në ora 14:30

TS 10/04 Vragovci  (Kodi: 51000007030)  prej orës 10:30  deri në ora 14:30

TS 10/04 Babiqi  (Kodi: 51000007031)  prej orës 10:30  deri në ora 14:30

TS 10/04 Pishtani  (Kodi: 51000007032)  prej orës 10:30  deri në ora 14:30

TS 10/04 Bellinca II  (Kodi: 51000007033)  prej orës 10:30  deri në ora 14:30

TS 10/04    (Kodi: 51000007034)  prej orës 10:30  deri në ora 14:30

TS 10/04 Euro Fokus  (Kodi: 51000007036)  prej orës 10:30  deri në ora 14:30

TS 10/04 Adem Berisha Seperacion  (Kodi: 51000007042)  prej orës 10:30  deri në ora 14:30

TS 10/04 Kreshnik Krasniqi  (Kodi: 51000007050)  prej orës 10:30  deri në ora 14:30

Vendet: Poqesta, Belanica, Dobërdoli, Ramuni, Milovansi, Vragovci, Babiqi dhe Pishtani.

Arsyeja: Pastrimi  trasesë dhe ndërrimi i izolatorëve.

Rajoni i Prizrenit

Punime nga palët e treta

Data e punimit: 27-11-2020

1.

Në NS 35/10kV Prizren IV do të ndërprehet:

Dalja 10kV Bizmuti (Kodi: 30033005) prej orës 12:00 deri në ora 15:00

Vendet: Një pjesë e rr. Turgut Ozal, një pjesë e rr. Beteja e Lumës, IBPK “Prizreni”, “Shtypshkronja e re”(ETC),   Siprint Shtypshkronja”, Jaffa food and cakes.

Arsyeja: Energjizimi i kthinave hyrëse/dalëse.

Rajoni i Ferizajt

Punime nga palët e treta

Data e punimit: 27-11-2020

1.

Në NS 35/10kV Ferizaj I do të ndërprehet:

NS 10/0.4 kV Gjimnazi (kodi: 40040002010) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Një pjesë e rr. Vëllezërit Gërvalla, Astrit Bytyqi, Dimitrije Tucoviq, Kuvendi i Arbërit, Gëzim Sahiti dhe Astrit Bytyqi.

Arsyeja: Vendosja e shtyllave sipas zgjidhjes teknike.Postime të ngjashme

Muriqi do t’i mungojë Lazios dy javë shkaku i lëndimit


Sulmuesit të Kombëtares së Kosovës s’ po i ecën mirë te Lazio.

Muriqi të martën në fitoren e Lazios me rezultat 3-1, ndaj Zenitit, pësoi një lëndim i cili pritet ta mbajë largë fushave për më shumë se dy javë.

“La Lazio Siamo Noi”, ka raportuar se Muriqi do t’i mungoj Lazios në ndeshjet kundër Udineses, Dortmundit dhe Spezias.

deri më tani 26 vjeçari nga Prizreni i ka luajtur katër ndeshje në Serie A dhe katër në Ligën e Kampionëve, duke mos arritur të shënoj apo asistoj.

 Postime të ngjashme

Komunat po blejnë zhavorr e rërë që nxirret ilegalisht nga lumenjtë e Kosovës


Kryeinspektori i Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale, Fatmir Gërguri, ka zbuluar se komunat në Kosovë furnizohen me zhavorr që është i nxjerrë ilegalisht nëpër lumenjtë e Kosovës.

Ai këtë informacion e dha në debatin “Jeta në Komunë”, në të cilin u diskutua për kontaminimin e lumenjve.

“Zhavorri dhe rëra që nxirren ilegalisht nga kompanitë në lumenjtë tonë, s’ përdorët për asfalt, por përdoret shumë në ndërtimtari. Komunat e përdorin shumë. Komuna e Prishtinës jo, por Prizreni, Gjakova. Këto blejnë zhavorr që nxirret ilegalisht”, tha Gërguri.

Sipas Gërgurit, kompanitë s’ ofrojnë asnjë të dhënë për prejardhjen e materialit dhe sipas tij, as institucionet që e blejnë s’ e kërkojnë atë.

“Unë luftoj çdo ditë me këta njerëz, luftoj çdo ditë me ministri. kurrë s’ specifikohet prejardhja e materialit, që është shumë domethënës. s’ e lypin as institucionet”

KALLXO.com ka analizuar projektbuxhetin e vitit 2021 dhe ka gjetur se janë ndarë më pak se 10 milionë euro për ndërtimin e 12 impianteve të ujërave të zeza.

Kosova është njëri nga vendet e Ballkanit me më së paku burime të ujit të pijshëm.

Të ftuar në debat për të diskutuar për kontaminimin e Lumenjve janë: Gani Berisha, nga Ministria e Ekonomisë dhe Ambientit, shef i departamentit të ujërave, Diana Metushi Krasniqi, nga KDI, Seniha Bajraktari, Zyrtare e lartë për mjedis në Komunën e Prishtinës dhe Fatmir Gërguri, Kryeinspektori i Komisionit të Pavarur për Miniera dhe MineralePostime të ngjashme

Prishtina vend i dhunshëm gjatë pandemisë


Rastet e dhunës në familje kanë shënuar rritje për 30 qind që nga koha kur në Kosovë është shpallur pandemia dhe vendi hyri në izolim.

Baki Kelani zëdhënsi i Policisë për portalin Familja jonë tha se duke u bazuar në raportin nëntë mujorë në të gjithë territorin e vendit janë 1571 raste.

“Bazuar në raportin nëntë mujorë në të gjithë territorin e vendit janë 1571 raste të “Dhunës në familje”, në këto raste janë evidentuar 1596 viktima, nga ky numër i viktimave, 80 ( 30 meshkuj dhe 50 femra) prej tyre i përkasin moshës nën 18 vjeçar (0 deri 18 vjeçar), ndërsa 109 (23 meshkuj dhe 86 femra) janë viktima të moshës nga 18 deri në 20 vjeçare”.

ndërsa Prishtina prin nga rastet e dhunës 535 raste janë shënuar vetëm në Prishtinë.

“Rajonet që kanë pasur raste më shumë në këtë periudhë janë, Rajoni i Prishtinës 535 raste, Prizreni 194 raste, Peja 181 raste, Gjakova 174 raste, pra bëhet fjalë për rajone jo për qytete dhe për numrin e përgjithshëm të rasteve të raportuara (p.sh, nga 1571 raste në nivel vendi, në rajonin e Prishtinës nga ky numër kanë ndodhur 535 raste)” tha Kelani.

Përveç Kosovës, rritje të shifrave të dhunës në familje kanë raportuar shumë shtete të botës.

Sipas Organizatës së Kombeve të Bashkuara, gjatë 12 muajve të kaluar në mbarë botën 243 milionë gra dhe vajza të moshës 15 deri 49 vjeçe i janë nënshtruar dhunës seksuale ose fizike. /Familjajonë/

Postime të ngjashme

Policia në Prizren në aksion për respektimin e masave kundër COVID-19


 Gjatë ditës së djeshme, duke u bazuar në vendimet e Qeverise për masat mbrojtëse kundër COVID-19, Drejtoria rajonale e policisë në Prizren, Inspektorët Komunal dhe Inspektorët Sanitar nga AVUK-u, kanë zhvilluar aktivitete në parandalimin dhe respektimin e masave kundër Covid-19.

“Gjatë kryerjes së detyrës zyrtare, angazhimet policore në zbatim të masave kundër COVID-19 në qendrat tregtare dhe lokacionet tjera në komunën e Prizrenit, policia ka shqiptuar 133 tiketa për personat të cilët s’ i kanë respektuar këto masa, janë kontrolluar gjithsej 56 lokale dhe janë shqiptuar 4 fletëparaqitje dhe 1 vërejtje për biznese në Prizren, ndërsa në Suharekë policia dhe inspektoret kanë shqiptuar 3 fletëparaqitje dhe 1 vërejtje për bizneset”, thuhet në njoftimin e policisë.

Sipas njoftimit, në pasqyrimin e aktiviteteve të tjera dhe kontrollimin e komunikacionit policia ka shqiptuar edhe 127 tiketa të kundërvajtjeve në komunikacion.

“Duke e ditur se Prizreni është një qendër kulturore dhe historike, frekuentohet nga shumë vizitorë nga jashtë e nga rajonet tjera të Kosovës, andaj tek një pjesë e tyre policia ka dhënë rekomandime dhe vërejtje që të njëjtit gjatë vizitës në Prizren të marrin edhe masat mbrojtëse siç janë maskat”, thuhet në njoftim.

Polica ka bërë të ditur se aktivitete të tilla do të jenë në vazhdimësi dhe policia rajonale në Prizren do të jetë në zbatim të plotë të vendimit të Qeverisë.Postime të ngjashme

Plagoset një 19-vjeçar në Prizren

Plagoset një 19-vjeçar në Prizren


Një 19 vjeçar është plagosur sot me armë zjarri në Prizren.

Zëdhënësi i Policisë së Kosovës për Rajonin e Prizrenit, Shaban Osmanollaj, tha për Telegrafin se i dyshuari ndodhet në arrati mirëpo i njëjti është identifikuar nga policia.

“Rreth orës 12:15 është lajmëru një viktimë në stacionin policor në Prizren, i njëjti është lënduar në këmbë nga arma e zjarrit dhe më pas ka pranuar edhe trajtim mjekësor. Sipas mjekëve ndodhet jashtë rrezikut për jetë”, tha ai.

Osmanollaj shtoi se policia tashmë është në kërkim të personit të dyshuar.

Postime të ngjashme

Tentim vrasje në Prizren, mbetet i plagosur një person


Një plagosje e rëndë ka ndodhur gjatë ditës së sotme në qytetin e Prizrenit.

Lajmi është konfirmuar për Gazeta Blic, nga zëdhënësi i Policisë për këtë rajon, Shaban Osmanollaj.

Ai ka thënë se i dyshuari gjendet në arrati, teksa i plagosuri është jashtë rrezikut për jetën.

Rastet e tentim vrasjeve janë shtuar kohëve të fundit në Kosovë.

@Gazeta Blic

 Postime të ngjashme

Skandaloze – Armend Zemaj i dha urdhër kompanisë së pa licencuar për t’i mbushur me oksigjen spitalet


Kompania “Lindi Gas” ka mbushur bombolat e oksigjenit të Spitalit të Prizrenit ani pse s’ është i licensuar për oksigjen medicional, pastërtia e cilësia e të cilit duhet të jetë mbi 99.5%.

Emisioni i plotë:

Përfaqësuesi i kësaj kompanie, Arianit Hoxha, në një përgjigje për InDoks ka pranuar publikisht se s’ kanë licencë për oksigjen medicional edhe pse kanë aplikuar në vitin 2014.

Hoxha ka thënë se kanë mbushur bombolat me oksigjen medicional të palicensuar me urdhët të ministrit të shëndetësisë Armend Zemajt.

“Po i përmbushim kushtet dhe në rajon s’ ka kësi objekti. Tash s’ po e di arsyet se pse s’ është dhënë kontrata. Kjo është bërë me urdhër të ministrit të Shëndetësisë, Armend Zemajt, ne i kemi certifikatat e cilësisë së gazit edhe është një cilësi që i arrin qato kushtet. Po direkt me urdhërin e ministrit Armend Zemaj. I kemi ceritfikata edhe oksigjeni importohet si oksigjen medicional. Oksigjeni vjen prej një firme që prodhohet në Itali është “Sol Shpk”, prodhohet në Itali vjen në Maqedoni dhe pastaj vjen në Kosovës. Siq tregova vjen me certifikatë se është oksigjen mediacional”, ka thënë ai.

Emisioni i plotë:

Hoxha ka thënë se mbi 10 herë Spitali u furnizua nga kjo kompani.

“Për mbushje spo di sa herë i kemi mbush po përafersisht 10-15 herë. Kompania ka cilësinë e gazit edhe ne e kemi në firme një analiztor për matjen e gazit e cila është 99.9 %.”, ka shtuar ai/InsajderiInDoks

The post Skandaloze – Armend Zemaj i dha urdhër kompanisë së pa licencuar për t’i mbushur me oksigjen spitalet appeared first on Insajderi.

Postime të ngjashme

Kryetarët e Komunave me plane për zhvillimin ekonomik


Me diskutimin e rolit të komunave në zhvillimin e ekosistemit të ndërmarrësisë janë përmbyllur aktivitetet e Odës Ekonomike Amerikane në Kosovë në kuadër të Javës Globale të Ndërmarrësisë që organizohet nën udhëheqjen e Qendrës së Inovacionit të Kosovës.

Drejtori ekzekutiv i Odës Amerikane, Arian Zeka, tha se komunat kanë një rol të rëndësishëm në zhvillimin e politikave dhe ekosistemit të ndërmarrësisë.

Ai foli për heqjen e barrierave të të bërit biznes në nivel lokal, të shërbyerit si avokues të bizneseve lokale pranë institucioneve qendrore, por edhe me anë të ndarjes së fondeve për nxitje të ndërmarrësisë, e cila mes tjerash do të shërbente edhe si motivues për qëndrimin e të rinjve brenda Kosovës.

Ai tutje foli edhe për rolin e vyeshëm të Qendrës së Inovacionit (ICK) në mbështetje të ndërmarrësve të rinj, duke theksuar se aktivitetet e kësaj organizate kanë marrë edhe jehonë pozitive anembanë botës.

Kryetari i Komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka, tha se për zhvillimin ekonomik në nivel lokal brenda kësaj komune janë identifikuar fushat ku Prizreni ka përparësi strategjike, siç është turizmi, prodhimtaria, bujqësia dhe shërbimet kreative.

Tutje, ai foli për rëndësinë e Parkut të Inovacionit dhe Trajnimeve në Prizren, si dhe potencialin që ka kjo zonë në nxitjen e ndërmarrësisë së të rinjve por edhe investimeve në përgjithësi.

Haskuka foli edhe për funksionalizimin e qendrës së vetme të shërbimeve ‘one-stop-shop’ me qëllim të lehtësimit të të bërit biznes.

ndërsa duke folur për kapitalin njerëzor, Haskuka i këshilloi të njëjtit të zhvillojnë aftësitë profesionale sipas nevojave të tregut.

Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, përmendi planin strategjik të kësaj komune për zhvillim socio-ekonomik, i cili në fokus ka ndërmarrësinë dhe rritjen e punësimit të grave.

Ai gjithashtu foli për strukturën dhe zhvillimin e bizneseve në këtë komunë, duke theksuar politikën e ‘tarifës zero’ me anë të të cilës janë ulur të gjitha taksat përveç tatimit në pronë, gjë që krijon një lehtësim të madh për veprimtaritë e bizneseve lokale.

Haziri theksoi se gjatë pandemisë por edhe më tej, të rinjtë e Gjilanit do të mbështeten në sektorë si ai i teknologjisë e zejtarisë ndërsa shtoi se po punohet edhe rreth riaktivizimit të inkubatorit të biznesit dhe zhvillimit të zonave ekonomike brenda kësaj komune.

Haziri tha se po punohet rreth eliminimit të procedurave burokratike administrative, ndërsa sipas tij, është e rëndësishme që të rritet atraktiviteti i vendit për të rinjtë, dhe krijimi i mundësive dhe lehtësirave për investime në Kosovë.

Shpend Lila, menaxher i trajnimeve, marrëdhënieve me publikun dhe aktiviteteve në Qendrën e Inovacionit të Kosovës (ICK), theks të veçantë i dha nevojës për krijimin e hapësirave rekreative, multifunksionale, të qasshme për publikun e gjerë për zhvillimin e aktiviteteve të natyrës së ndërmarrësisë dhe inovacionit.

Lila gjithashtu shprehu shqetësimin për shuarjen e Ministrisë së Inovacionit, e cila do të shërbente si një adrese e vetme për zhvillimin e ndërmarrjeve dhe bizneseve “startup”, ndërsa për të siguruar zhvillim të mirëfilltë ekonomik dhe promovim të sektorëve me potencial, ai rekomandoi krijimin e inkubatorëve specifik sipas profileve të komunave, në mënyrë që të decentralizohet fokusi në kryeqytet dhe zhvillimi të jetë i barabartë.

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë ka shënuar Javën Globale të Ndërmarrësisë me gjithsejtë 16 aktivitete virtuale në të cilat kanë marrë pjesë rreth 50 panelistë dhe me një audiencë prej rreth 40,000 personash, ndërsa temat e diskutimeve kanë përfshirë edukimin, gjithëpërfshirjen, politikat dhe ekosistemin e ndërmarrësisë. Një numër aktivitetesh janë organizuar në partneritet me Ambasadën e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Agjencinë e Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID), Agjencinë për Zhvillimin Rajonal – Qendër (RDAC) dhe Kolegjin AAB.Postime të ngjashme

Rreth 80 mijë qytetarë u dënuan për mosrespektim të masave anti-Covid për tre muaj


Më 26 gusht të këtij viti, Qeveria e Kosovës ka miratuar ligjin anti-Covid, që nga ajo datë deri më sot që janë më pak se 3 muaj janë shqiptuar pranë 80 mijë gjoba ndaj shkelësve të këtij ligji.

Sipas të dhënave të Policisë së Kosovës, që nga data 26,08,2020 janë shqiptuar 79 mijë e 698 gjoba ndaj shkelësve të këtij ligji.

Sipas Ligjit për Luftimin e Sëmundjeve Ngjitëse që u votua nga Kuvendi i Kosovës qytetarët mund të dënohen nga 35 deri ne 500 euro në rast të shkeljes së ligjit.

Për mos vënie të maskës dhe mos mbajtje të distancës dënimi mund të jetë 35 euro, për mosrespektim të ndalim qarkullimit 200 euro, ndërsa për mosrespektim të vetizolimit 500 euro.

Aktualisht në Kosovë janë në fuqi masa të reja anti-Covid të cilat i kanë ndarë komunat në tri zona të ndryshme.

Në zonën e kuqe janë 18 qytete si Prishtina, Fushë-Kosova, Gjilani, Obiliqi, Gjakova, Shtimja, Podujeva, Peja, Ferizaj, Mitrovica e Jugut, Vushtrria, Lipjani, Vitia, Zveçani, Leposaviqi, Zubin Potoku, Mitrovica e Veriut dhe Kamenica.

Në zonën e verdhë bëjnë pjesë komunat me rrezik të mesëm, apo komunat prej 76 deri në 150 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës e që bëjnë pjesë komunat si Prizreni, Klina, Deçani, Drenasi, Malishevë, Suhareka, Novobërda, Graçanica, Ranillugu, Parteshi, Kaçaniku, Kllokoti, Rahoveci dhe Skenderaj.

Në zonën e gjelbër bëjnë pjesë komunat me rrezik të ulët apo komunat prej 1 deri në 75 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës dhe pjesë e kësaj zone janë komunat si Mamusha, Dragashi, Shtërpca, Juniku, Istogu dhe Hani i Elezit.Postime të ngjashme

Virusi është gjithandej, mos lejoni të rrezikoni kaq shumë jetë


Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik përmes një postimi ka vazhduar të apeloj tek qytetarët që të kenë kujdes të shtuar për mbrojtje nga COVID-19.

“Qyetarë të dashur, mbani maska, mbroni të afërmit tuaj. Maskat janë të obliguara kudo, mbani distancën”, thuhet në apelin e IKSHPK-së.

Tutje IKSHPK ka bërë apel duke thënë se virusi është gjithandej, duke lutur qytetarët që të mos rrezikojnë kaq shumë jetë.

“Ruani personat me sëmundje kronike dhe të moshuarit, ruani veten dhe të afërmit tuaj, na ruani neve punëtorëve shëndetësorë që të ju ruajmë shëndetin tuaj”, thuhet në apel.

Sot, ministri i Ministrisë së Shëndetësisë përmes një postimit në facebook, ka thënë se respektimi i masave kundër COVID-19 nga ana e qytetarëve s’ është në nivelin e duhur.

“Respektimi i masave për pengimin e përhapjes së virusit dhe luftimin e tij, s’ është në nivelin e duhur, derisa, rastet pozitive dhe rastet e vdekjeve po shtohen. Mos i jepni rast virusit. Ndryshoni sjelljen tuaj.Numri i madh i personave me virusin Covid 19, dhe numri i madh i rasteve të vdekjeve, do shërbyer si sinjal i fuqishëm për pakujdesinë në shtetin tonë”, ka shkruar Zemaj.

Sipas tij, mënyra e vetme për t’u mbrojtur nga virusi është distanca, maska dhe higjiena, duke bërë thirrje që të respektojnë masat e vendosura.

“Deri sa akoma s’ janë në përdorim vaksinat kundër virusit, mënyra e vetme për t’u mbrojtur, është distanca, maska dhe higjiena. Zbatoni masat kundër virusit vdekjeprurës, ndryshe, numrat s’ do të ulën. Ndryshoni sjelljen tuaj, për ta ndryshuar gjendjen në Republikën tonë. Ndryshe, na presin sfidat edhe më të mëdha.Barte maskën, ruaje distancën, mbaje higjienën”, ka shkrua Zemaj.

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike ka njoftuar se në 24 orët e fundit kanë ndërruar jetë 19 persona nga COVID-19, 4 raste të vdekjes janë nga Gjilanit, 4 nga Prizreni, 2 nga Vushtrria dhe nga 1 i vdekur në disa qytete të tjera.

“Brenda 24 orëve janë raportuar 19 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv. Rastet e vdekjes janë nga komunat: Gjilan 4 raste (78, 71, 67, 64 vjeç), Prizren 4 raste (75, 72, 72, 62 vjeç), Vushtrri 2 raste (80, 72 vjeç), Drenas 1 rast (75 vjeç), Ferizaj 1 rast (56 vjeç), Fushë-Kosovë 1 rast (73 vjeç), Gjakovë 1 rast (77 vjeç), Klinë 1 rast (57 vjeç), Malishevë 1 rast (66 vjeç), Pejë 1 rast (78 vjeç), Prishtinë 1 rast (78 vjeç), Skenderaj 1 rast (52 vjeç).”, thuhet në njoftimin e IKShPK-së.

Numri i të vdekurve nga COVID-19 në Kosovë ka shkuar në 904.Postime të ngjashme

Zemaj ankohet se respektimi i masave anti-COVID s’ është në nivelin e duhur


Ministri i Ministrisë së Shëndetësisë me anë të një postimit në facebook, ka thënë se respektimi i masave kundër COVID-19 nga ana e qytetarëve s’ është në nivelin e duhur.

“Respektimi i masave për pengimin e përhapjes së virusit dhe luftimin e tij, s’ është në nivelin e duhur, meqenëse, rastet pozitive dhe rastet e vdekjeve po shtohen. Mos i jepni rast virusit. Ndryshoni sjelljen tuaj.Numri i madh i personave me virusin Covid 19, dhe numri i madh i rasteve të vdekjeve, do shërbyer si sinjal i fuqishëm për pakujdesinë në shtetin tonë”, ka shkruar Zemaj.

Sipas tij, mënyra e vetme për t’u mbrojtur nga virusi është distanca, maska dhe higjiena, duke bërë thirrje që të respektojnë masat e vendosura.

“Deri sa akoma s’ janë në përdorim vaksinat kundër virusit, mënyra e vetme për t’u mbrojtur, është distanca, maska dhe higjiena. Zbatoni masat kundër virusit vdekjeprurës, ndryshe, numrat s’ do të ulën. Ndryshoni sjelljen tuaj, për ta ndryshuar gjendjen në Republikën tonë. Ndryshe, na presin sfidat edhe më të mëdha.Barte maskën, ruaje distancën, mbaje higjienën”, ka shkrua Zemaj.

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike ka njoftuar se në 24 orët e fundit kanë ndërruar jetë 19 persona nga COVID-19, 4 raste të vdekjes janë nga Gjilanit, 4 nga Prizreni, 2 nga Vushtrria dhe nga 1 i vdekur në disa qytete të tjera.

“Brenda 24 orëve janë raportuar 19 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv. Rastet e vdekjes janë nga komunat: Gjilan 4 raste (78, 71, 67, 64 vjeç), Prizren 4 raste (75, 72, 72, 62 vjeç), Vushtrri 2 raste (80, 72 vjeç), Drenas 1 rast (75 vjeç), Ferizaj 1 rast (56 vjeç), Fushë-Kosovë 1 rast (73 vjeç), Gjakovë 1 rast (77 vjeç), Klinë 1 rast (57 vjeç), Malishevë 1 rast (66 vjeç), Pejë 1 rast (78 vjeç), Prishtinë 1 rast (78 vjeç), Skenderaj 1 rast (52 vjeç).”, thuhet në njoftimin e IKShPK-së.

Numri i të vdekurve nga COVID-19 në Kosovë ka shkuar në 904.
https://kallxo.com/lajm/19-te-vdekur-nga-covid-19-ne-24-oret-e-fundit/

 Postime të ngjashme

19 të vdekur nga koronavirusi gjatë 24 orëve

Ndërron jetë babai i deputetit të LDK-së, Arben Gashit


19 persona kanë humbur jetën nga COVID-19 gjatë 24 orëve, shifër kjo që shënon njëkohësisht rekord të zi të viktimave që prej fillimit të pandemisë.

Vdekjet janë nga: Gjilani dhe Prizreni 4, Vushtrria 2, Drenasi, Ferizaji, Fushë Kosovë, Gjakova, Klina, Malisheva, Peja, Prishtina dhe Skenderaji me nga një rast.

Postime të ngjashme

Fitore minimale e Feronikelit ndaj Arbërisë


Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike ka njoftuar se në 24 orët e fundit kanë humbur jetën 19 persona nga COVID-19,

4 raste të vdekjes janë nga Gjilanit, 4 nga Prizreni, 2 nga Vushtrria dhe nga 1 i vdekur në disa qytete të tjera.

“Brenda 24 orëve janë raportuar 19 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv. Rastet e vdekjes janë nga komunat: Gjilan 4 raste (78, 71, 67, 64 vjeç), Prizren 4 raste (75, 72, 72, 62 vjeç), Vushtrri 2 raste (80, 72 vjeç), Drenas 1 rast (75 vjeç), Ferizaj 1 rast (56 vjeç), Fushë-Kosovë 1 rast (73 vjeç), Gjakovë 1 rast (77 vjeç), Klinë 1 rast (57 vjeç), Malishevë 1 rast (66 vjeç), Pejë 1 rast (78 vjeç), Prishtinë 1 rast (78 vjeç), Skenderaj 1 rast (52 vjeç).”, thuhet në njoftimin e IKShPK-së.

Numri i të vdekurve nga COVID-19 në Kosovë ka shkuar në 904.

The post Fitore minimale e Feronikelit ndaj Arbërisë appeared first on Raporto Korrupsionin! KALLXO.com.

Postime të ngjashme

Prishtina sërish më së shumti raste me COVID-19

Ndërron jetë babai i deputetit të LDK-së, Arben Gashit


Prishtina sërish ka shënuar më së shumti raste me COVID-19.

Numri i të infektuarve në këtë komunë është 309. Pas Prishtinës vijnë: Peja 63, Ferizaji 33, Lipjani 30, Gjilani dhe Podujeva 29, Gjakova 28, Prizreni 22, Fushë Kosova 21, Klina 18, Decani dhe Suhareka 14, Kacaniku dhe Obliqi 11, Istogu, Kamenica dhe Malisheva 10, Shtimja dhe Vitia 9, Rahoveci 8, Drenasi 6, Gracanica dhe Vushtrria 5, Hani i Elezit 3 dhe një rast kanë Dragashi, Mitrovica dhe Novebërda.

Postime të ngjashme

19 të vdekur nga COVID-19 në 24 orët e fundit


Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike ka njoftuar se në 24 orët e fundit kanë humbur jetën 19 persona nga COVID-19,

4 raste të vdekjes janë nga Gjilanit, 4 nga Prizreni, 2 nga Vushtrria dhe nga 1 i vdekur në disa qytete të tjera.

“Brenda 24 orëve janë raportuar 19 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv. Rastet e vdekjes janë nga komunat: Gjilan 4 raste (78, 71, 67, 64 vjeç), Prizren 4 raste (75, 72, 72, 62 vjeç), Vushtrri 2 raste (80, 72 vjeç), Drenas 1 rast (75 vjeç), Ferizaj 1 rast (56 vjeç), Fushë-Kosovë 1 rast (73 vjeç), Gjakovë 1 rast (77 vjeç), Klinë 1 rast (57 vjeç), Malishevë 1 rast (66 vjeç), Pejë 1 rast (78 vjeç), Prishtinë 1 rast (78 vjeç), Skenderaj 1 rast (52 vjeç).”, thuhet në njoftimin e IKShPK-së.

Numri i të vdekurve nga COVID-19 në Kosovë ka shkuar në 904.Postime të ngjashme

Orë policore e ndalim i hyrje-daljeve, këto janë masat e reja anti Covid


Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar mbrëmë se kanë hyrë në fuqi masat e reja për komunat e Kosovës, sipas kategorizimit të ri lidhur me numrin e të infektuarve në 100 000 banorë.

Lëvizja e qytetarëve, është e përcaktuar sipas numrit të të infektuarve në 7 ditët e fundit dhe masat janë të marra sipas kategorizimeve me zona.

Në zonën e kuqe bëjnë pjesë komunat me rrezik të lartë, me mbi 151 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës.

Në këtë zonë janë 18 komuna: Prishtina, Fushë-Kosova, Gjilani, Obiliqi, Gjakova, Shtimja, Podujeva, Peja, Ferizaj, Mitrovica e Jugut, Vushtrria, Lipjani, Vitia, Zveçani, Leposaviqi, Zubin Potoku, Mitrovica e Veriut dhe Kamenica.

Në komunat që gjenden në zonën e kuqe, nga ora 19:00 mbyllet çdo aktivitet ekonomik dhe vendoset kufizim i plotë i lëvizjes së qytetarëve, do të ketë orë policore në këto komuna, si dhe ndalohen hyrjet daljet në këto komuna deri në ora 05:00.

Në zonën e verdhë bëjnë pjesë komunat me rrezik të mesëm, që kanë prej 76 deri në 150 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës. Në këtë zona janë 14 komuna: Prizreni, Klina, Deçani, Drenasi, Malishevë, Suhareka, Novobërda, Graçanica, Ranillugu, Parteshi, Kaçaniku, Kllokoti, Rahoveci dhe Skenderaj.

Komunat të cilat bëjnë pjesë në zonën e verdhë, operatorët ekonomikë lejohen të punojnë nga ora 05:00 deri në orën 18:00.

Shërbimet e hotelerisë dhe gastronomisë lejohen të punojnë nga ora 05:00 deri në ora 18:00, pas orës 18:00 punojnë me shërbim “merr me vete” dhe “porosi me dërgesë”.

Qendrat tregtare lejohen të punojnë prej orës 05:00 deri në ora 18:00.

Në zonën e gjelbër bëjnë pjesë komunat me rrezik të ulët apo komunat prej 1 deri në 75 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës. Në këtë zonë bëjnë pjesë 6 komuna: Mamusha, Dragashi, Shtërpca, Juniku, Istogu dhe Hani i Elezit.

Në komunat që hyjnë në këtë zonë me rrezik më të ulët të përhapjes së koronavirusit, operatorët ekonomikë do të lejohen të punojnë nga ora 05:00 deri në orën 20:00.

Transporti publik në këto komuna do të lejohet të punojë deri në 50 për qind të kapaciteteve.

Qendrat tregtare në këto komuna do të mund të punojnë nga ora 5 e mëngjesit deri në orën 20. Veprimtaria e hotelerisë dhe gastronomisë ndalohet pas orës 20:00, përveç shërbimit” merre me vete” dhe “porosi me dërgesë”.

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike – (IKSHPK) ka njoftuar të premtën se gjatë 24 orëve të fundit,11 pacientë me koronavirus kanë humbur jetën, ndërsa janë regjistruar 855 raste të reja infektimit.Postime të ngjashme

MSH-ja njofton se që nga sonte do hyjnë në fuqi masat e reja

Reagon Ministria e Shëndetësisë: Nuk ka asnjë vendim për të ndalur testimet e rasteve të kontakteve për COVID-19


Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar se nga sonte do të hyjnë në fuqi masat e reja.

‘Njoftim nga Ministria e Shëndetësisë

Prishtinë, 20 nëntor 2020

Ministria e Shëndetësisë njofton se nga sonte (20 nëntor 2020), do të jenë në fuqi masat e reja për komunat e Kosovës, sipas kategorizimit të ri lidhur me numrin e të infektuarve në 100 000 banorë.

🔴Në zonën e kuqe bëjnë pjesë komunat me rrezik të lartë apo komunat me mbi 151 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës.
Në këtë zonë janë 18 komuna:
Prishtina, Fushë-Kosova, Gjilani, Obiliqi, Gjakova, Shtimja, Podujeva, Peja, Ferizaj, Mitrovica e Jugut, Vushtrria, Lipjani, Vitia, Zveçani, Leposaviqi, Zubin Potoku, Mitrovica e Veriut dhe Kamenica.

🟡Në zonën e verdhë bëjnë pjesë komunat me rrezik të mesëm, apo komunat prej 76 deri në 150 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës.
Në këtë zona janë 14 komuna:
Prizreni, Klina, Deçani, Drenasi, Malishevë, Suhareka, Novobërda, Graçanica, Ranillugu, Parteshi, Kaçaniku, Kllokoti, Rahoveci dhe Skenderaj.

🟢Në zonën e gjelbër bëjnë pjesë komunat me rrezik të ulët apo komunat prej 1 deri në 75 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës.
Në këtë zonë bëjnë pjesë 6 komuna:
Mamusha, Dragashi, Shtërpca, Juniku, Istogu dhe Hani i Elezit.

Postime të ngjashme

Lista e re e Ministrisë së Shëndetësisë, dyfishohen “komunat e kuqe”


Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar se nga sonte (20 nëntor 2020), do të jenë në fuqi masat e reja për komunat e Kosovës, sipas kategorizimit të ri lidhur me numrin e të infektuarve në 100,000 banorë.

KALLXO.com sjell më poshtë listën e komunave që u shtuan ose hoqën nga një zonë në tjetrën.

Në zonën e kuqe bëjnë pjesë komunat me rrezik të lartë apo komunat me mbi 151 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës.

Zona e kuqe: Nga nëntë komuna sa ishin javën e kaluar, tani janë 18 komuna:

Lista e komunave me vendim të vjetër: Prishtina, Fushë Kosova, Gjilani, Obiliqi,  Ferizaj, Gjakova, Shtimja, Podujeva, Peja janë në zonën e kuqe.

Komunat që janë shtuar në zonë të kuqe me vendim të ri janë:

Prishtina, Fushë-Kosova, Gjilani, Obiliqi, Gjakova, Shtimja, Podujeva, Peja, Ferizaj, Mitrovica e Jugut, Vushtrria, Lipjani, Vitia, Zveçani, Leposaviqi, Zubin Potoku, Mitrovica e Veriut dhe Kamenica.

Zona e verdhë, nga 19 komuna sa ishin deri sot me vendim të ri janë 14 komuna në këtë zonë

Në zonën e verdhë bëjnë pjesë komunat me rrezik të mesëm, apo komunat prej 76 deri në 150 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës.

Vendimi i vjetër: Mitrovica e Jugut, Mitrovica e Veriut, Vushtrria, Leposaviq, Deçan, Klinë, Drenas, Prizren, Hani i Elezit, Suhareka, Lipjani, Graçanica, Novobërda, Kamenica, Ranillugu, Parteshi, Vitia dhe Kaqaniku dhe Kllokoti”

Komunat në zonën e verdhë me vendim të ri:  Prizreni, Klina, Deçani, Drenasi, Malisheva, Suhareka, Novobërda, Graçanica, Ranillugu, Parteshi, Kaçaniku, Kllokoti, Rahoveci dhe Skenderaj.

Zona e gjelbër: Nga 10 komuna sa ishin deri sot, me vendim të ri në këtë zonë janë 6 komuna

Në zonën e gjelbër bëjnë pjesë komunat me rrezik të ulët apo komunat prej 1 deri në 75 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës.

Vendimi i vjetër: Malisheva, Mamusha, Dragashi, Shtërpca, Rahoveci, Juniku, Skenderaj, Istogu, Zubin Potoku dhe Zveçani.

 Komunat në zonën e gjelbër me vendim të ri 

Mamusha, Dragashi, Shtërpca, Juniku, Istogu dhe Hani i Elezit.Postime të ngjashme

Këto janë komunat që janë futur në zonën e kuqe të rrezikshmërisë


Ministria e Shëndetësisë ka ndryshuar kriteret lidhur me futjen e zonave në bazë të rrezikshmërisë.

Nga ky ndryshim ka pësuar Mitrovica, Leposaviqi, Zubin Potoku, Lipjani, Kamenica, Novobërda dhe Zveçani duke u futur zyrtarisht në zonën e kuqe. Në këtë zonë, tash e tutje do të përfshihen komunat me mbi 151 të infetkuar në 100 mijë banorë brenda javës, transmeton GazetaBlic.

Nga 11, tashmë kanë kaluar 18 komuna në zonë të kuqe.

Në zonë të kuqe gjenden komunat si në vijim: Prishtina, Fushë-Kosova, Gjilani, Obiliqi, Gjakova, Shtimja, Podujeva, Peja, Ferizaj, Mitrovica e Jugut, Vushtrria, Lipjani, Vitia, Zveçani, Leposaviqi, Zubin Potoku, Mitrovica e Veriut dhe Kamenica.

Masat e reja të marra nga MSH’ja i gjeni më poshtë:

Ministria e Shëndetësisë njofton se nga sonte (20 nëntor 2020), do të jenë në fuqi masat e reja për komunat e Kosovës, sipas kategorizimit të ri lidhur me numrin e të infektuarve në 100 000 banorë.

🔴Në zonën e kuqe bëjnë pjesë komunat me rrezik të lartë apo komunat me mbi 151 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës.

Në këtë zonë janë 18 komuna:

Prishtina, Fushë-Kosova, Gjilani, Obiliqi, Gjakova, Shtimja, Podujeva, Peja, Ferizaj, Mitrovica e Jugut, Vushtrria, Lipjani, Vitia, Zveçani, Leposaviqi, Zubin Potoku, Mitrovica e Veriut dhe Kamenica.

🟡Në zonën e verdhë bëjnë pjesë komunat me rrezik të mesëm, apo komunat prej 76 deri në 150 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës.

Në këtë zona janë 14 komuna:

Prizreni, Klina, Deçani, Drenasi, Malishevë, Suhareka, Novobërda, Graçanica, Ranillugu, Parteshi, Kaçaniku, Kllokoti, Rahoveci dhe Skenderaj.

🟢Në zonën e gjelbër bëjnë pjesë komunat me rrezik të ulët apo komunat prej 1 deri në 75 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës.

Në këtë zonë bëjnë pjesë 6 komuna:

Mamusha, Dragashi, Shtërpca, Juniku, Istogu dhe Hani i Elezit.

Komuna e Prishtinës kryen edhe hapin e radhës për pagesat prej 50 eurosh për të infektuarit me koronavirusPostime të ngjashme

Masa të reja nga Ministria e Shëndetësisë, ndryshojnë zonat e komunave


Ministria e Shëndetësisë ka dalur më njoftim për masa të reja sa i përket pandemisë COVID-19.

Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar se nga sonte (20 nëntor 2020), do të jenë në fuqi masat e reja për komunat e Kosovës, sipas kategorizimit të ri lidhur me numrin e të infektuarve në 100 000 banorë.

Më poshtë janë të renditura lista e komunave dhe zonat ku janë futur në bazë të numrit të infektimeve.

 Në zonën e kuqe bëjnë pjesë komunat me rrezik të lartë apo komunat me mbi 151 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës.

Në këtë zonë janë 18 komuna:

Prishtina, Fushë-Kosova, Gjilani, Obiliqi, Gjakova, Shtimja, Podujeva, Peja, Ferizaj, Mitrovica e Jugut, Vushtrria, Lipjani, Vitia, Zveçani, Leposaviqi, Zubin Potoku, Mitrovica e Veriut dhe Kamenica.

Në zonën e verdhë bëjnë pjesë komunat me rrezik të mesëm, apo komunat prej 76 deri në 150 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës.

Në këtë zona janë 14 komuna:

Prizreni, Klina, Deçani, Drenasi, Malishevë, Suhareka, Novobërda, Graçanica, Ranillugu, Parteshi, Kaçaniku, Kllokoti, Rahoveci dhe Skenderaj.

 

Në zonën e gjelbër bëjnë pjesë komunat me rrezik të ulët apo komunat prej 1 deri në 75 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës.

Në këtë zonë bëjnë pjesë 6 komuna:

Mamusha, Dragashi, Shtërpca, Juniku, Istogu dhe Hani i Elezit.Postime të ngjashme

Peshkopi Teodosije: Amaneti i Irinej ishte që të mos heqim dorë nga Kosova


Peshkopi serb Teodosije ka thënë se vdekja e kryepopit serb Irinej, ishte dhimbje e madhe për popullin serb.

I njëjti s’ ka lënë pa përmendur edhe Kosovën, duke thënë se Irinej ua ka lënë “amanet” çështjen e Kosovës.

“Ashtu si Sinodi i Shenjtë i Ipeshkvijve, patriarku ynë gjithmonë ka theksuar se ne s’ duhet të heqim dorë nga toka jonë e shenjtë, Jeruzalemi, Prizreni ynë, Patriarkana e Pejës, Deçanit, Graçanicës, është zemra dhe shpirti ynë. Po, Në qoftë se heqim dorë nga Kosova dhe Metohia dhe Në qoftë se largohemi nga këto toka të shenjta, s’ do të ekzistojmë më, s’ do të jemi më ata që kanë qenë paraardhësit tanë dhe shenjtorët tanë dhe do të bëhemi diçka krejtësisht e ndryshme, e huaj për ne dhe jo e veçantë për ne”, tha Peshkopi Teodosije.

Kreu i Kishës Ortodokse Serbe, Patriarku Irinej, ka humbur jetën nga koronavirusi.

Irinej njihej për ndikimin politik që kishte në Serbi dhe deklaratat plot urrejtje kundër shqiptarëve.

Ai u diagnostikua me koronavirus më 4 nëntor dhe prej asaj kohe ka qenë duke u trajtuar në një spital ushtarak të Beogradit.

The post Peshkopi Teodosije: Amaneti i Irinej ishte që të mos heqim dorë nga Kosova appeared first on Insajderi.

Postime të ngjashme

Prizren, një muaj paraburgim për të dyshuarën për grabitje dhe posedim të narkotikëve


Gjykata Themelore në Prizren, Departamenti për Krime të Rënda (DKR), ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore të Prizrenit, për caktimin e masës së paraburgimit kundër të pandehurës S.Q., nga Prizreni, për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprat penale “grabitje dhe “posedim i paautorizuar i narkotikeve, substancave psikotrope ose analoge”.

Gjyqtari i procedurës paraprake DKR – Artan Sejrani, kërkesën e prokurorit të shtetit për caktimin e masës së paraburgimit kundër të pandehurës e ka aprovuar si të bazuar konform dispozitave të KPPRK-së dhe të njëjtës i është caktuar masa e paraburgimit në kohëzgjatje prej një (1) muaj, ashtu që kjo masë të pandehurës do t’i llogaritet prej datës 16.11.2020 deri me datën 16.12.2020.

Gjyqtari i procedurës paraprake pas mbajtjes së seancës dëgjimore dhe analizimit të shkresave të lëndës, ka vërtetuar se ekziston dyshimi i bazuar mirë, se e pandehura ka kryer veprën penale për të cilën dyshohen nga ana e Prokurorisë së Shtetit, po ashtu janë përmbushur kushte për caktimin e paraburgimit të përcaktuar me dispozitat e Kodit të procedurës Penale të Republikës së Kosovës, duke marrë parasysh peshën e veprave penale dhe dënimit i cili parashikohet për këto vepra penale, e pandehura mund të ik apo fshehët në ndonjë vend të panjohur për organet e ndjekjes.

Gjithashtu, Gjykata me rastin e caktimit të paraburgimit ka marrë parasysh, mënyrën dhe rrethanat e kryerjes së veprës penale, si dhe duke marrë parasysh sjelljen e mëparshme të të pandehurës e cila është e evidentuar si kryerëse e shumëfishtë e veprave penale të kësaj natyre që kanë për qëllim përfitimin e dobisë pasurore, e këto rrethana tregojnë rrezikun se Po qe se e pandehura lihet në liri do të përsërisë ndonjë vepër tjetër penale të kësaj natyre dhe të shkaktoj pasoja edhe më të rënda, transmeton Telegrafi.

andaj caktimi i masës së paraburgimit në këtë fazë sipas Gjykatës Themelore të Prizrenit është i bazuar në ligj dhe i arsyeshëm dhe se do të siguroi zhvillimin e papenguar të rrjedhës së procedurës hetimore dhe sigurimin e prezencës së të pandehurës.

Gjykata Themelore në Prizren ka vlerësuar edhe masa tjera për sigurinë e pranisë së të pandehurës në procedurë penale, mirëpo ka ardhur në përfundim se në rastin konkret caktimi i paraburgimit është i domosdoshëm dhe i arsyeshëm për sigurimin e të pandehurës në procedurën penale, parandalimin e dëmtimit të provave dhe përsëritjes edhe të veprave tjera penale të kësaj natyre.

Gjykata bën të ditur se kundër këtij vendimi, pala e pakënaqur ka të drejtë ankese, me anë të Gjykatës Themelore në Prizren, Gjykatës së Apelit në Prishtinë. Ankesa s’ e pezullon ekzekutimin e këtij aktvendimi. /familjajone

Postime të ngjashme

Punime të planifikuara nga KEDS, edhe nesër ndërprerje të rrymës deri në 12 orë


Kompania për distribuimin e energjisë elektrike në Kosovë, KEDS, ka njoftuar se edhe nesër në disa lokalitete të vendit do të realizojë punime në rrjet, të planifikuara më herët.

Si rezultat, në disa lokacione do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike.

Koha më e gjatë e ndërprerjes së rrymës do të jetë 12 orë.

Ky është orari sipas rajoneve të vendit:

Rajoni i Prishtinës

Punime në projekte investive

Data e punimit: 17-11-2020

1.

Nga NS 110/10kV Prishtina 5  do të ndërprehet:

NS 10/0.4 kV Bërnica e Eperme 1 (kodi: 13000001004) prej orës  10:00  deri në ora 15:00

Vendet: Bërnica e Epërme 1.

Arsyeja: Punime  në  rrjetin e tensionit të ulët.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 3 do te ndërprehet:

Dalja 10 kV Nr.35 Kroi i Bardhë (kodi: 12000035) prej orës  09:00-09:05 dhe nga ora 20:55-21:00

Vendet: Qendra tregtare te posta; Kroni I Bardh; SU 1/3;SU 1/6;SU 2/10;SU 4/2;SU 1/3.

Arsyeja: Krijimi i kushteve pa tension – manipulim me ndarës të tensionit të mesëm.

3.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV SU 1/6 (kodi: 12000035043) prej orës  09:00 deri në ora 21:00

Vendet: SU 1/6.

Arsyeja: Ndërrimi i kthinave të tensionit të mesëm.

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 17-11-2020

1.

Nga TS 35/10kV Fushë- Kosova II do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Albana (Kodi: 15018008)  prej orës 10:00  deri ne ora 14:00

Vendet: Mesbardhi I, Mesbardhi II, Bardh i Vogël, Albana e Vogël, Sllatinë e Vogël II, Albana e Madhe te Shaljanet dhe FSK-ja.

Arsyeja: Demontimi i shtyllës dhe shtrëngimi i  përçuesve.

Rajoni i Prizrenit

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 17-11-2020

1.

Nga TS 110/10kV Prizreni 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Zhupa (Kodi: 31000026)  prej orës 09:00  deri ne ora 16:00

Vendet: Manasteric, Llokvicë, Neprogoshtë, Reqan, Pllanjanë, Lubinjë e Epërme, Lubinjë e Ulët, Gornjasellë, Mushnikovç, TS Prevalla, HOTEL Sharri, TS Sat styro, TsS Shpia e bardhe, Sredska, Stajkovc, Bogoshevc, dhe Drajqiq.

Arsyeja: Pastrimi I trasesë nga vegjetacioni.

Rajoni i Ferizajt

Punime në projekte investive

Data e punimit: 17-11-2020

1.

TS 35/10kV Ferizaj III  nga dalja 10kV Ylli Kabllore  do te ndërprehet:

NS 10/0.4 kV Ndërtesa (kodi: 40042001223 ) prej orës  09:00  deri në ora 16:00

NS 10/0.4 kV Sejda (kodi: 40042001002  ) prej orës  09:00  deri në ora 16:00

NS 10/0.4 kV Rubin Invest(Te TS Sejda) (kodi: 40042001184  ) prej orës  09:00  deri në ora 16:00

NS 10/0.4 kV Bardhi- Visar Sylejmani (kodi: 40042001230  ) prej ores  09:00  deri në ora 16:00

NS 10/0.4 kV Tahir Hajrizi 1 (kodi: 40042001228  ) prej orës  09:00  deri në ora 16:00

NS 10/0.4 kV Ndertesa 1000 (kodi: 40042001223  ) prej orës  09:00  deri në ora 16:00

NS 10/0.4 kV Kisha Katolike II (banesat) 630 (kodi: 40000003209 ) prej orës  09:00  deri në ora 16:00

Vendet:  TS Ndërtesa, TS Sejda, TS Rubin Invest (Te TS Sejda), Bardhi- Visar Sylejmani, TS Tahir Hajrizi, TS Ndërtesa 1000 dhe TS Kisha Katolike II (banesat) 630.

Arsyeja: Montimin i kthines së re.

Punime në projekte investive

Data e punimit: 17-11-2020

1.

Në NS 35/10 kV Ferizaj  IV  do të ndërprehet:

Dalja 10kV Qyteti  (kodi: 40000001) prej orës    09:00 – 09:30 dhe 15:30-16:00

Vendet: udhët: Adrian Krasniqi, Agim Bajrami (një pjesë), Aleksandër Gjaovani (një pjesë), Ali Hadri (një pjesë), Avni Rrustemi, Dërvish Shaqa, Trepçës, Elhami Hasani, Fan Noli, Fshati i Vjetër (magjistralja Kaçanik), Gursel e Bajram Sylejmanit, Hasan Prishtina, Hasan Remniku, Iljaz Kodra, Isref Begolli, Kalabrisë (një pjesë), Kemajl Etemi (1 konsumator), lagjja e Qiraxhive  (një pjesë), Magjistralja Ferizaj-Kaçanik, Magjistralja Ferizaj-Prishtinë, Migjeni, Milihate Ajeti, Mujadin Aliu  (një pjesë), Muskim Mulliqi  (një pjesë), Oso Kuka, Petar Koqiq, Rexhep Bislimi, Qiragji, Softaj, Tefik Idrizi, Tetovës, Tomas Mandela, Varosh, Vezir Jashari, Zenjullah Zejna, fFshati Bibaj  (një pjesë) dhe Greme (1 konsumator).

Arsyeja: Krijimi i kushteve pa tension, manipulimi me ndarësit e tensionit të mesëm.

2.

Nga Dalja 10kV Rexhep Bislimi do të ndërprehen prej orës 09:00 – 16:00

NS 10/0.4 kV S&N=2 Sylejman Rrahmani  (kodi: 40000003217)

NS 10/0.4 kV SUPER VIVA  Mustaf Rexhepi (kodi: 40000003262)

NS 10/0.4 kV  KECA RR VAROSHIT(kodi: 40000003216)

NS 10/0.4 kV Rr.Varoshit I (kodi: 40000003214)

Vendet: rr.Agim Bajrami, Gursel e Bajram Sylejmani, udha e Janinës –një pjesë dhe Lidhja e Lezhës- një pjesë.

Arsyeja: Kryerja e lidhëseve me kabllot e reja.

Rajoni i Gjilanit

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 17-11-2020

1.

Nga TS 110/20(10) kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Ropotova (Kodi: 62000014)  prej orës 10:00  deri ne ora 14:00

Vendet: Bozhec, Busavatë dhe Miganoc.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave  10 kV.Postime të ngjashme

Kriza vazhdon, humbim përsëri – tani ndaj Sllovenisë!


Kombëtarja e Kosovës ka humbur ndaj Sllovenisë në udhëtim me rezultatin 1-2.

Sllovenia ka mposhtur Kosovë në “Stozice Stadium” – në ndeshjen e pestë të Ligës C të Ligës së Kombeve, shkruan GazetaBlic Sport.

Kombëtarja e Kosovës kaloi në epërsi pas 60 minutave lojë, me anë të qendër sulmuesit nga Prizreni, Vedat Muriqi.

Megjithatë, festa jonë s’ zgjati shumë, vetëm katër minuta, pasi Jasmin Kurtic realizoi në portën e Arijanet Muricit – për të rikthyer barazimin në sfidë.

Deri në fund – Sllovenia kërkoi më shumë fitoren dhe e arriti atë në sekondat e fundit, me anë të sulmuesit Josip Ilicic, i cili realizoi nga penalltia në minutën e 92’të.

Kosova tani numëron 2 pikë në pesë ndeshje, ndërsa Sllovenia 13 pikë.

“Dardanët” janë në vendin e katërt, ndërsa Sllovenia në vendin e parë në renditjen tabelare.

/GazetaBlic SportPostime të ngjashme

Në Prishtinë mbi 10 mijë testime për COVID-19, komunat e tjera me mesatare prej 100 në ditë


Prishtina është komuna që ka pasur më së shumti raste pozitive gjatë asaj që po cilësohet si vala e dytë e Covidit.

Kryeqyteti ka kryesuar për nga numri i rasteve pozitive, por edhe me testime të bëra.

Vetëm gjatë dy javëve të fundit më shumë se 12 mijë persona janë testuar, ku mbi 2 mijë prej tyre kanë dalë pozitiv, raporton KOHA.

Ky numër i rasteve në kryeqytet ka bërë që Qeveria e Kosovës ta fusë atë në zonë të kuqe bashkë edhe me disa komuna të tjera.

Kriteret e vëna për kategorizim të zonave vazhdimisht i ka kundërshtuar kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti, duke thënë se shkak për numrin e madh të rasteve është edhe numri i testimeve që kryhen në këtë komunë.

E ndërsa në Prishtinë ka numër të madh të testimeve, në disa prej komunave numri i testimeve është dukshëm më i vogël.

Numër më të vogël testimesh se Prizreni ka Peja, ku mesatarisht çdo ditë kryhen 50 testime.

Qeveria ka futur në zonë të kuqe qytetet me mbi 150 raste në javë për 100 mijë banorë.

Qytetet e tjera në këtë zonë janë: Peja, Gjakova, Ferizaj, Gjilani, Shtimja, Podujeva, Obiliqi, Fushë-Kosova, Mitrovica.Postime të ngjashme

Punime të planifikuara, KEDS paralajmëron edhe për nesër ndërprerje të rrymës deri në 12 orë


Kompania e distribuimit të energjisë elektrike, KEDS, ka njoftuar se edhe nesër ka paraparë punime në rrjet, me ç;rast do të ketë ndërprerje të rrymës në disa lokalitete të vendit.

Koha më e gjatë e ndërprerjes është paraparë të jetë 12 orë.

Ky është orari sipas rajoneve të vendit:

Rajoni i Prishtinës

Punime në projekte investive

Data e punimit: 16-11-2020

1.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Nr.35 Kroi i Bardhë (kodi: 12000035) prej orës  09:00-09:05 dhe nga ora 20:55-21:00

Vendet: Qendra tregtare te posta: Kroni i Bardh; SU 1/3;SU 1/6;SU 2/10;SU 4/2;SU 1/3

Arsyeja: Krijimi i kushteve pa tension – manipulim me ndarës të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 3 do te ndërprehet:

TS 10/04 kV Kroni i Bardhë (kodi: 12000035041) prej ores  09:00 deri në ora 21:00

Vendet: Kroni i Bardhë.

Arsyeja: Ndërrimi i kthinave të tensionit të mesëm.

3.

Nga NS 110/10kV Prishtina 5  do te ndërprehet:

NS 10/0.4 kV Bërnica e Eperme 1 (kodi: 13000001004) prej orës  10:00  deri në ora 15:00

Vendet: Bërnica e Epërme 1.

Arsyeja: Punime  në rrjetin  e tensionit të ulët.

4.

Nga TS 110/35/10kV Prishtina 1 do të ndërprehet:

TS 35/10kV Badovci (me kod: 100140),  pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV  prej orës 10:00  deri në ora 16:00

Vendet: Mramori, Slivova, Brusi, Busia, Zllasha, Viti e Marevcit, Mareci, Hajvalia, Graçanica, Padalishta, Te mbeturinat, Graçanica, Padalishta, Te mbeturinat, Ibër Lepenci dhe Lindja, Minierat Kishnicë, Minierat Kishnicë Trepça N.Berde, Bejta komerc kishnic, Janjeva, Shashkovci, Akllapi, Terbuvci Gushterica e Epërme, Shushica, Badovc i ri, Metaliku-Janjevë, K.U.R. “PRISHTINA”, ”GC METAL” SH.P.K  Florin Imeri.

Arsyeja: Testimi i SCADA-së, faza e tretë.

5.

Nga TS 35/10kV Drenasi do te ndërprehet:

NS 10/0.4 kV Çikatovë e vjetër te miniera-Morinët (kodi: 16100002133) prej orës  10:00  deri në ora 16:00

NS 10/0.4 kV Çikatovë e Vjetër te miniera- RT 2015 (kodi: 16100002252) prej orës  10:00  deri në ora 16:00

NS 10/0.4 kV Deponia e mbeturinave (kodi: 13000001004) prej orës  10:00  deri në ora 16:00

Vendet: Morinët, Deponia e mbeturinave.

Arsyeja: Ngritja e shtyllave nën tension.

Rajoni i Pejës

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 16-11-2020

1.

Nga TS 35/10kV Peja II do të ndërprehet:

Dalja 10KV Rugova (Kodi: 50051006) prej ores 09:00-16:00

Vendet: fshatrat: Bogë, Drelaj, Dugaivë, Haxhaj, Koshutan, Kuqishtë, Leqinat, Llazi, Llutova, Maja e Zezë, Malaj, Neqinat, Pecaj, Pepiq, Reka e Allagës, Shkrel, Shtupeq, Shtupeq i Madh, Shtupeq i Vogël dhe Stankaj.

Arsyeja: Pastrimi I trasesë nga vegjetacioni.

Punime nga palët e treta

Data e punimit: 16-11-2020

1.

Nga TS 110/10(20)kV Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Dardania II (Kodi 51000004) nga ora 13:00 -13:15 dhe nga ora 16:45-17:00

Vendet: Benzines Raushiq, Tregu Raushiq, Jasiqi2, Jasiqi1, Banja, Mulliri Jusaj, Molika kontrollolimi teknik Jakup Beqaj, Asfallti, Ideal Vokshi, Te Billepoja, Dardania2, Dardanija 1, Dardanija 7 dhe Dardanija 4.

Arsyeja: Ndërrimi komplet panelit të tensionit të ulët me panelin komplet të ri dhe kyçja e panelit të ri në rrjetin elektrik.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Peja 2 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Jasiqi I  (Kodi 51000004009) nga ora 13:00 deri në ora 17:00

Vendet: Jasiqi I.

Arsyeja: Ndërrimi komplet i panelit të tensionit të ulët me panelin komplet të ri dhe kyçja e panelit të ri në rrjetin elektrik.

Rajoni i Prizrenit

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 16-11-2020

1.

Nga TS 110/10kV Prizreni 3 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Levisha (Kodi: 31000012) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Levisha, Sporti, Njegoshi, Aradha e Sharrit, Ujësjellësi, Qyteti, Jabllanica dhe Novoselani.

Arsyeja: Pastrimi i trasesë nga vegjetacioni.

Rajoni i Ferizajt

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 16-11-2020

1.

Nga TS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bablaku (Kodi: 41000001)  prej orës 09:30-12:00 dhe nga ora 13:00-15:30

Vendet: Rubovci, Kojska, ETC, Firma Luma, Gurthyesi Nuredin Kuzhani, Lagjja e Jeta e Re.

Arsyeja: Vendosja e shtyllave në largpërçues.

2.

Nga TS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bablaku-Bizneset (Kodi: 40041005)  prej orës 09:30-12:00 dhe nga ora 13:00-15:30

Vendet: Kazerma, Mineksi, FSK TS i ri, IRK-ja.

Arsyeja: Vendosja e shtyllave në largpërçues.

3.

Nga Dalja 6 KV Hani i Elezit do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Paldenica (Kodi: 42000004)  prej orës 09:00 dhe nga ora 16:00

Vendet: Paldenica, Pompa “Alba oil”, Axhamët, Dimca, Dremjaku.

Arsyeja: Pastrimi i trasesë nga vegjetacioni.Postime të ngjashme

Intervistë me Shaip Kamberin dhe reportazh për të pagjeturit


Sonte në emisionin “Jeta në Komunë” do të transmetohet intervista me Shaip Kamberin, deputet shqiptar në Kuvendin e Serbisë.

Në emision, Kamberi flet për gjendjen e shqiptarëve në Luginën e Preshevës, fjalimn e tij në parlamentin e Serbisë ditën kur u votua qeveria e re serbe si dhe përplasjen me Aleksandar Vuçiqin rreth teksteve shkollore në kohën kur ky i fundit ishte kryeministër i Serbisë.

Kamberi para Jeta Xharrës tregon se si partia e Vuçiqit i ka përjashtuar totalisht shqiptarët.

Në pjesën e dytë të emisionit ndiqni reportazhin për biznesin në kurriz të personave të pagetur.

Si paguhen para për gjetjen e të zhdukurve, dhe kush e kontrollon këtë veprimtari.

Reportazhi tregon se pse s’ ka akoma hetime rreth këtij rasti.

Emisionin “Jeta në Komunë”, mund ta ndiqni sonte duke filluar nga ora 22:30, në facebook të KALLXO.com, në RTV Dukagjini, TV Prizreni, TV Mitrovica dhe TV Syri.Postime të ngjashme

Punime të planifikuara, nesër do të ketë ndërprerje të energjisë në këto lokalitete të vendit


Kompania për distribuimin e energjisë, KEDS, ka njoftuar se për shkak të punimeve të planifikuara në kuadër të projekteve investuese por edhe për sigurinë e sistemit nesër do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa lokalitete të Kosovës.

Ky është plani sipas rajoneve të vendit:

Rajoni i Prishtinës

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 10-11-2020

1.

Në NS 35/10 kV Drenas do të ndërprehet:

Dalja 10kV Vasileva (Kodi :16100006) nga ora 10:00 – 14:00

Vendet: Pokleku, Vasileva, Sefë Hasi-Ferma e lopëve dhe Rexhep Cërrvadiku.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave të drurit me shtylla të reja të betonit, tërheqja e përçuesve në Poklek.

Punime në projekte investive

Data e punimit: 10-11-2020

1.

Në NS 110/10kV Prishtina 5  do të ndërprehet:

NS 10/0.4 kV Bërnica e Epërme 1 (kodi: 13000001004) prej orës  11:00  deri në ora 15:00

Vendet: Bërnica e Epërme 1.

Arsyeja: Punime  në rrjetin e tensionit të ulët.

Rajoni i Pejës

Punime në projekte investive

Data e punimit: 10-11-2020

1.

Nga  TS 110/35/10kV Peja 1 do të ndërprehet:

NS 35/10kV Gurakoci (kodi 500520) – dhe pa tension dhe pa tension do te mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 10:00  deri në ora 16:00.

Vendet: fshatrat: Dobrushë, Gurakoc (një pjesë), Istog (një pjesë), Kashicë, Llukavc, Llukavc i Begut, Lubovë, Prekallë, Prigodë, Ruhot dhe Saradran, Gurakoc, Bllagaq, Dobrushë (një pjesë), Drejë, Zhabllaq (një pjesë), Gurakoc (një pjesë), Koshë (një pjesë), Oprashkë, Osojanë, Prekallë (një pjesë), Shalinovicë, Trubohovc, Tuqep, Zabllaq dhe Zallq, Baicë, Banjë, Cerrollukë, Dobrushë, Dubravë (një pjesë), Kaliqan, Lubovë, Orrobërd dhe Tomoc.

Vërejtje! Dalja ka BRRE – Onix Solar – kodi: 50052006045

Arsyeja: Instalimi i SCADA-së, faza e tretë.

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 10-11-2020

1.

Në NS 35/10 kV Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Instituti II (Kodi: 50000001) nga ora 12:00 – 15:00

Vendet: udhët: Ahmet Shala (një pjesë), Ardian Kelmendi (një pjesë), Ardian Krasniqi, Beteja e Junikut (një pjesë), Bike Aliu (një pjesë), Brigada 133 (një pjesë), Demostratat e vitit 1981, Elez Geci, Fetah Selca (një pjesë), Françesko Gjyzepe Bider, Hysen Bajri (një pjesë), Hysni Komoni, Muharrem Mitrovica (një pjesë), Myrtë Zeneli, Ploja e Rugovës, Qerim Begu, Salih Çeku, Sami Frashëri, Tefik Çanga (një pjesë), TMK-së (një pjesë), Tranziti (një pjesë), Viktimat e Pejës si dhe një pjesë e fshatrave Bellopojë dhe Raushiq.

Arsyeja: Ndërrimi i trafove 10/20kV.

Rajoni i Prizrenit

Punime nga palët e treta

Data e punimit: 10-11-2020

1.

TS 110/35/10 kV Prizreni 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Liria  (Kodi 30000005) nga ora 10:00 deri në 14:00

Vendet: udhët: 115 Joni, 438 Tirana dhe 5 De Rada (një pjesë).

Arsyeja: Energjizimi i sistemit hyrje-dalje.

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 10-11-2020

1.

Në NS 35/10kV Pirana do të ndërprehet:

Dalja 10kV Hasi 2 (Kodi: 30034003) prej orës 10:00-14:00

Vendet: fshatrat: Bregu i Drinit, Dedaj, Kabash i Hasit, Krajk (një pjesë), Kushnini, Lubizhda e Hasit, Lukinaj (një pjesë) dhe Romajë.

Arsyeja: Ndërrimi i isolatorëve, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrami i trasesë.

2.

Në  NS 35/10kV Dragashi do të ndërprehet:

Dalja 10kV Rapqa (Kodi: 30036009)  prej orës 09:00 – 12:00 dhe 13:00-16:00

Vendet: Rapça e Ulët, Rapça e Epërme, Fabrika Meka, Brezne, Krsteci ult, Krsteci nalt, Rrenci, Ferma  TS- Berham Jonuzi, TS- Qendra Petroll, Buqe, Pllavë, TS-Ujësjellësi Brezne.

Arsyeja: Pastrimi i trasesë nga vegjetacioni.

Rajoni i Mitrovicës

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 10-11-2020

1.

Në NS 110/10kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Stacioni Hekurudhor (Kodi: 73000004) prej orës 10:00-14:00

Vendet: fshatrat: Akrashticë, Ashlan, Balincë, Beqiq, Bruznik, Bukosh, Dolak, Dubovc, Galicë, Hercegov, Liqej, Lugmir, Mikushnicë (një pjesë), Novolan  (një pjesë), Okrashticë, Oshlan, Pantinë, Shtitaricë, Shtruher, Stacioni Hekurudhor dhe Taraxha (një pjesë).

Arsyeja: Bartja e rrjetit 10kV në shtyllën e re, tërheqja e përçuesve të lakuar.

Rajoni i Gjilanit

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 10-11-2020

1.

Në NS 110/10kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10kV Strezovci (Kodi: 62000005) prej orës 10:00-14:00

Vendet: udhët: Asim Jusufi (një pjesë), Avdi Xhaçku, Besnik Maroca, Dëshmorët e Kombit, Kadri Zeka, Nikolla Teslla, Musli Ymeri (një pjesë), Wurdo Wilson (një pjesë), Vëllezërit Krivaqa (një pjesë); fshatrat: Bolec, Bushincë, Buxhenicë (një pjesë), Carevc (një pjesë), Gragjenik (një pjesë),  Hajnoc, Kamenicë, Kremenatë (një pjesë), Krilevë, Malësia dhe Lagjëja e Malësisë (një pjesë), Meshinë (një pjesë), Moçar, Strezoc dhe Tirinicë (një pjesë).

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave  10 kV.Postime të ngjashme

Punime të planifikuara, KEDS njofton për ndërprerje të rrymës gjatë ditës së nesërme


KEDS ka planifikuar punime edhe nesër në sistemin energjetik të Kosovës, qoftë për projekte investuese qoftë për sigurinë e rrjetit.

Për këtë arsye në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike për disa orë.

Ky është orari sipas rajoneve të vendit:

Rajoni i Prishtinës

Punime në projekte investive

Data e punimit: 05-11-2020

1.

Nga  TS 220/10kV Drenasi do të ndërprehet:

Kabllo 2 – ish trafofusha 2 (J16) (kodi 161000) – dhe pa tension mbesin 6 daljet 10kV prej orës 10:00  deri në ora 13:00.

Vendet: Te Soliterat, Posta, Te Shtëpia e Shëndetit, Muratori 2000, Kullla com, Shtëpiza 2 (Rukolli), Drenas (një pjesë), Lagjja e Feroniklit, Çikatovë e Vjetër (TS Morinët), Drenas (një pjesë)  dhe Qendra Zejtare Lokalet, Shtrubullovë, Krajkovë, Domanek, Baicë, Tërdevc, Obri, Poklek, Vasilevë, Sefë Hasi- Ferma e lopëve, Rexhep Cërrvadiku, Gllobari, Vërboci, Tërsteniku, Çikatovë, Gllanasellë dhe Dobroshec.

Arsyeja: Ndërrimi i ndërprerësit të fuqisë.

2.

Në TS 220/10kV Drenasi  do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Baicë Çikatovë (Kodi: 16100008) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Gllobari, Vërboci,Tërsteniku,Çikatovë,Gllanasellë dhe Dobrosheci.

Arsyeja: Ndërrimi i ndërprerësit të fuqisë.

Punime në projekte investive

Data e punimit: 05-11-2020

1.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 5  do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Bërnica e Epërme 1 (kodi: 13000001004) prej orës  11:00  deri në ora 15:00.

Vendet: Bërnica e Epërme 1.

Arsyeja: Punime  në rrjetin e tensionit të ulët.

Rajoni i Pejës

Punime në projekte investive

Data e punimit: 05-11-2020

1.

Nga  TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

NS 35/10kV Isniqi  (kodi 530570) – (J14 – Isniqi 1) dhe pa tension mbeten të gjitha daljet 10kV prej orës 10:00  deri ne ora 16:00.

Vendet: udhët: Brigada Kosovare (një pjesë), e Demostratave (një pjesë), Elena Gjika, Elez Geci-Maxhun Berisha (një pjesë), Luan Haradinaj, Osmon Cacaj (një pjesë), Salih Çeku (një pjesë) dhe Skënderbeu (një pjesë) dhe Manastiri i Deçanit në Deçan; fshatrat: Isniq (një pjesë), Llukë e Epërme (një pjesë) dhe Hulaj (një pjesë).

Arsyeja: Instalimi i SCADA-së, faza e tretë.

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 05-11-2020

1.

Nga TS 35/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Zajmi (Kodi: 52000104)  prej orës 10:00  deri ne ora 14:00

Vendet: Videjë, Polc, Zajm, Drenoc, Pjetërq, Dugajevë, Bokshiq, Grabanicë, Dollovë, Qeskovë, Kpuz, Volljakd dhe  Sferkë.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të tensionit të mesëm dhe pastrim traseje.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Dardania II (Kodi: 51000004)  prej orës 10:00  deri në ora 15:00

Vendet: Pompa e Benzines Raushiq, Tregu Raushiq, Jasiqi2, Jasiqi1, Banja, Mulliri Jusaj, Molika kontrolli teknik Jakup Beqaj, Asfallti, Ideal Vokshi, Te Billepoja, Dardania2, Dardania1, Dardania7 dhe  Dardania 4.

Arsyeja: Ndërrimi i trafove 10/20kV.

3.

Nga TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Ledinat (Kodi: 53000001)  prej orës 09:00-12:00  dhe nga ora 13:00-16:00

Vendet: Gramaqeli, Belegu, Baballoqi, Dubrava, Irzniqi, Ledinat dhe Prokolluku.

Arsyeja: Pastrimi i trasesë nga vegjetacioni.

4.

Nga TS 110/10(20)kV Istogu 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Istog Qendra (Kodi: 54000013)  prej orës 10:30  deri në ora 12:30

Vendet: te KEDS-i,  Shtëpia e mallrave, Istog Blinda ABB, udha e re- Vehbi Jahaj, banesat- Gani Dreshaj, Shefqet Kabashi, NT Banana dhe  Shtëpia e kulturës.

Arsyeja: Ndërrimi i  transformatorit  sipas urdhëresës në TS  54000013004  ABB –Sadikajt.

5.

Nga TS 110/10(20)kV Istogu 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Istogu II (Kodi: 54000007)  prej orës 13:30  deri në ora 16:00

Vendet: Istogu- qyteti, Dushkaja Bujupët, Dushkaja e Re, Dragulovci, Dubravë Ferma, Standardi, Shkolla fillore, Loshët, banesat, Kuvendi komunal, Banesat 2, Motel Trofta, Spitali dhe Lugu.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit  sipas urdhëresës në TS 54000007004 Standarti.

Rajoni i Prizrenit

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 05-11-2020

1.

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Peqani (Kodi: 32000007)  prej orës 09:00-12:00  dhe nga ora 13:00-16:00

Vendet: Peqan, Sllapuzhan, Bllacë, Duhël, Nishor, Kosterrc, Breshanc, Semetishtë, Gurthyesi Destani Peqan, N.T.P.Kroni Bllace, Pompat e benzinës Bes co.

Arsyeja: Pastrimi i trasesë nga vegjetacioni.

Rajoni i Ferizajt

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 05-11-2020

1.

Nga TS 35/10kV Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Doganaj (Kodi: 40042004)  prej orës 10:00  deri ne ora 14:00

Vendet: Doganaj, Zaskok, Pleshinë e Ulët dhe e Epërme, Dubravë dhe Fabrika e Ujit Pleshinë.

Arsyeja: Shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve dhe vendosje e bazave të siguresave nëpër trafostacione.

2.

Nga TS 35/10 KV Shtime do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Carraleva në stabiliment dhe pa energji do të mbesin trafostacionet:

TS 10/04 kV GURI COMPANY SH.P.K.  Asllan Bilalli (Kodi: 41046004127)  prej orës 09:00-12:00 dhe nga ora 13:00-16:00

TS 10/04 kV Ranca (Kodi: 41046004052)  prej orës 09:00-12:00 dhe nga ora 13:00-16:00

TS 10/04 kV Gurëthyesi – Asllani (Kodi: 41046004)  prej orës 09:00-12:00 dhe nga ora 13:00-16:00

TS 10/04 kV Topilla I (Kodi: 41046004053)  prej orës 09:00-12:00 dhe nga ora 13:00-16:00

TS 10/04 kV Topilla II (Kodi: 41046004054)  prej orës 09:00-12:00 dhe nga ora 13:00-16:00

TS 10/04 kV Topilla III (Kodi: 41046004055)  prej orës 09:00-12:00 dhe nga ora 13:00-16:00

TS 10/04 kV Devetak (Kodi: 41046004056)  prej orës 09:00-12:00 dhe nga ora 13:00-16:00

TS 10/04 kV Llanishti (Kodi: 41046004057)  prej orës 09:00-12:00 dhe nga ora 13:00-16:00

TS 10/04 kV TS-Reshanët-Grajqevc (Kodi: 41046004093)  prej orës 09:00-12:00 dhe nga ora 13:00-16:00

TS 10/04 kV TS GURI Asllan Bilalli (Kodi: 41046004110)  prej orës 09:00-12:00 dhe nga ora 13:00-16:00

Vendet: Një pjesë e LP Carraleva.

Arsyeja: Pastrim i trases nga vegjetacioni.

Rajoni i Miitrovicës

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 05-11-2020

1.

Nga TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Novolani (Kodi: 73000005)  prej orës 10:00  deri në ora 14:00

Vendet: Një pjesë e Bukoshit, Novolani, Kolla, Vërnica, Rezniku, Shallci, Druvari dhe Mihaliqi.

Arsyeja: Bartja e rrjetit 10kV në shtyllën e re, tërheqja e përçuesve të lakuar.

2.

Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Qirezi (Kodi: 74000004)  prej orës 10:00  deri në ora 14:00

Vendet: Krushefc, Polac, Dashefcë, Baks, Qirez, Prellofc, Krasaliq, Kozhicë, Krasmirofcë, Likoshan, Gradicë dhe Godancë.

Arsyeja: Ndërrimi i izolatorëve, vendosja e shkarkuesve, kontrollimi i transformatorëve, shtrëngimi i përçuesve etj.

Rajoni i Gjakovës

Punime në projekte investive

Data e punimit: 05-11-2020

1.

TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10kV Jatex (Kodi 80080025) nga ora 10:00 deri në ora 11:00

Vendet: Jatex.

Arsyeja: Ndërrimi i grupeve matëse dhe shqyrtimi i transformatorëve matës rrymor me CT analizator për konsumatorin Sh/Sh.A. Jatex.

2.

TS 35/10kV Gjakova II do të ndërprehet:

Dalja 10kV Thertorja (Kodi 81000129) nga ora 12:00 deri në ora 13:00

Vendet: Thertorja/

Arsyeja: Ndërrimi i grupeve matëse dhe shqyrtimi i transformatorëve matës rrymor me CT analizator për konsumatorin N.P.T. “Geberlland”Sh.P.K.

3.

TS 35/10(20)kV Gjakova III do të ndërprehet:

Dalja 10kV Ngrohtorja (Kodi 81084024) nga ora 14:00 deri në ora 15:00

Vendet: Ngrohtorja.

Arsyeja: Ndërrimi i grupeve matëse dhe shqyrtimi i transformatorëve matës rrymor  me CT analizator për konsumatorin P/Ngrohtorja e Qytetit.

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 05-11-2020

1.

Nga TS 110/35/10 kV Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Qyteti II (Kodi: 82000004)  prej orës 09:00-09:05  dhe nga ora 10:30-10:35

Vendet: rr.409 Sylejman Vokshi, rr.486 Xhelal Hajda-Toni, Rr.487 UÇK-së, Rr.488 Mizair Isma, rr.489 Avdullah Bugari, rr.490 Gëzim Hamza-Piktori, rr.491 Vëllezrit Frashëri, rr.492 Agom Çelaj, Rr.493 Hasan Prishtina, rr.494 Bekim Sylka, rr.496 Mexhit Mustafa, rr.497 Shkelzen Krasniqi, rr.500 28 Nëntori, rr.502 Sylejman Vokshi, rr.510 Bujar Thaqi, rr. 512 Ali Sokoli, Rr.513 Sheh Hilmi Maliqi, rr.514 Bajram Veliu, rr.516 Vëllezrit Frashëri, rr.525 Kuvendi i Manastirit, rr.526 Rifat Dina, Rr.527 Sabit Shabandula, Rr.528 Fitim e Enver Duraku, rr.529 Ramiz e Xhevdet Krasniqi, rr.530 Agim Kelmendi, rr.531 Selim Berisha, Rr.532 Bekim Isma, rr.533 Sakip Bellaga, rr.534 Viktimat e Korrikut, rr.535 Prof.Hamdi Berisha, rr. 540 Jeton e Besim Kabashi, rr.541 Dëshmorët e Zatriqit, rr.542 Musë Rahoveci, rr.544 Shkelzen e Luan Krasniqi, rr.545 Ismail e Besim Gashi, rr.546 Fahredin Hoxha, rr.547 Tafil Zyberi, rr.548 Mark Sopjani, rr.554 Viljam Voker, rr.555 Shkelzen Zllanoga, rr.557 Bedri Berisha, rr.558 Jahë Hoti, rr.608 Hamdi Berisha, rr.Luftëtari.

Arsyeja: Krijimi i kushteve pa tension – largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/35/10 kV Rahoveci do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Rahoveci XV (Kodi: 82000004009)  prej orës 09:00  deri në orën 10:35.

Vendet: Pompat e ujit.

Arsyeja: Ndërrimi i bazamentit të tensionit të ulët në TS Rahoveci XV.

Rajoni i Gjilanit

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 05-11-2020

1.

Nga TS 110/10 kV Gjilani 5 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV J10 Bresalci 1 (Kodi: 63000010)  prej orës 10:00  deri në ora 14:00

Vendet: Bresalci, Koretishta, Poneshi, Parallova, Vërbica e Zhegovcit, Kishna Polja, Sllakovci dhe  Zhegovci.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të kalbura-  Vërbicë e Zhegovcit.Postime të ngjashme