Puna Nga Shtëpia Apo Zyra, Çfarë Preferojnë Punonjësit Shqiptarë Pas Covid-19


[ad_1] Puna nga shtëpia, që nisi si një opsion i detyruar nga karantina, tani është kthyer në një normalitet për disa kompani dhe profesione kyçe. Korporatat e mëdha po aplikojnë rotacionin, ku deri në 50% e stafit, në departamente të caktuara, punojnë nga shtëpia, ndërkohë që paralelisht kryejnë investime në sisteme. Kompanitë e Teknologjisë së […]

E la Zvicrën për t’u kthyer dhe investuar në Kosovë


[ad_1] E Mërkurë, 11 Nëntor 2020 – 15:40 albinfo.ch Kohën e fundit dëgjojmë shumë raste ku mërgimtarët shqiptarë janë duke u kthyer nga mërgimi për të investuar në vendlindjet e tyre, përcjell albinfo.ch. Nijazi Musliu, shqiptari i cili ka jetuar prej 20 vjetësh në Zvicër, u rikthye në vendlindje, në Kosovë. Ai është pronar i […]

“Lockdown” shpallet fjala e vitit nga “Collins Dictionary” |Revista Monitor


[ad_1] “Lockdown” është shpallur fjala e vitit 2020 nga “Collins Dictionary”, pas një rritje të mprehtë të përdorimit të saj gjatë pandemisë. Ajo “përmbledh përvojën e përbashkët të miliarda njerëzve nëpër botë” – shkruan Collins. Leksikografët regjistruan përdorimin e fjalës ‘lockdown’ më shumë se 250.000 herë gjatë 2020, nga 4,000 herë vitin e kaluar. Fjalë […]

Ministria e Arsimit ndan 40 bursa për vajza


[ad_1] Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka hapur konkurs për bursa për 40 vajza, shtetase të Kosovës. Sipas njoftimit të ministrisë, të gjitha vajzat të cilat  kanë përfunduar shkollimin e mesëm të ulët,  të cilat i plotësojnë kushtet dhe kriteret e përcaktuara në konkurs, kanë të drejtë të aplikojnë për bursë . Fushat në të […]

Profesionet Ku Gratë Janë Më Të Paguara Se Burrat


[ad_1] Në profesione të caktuara si ligjvënës, nëpunës i lartë i administratës shtetërore dhe drejtorë ekzekutivë gratë rezultojnë të paguhen më shumë sesa burrat. Pikërisht këto profesione sipas publikimit të Institutit të Statistikave janë edhe më të paguarat. Referuar të dhënave gratë në këto profesione kanë një pagë mesatare prej 97.761 lekë, ndërsa paga mesatare […]

Ministri Zemaj tregon profesionet e të infektuarve në Prishtinë


[ad_1] Ministri i Shëndetësisë Armend Zemaj ka njoftuar se në rezultatet e sotme, në kryeqytet janë dalë 21 persona pozitiv. Në konferencë për media, Zemaj ka njoftuar se kush të infektuarit duke dashur të tregoj se COVID-19 s’ zgjedhë profesion. “Në Prishtinë kemi 21 raste, ku janë 4 nxënës, një profesor, një programer, një kontrollor […]

Festë në një lagje të Nju Jorkut në këtë kohë pandemie


[ad_1] Masat kufizuese, anulimi i pushimeve dhe mbyllja e pjessshme e shkollave s’ kanë ndalur shpirtin ngazëllyes të qytetit të Nju Jorkut. Mes pandemisë së vazhdueshme, e vetmja festë e bllokut,”Covid-Release”, që respekton distancimin fizik vazhdon të mbahet në Nju Jork dhe vazhdon të fitojë zemrat e banorëve të tij. udhët e Nju Jorkut janë […]

10 profesionet më të paguara në botë


1.Mjekët, kirurgët, Dentistët Mjekët janë më të paguarit në këtë listë. Mjekët anestezist kanë një pagë mesatare vjetore prej 235,070 dollaësh, të ndjekur nga kirurgët, të cilët fitojnë 233.150 dollarë. Obstetërit dhe gjinekologët janë mjekët e tretë me pagat më të lartë me një mesatare vjetore rreth 212,570 dollarë dhe ortodontët fitojnë 196,270 dollarë viti. […]

Burnout Sindromi te Kirurgët e Përgjithshëm të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës


Shkruan: Dr. Preveza Abrashi – Kirurge Fragmente nga nje punim I imi I prezentuar per pasojat e renda ne shendet te kirurgeve te cilet jane te obliguar ne orare te stergjata te punes dhe stress kontinual BURNOUT  SINDROMI  TE  KIRURGET e PERGJITHSHEM të  QENDRES KLINIKE  UNIVERSITARE  të KOSOVES Ky është një studim inicial për Burnout […]