20 Minuta Ecje Në Natyrë, Kaq Të Duhen Për Të Zhdukur Stresin


[ad_1] Një studim i pak muajve më parë, të cilit i referohet AgroWeb.org ka arritur në konkluzionin se mjaftojnë 20 minuta në ajër të pastër për të zhdukur stresin. Studimi është publikuar në revistën Frontiers in Psychology. Ky studim është i pari në llojin e vet që përcakton saktë minutazhin e duhur që i duhet […]

Falni njerëzit që ju kanë lënduar – do jetoni më shëndetshëm


[ad_1] Është shumë e dhimbshme ta falësh dikë që të ka lënduar, por a ja vlen t’i mbash inat? Studimet tregojnë që një person që falë, ndihet më mirë. Shpeshherë të falësh një person të afërt që të ka lënduar shumë duket pothuajse e pamundur, por s’ ka asgjë që s’ falet. Madje, shumë persona […]

Çka është Ankthi dhe si manifestohet?


Ankthi dhe manifestimi i tij Ankthi është një emocion i karakterizuar nga një gjendje e pakëndshme trazimi të brendshëm, shpesh i shoqëruar nga sjellje nervoze, të tilla si ecja poshtë e lart, ankesa somatike, dhe ripërtypje.[1] Janë ndjesitë subjektivisht të pakëndshme të lemeritjes ndaj ndodhive që priten, të tilla si ndjenja e vdekjes së afërt.[2] Ankthi […]

error: Content is protected !!