Mungesa e cilave vitamina mund të shkaktojë humbje të kujtesës?

Një regjim ushqimor i shëndetshëm është shumë i rëndësishëm për energjitë tuaja fizike dhe mendore. Mungesa e disa elementëve ushqimorë mund te çojë në probleme neurologjike si humbja e kujtesës. Sasi të vogla të vitaminave esenciale të marra me ushqimin ju furnizojnë me nutrientët e nevojshëm për një trup dhe tru të shëndetshëm. Mungesat e […]

Çka është qeliza yndyrore?

  Qeliza yndyrore adipociti është qeliza që përbën komponentin kryesor të indit adipozë dhe që bën të mundur sintezën, depozitimin dhe çlirimin e lipideve./Gazeta Shëndeti