Çka është Dializa?

Çfarë funksioni kryejnë veshkat e shëndetëshme? Veshkat e shëndetshme pastrojnë gjakun dhe largojnë lëngjet e tepërta në formën e urinës. Po ashtu, të njëjtën gjë bëjnë edhe me substanca të tjera për ruajtjen e trupit në gjendje të shëndetshme.   Çka është Dializa dhe çka zëvendëson? Dializa zëvëndëson funksionet pastruese të gjakut kur veshkat nuk […]