Gjimnazistët protestojnë pas rastit të sulmit seksual në shkollën “Faik Konica”


[ad_1] Ka nisur marshi protestues “Traumë, jo Lojë”, i cili është organizuar kundër ngacmimit seksual të një të miture, nga dy të mitur të tjerë në shkollën “Faik Konica”. Në këtë marsh po marrin pjesë nxënësit e tri gjimnazeve kryesore të Prishtinës. “Barazi, siguri, arsim”, “Tu pa, tu bo”, “Stop ngacmimeve seksuale”, “Trupi im, vendim […]

BE: Pandemia ka përkeqësuar situatën e komunitetit LGBTI


[ad_1] Bashkimi Evropian thotë se pandemia e koronavirusit ka përkeqësuar situatën e të drejtave të komunitetit LGBTI (Lezbiket, Homoseksualët, Biseksualët, Transgjinorët dhe Ndërseksualët). “Pandemia e COVID-19 ka rritur nivelin e dhunës dhe diskriminimit ndaj personave LGBTI, duke përfshirë dhunën në familje, gjuhën e urrejtjes në internet dhe krimet me bazë urrejtjen”, ka thënë përfaqësuesi i […]

Protestë para Ministrisë së Arsimit pas raportimeve për shpërdorim seksual ndaj të miturës në Prishtinë


[ad_1] Një protestë do të mbahet sot para Ministrisë së Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, pas raportimeve për shpërdorim seksual ndaj një të miture në Prishtinë. Bëhet e ditur se protesta mbahet nga Kolektivi për Mendim dhe Veprim Feminist. Protesta do të mbahet në ora 12:00 para objektit të MASHTI-t. Ndryshe, Policia e Kosovës ka […]

error: Content is protected !!