Shërbimi Spitalor dhe Klinik Universitar i Kosovës ka siguaruar materialin e nevojshëm për intervenim në sy, përfshirë thjerrëzat dhe materialin tjetër që nevojitet gjatë operacionit. Pacientët deri tash e kanë blerë vetë, duke harxhuar qindra euro në barnatore private,kurse SHSKUK ka ndarë rreth 600 mijë euro për blerjen e materialit […]

Faqja në Facebook “Udhëzime pa kritere” ka postuar sot një shkrim të gjatë për një dukuri të çuditshme në të cilën tregohet hollësisht për pacientët me infeksione urinare që po udhëzohen në Emergjencë. Për më shumë lexoni postimin e plotë të faqes “Udhëzime pa kritere”. Postimi i plotë i faqes […]

Gazeta Shëndeti përmes burimeve të saj brenda QKUK-së ka mësuar se çdo ditë e më shumë po vërehet se është pakësuar në mënyrë drastike numri i specializantëve në shumë klinika në QKUK. Ndër faktorët kryesorë të numrit të vogël të specializantëve në QKUK janë: ka tri vite që nuk janë […]

Shkruan: Guxim Maloku Burimi:MedicusOnline A e dini se në Kosovë kohët e fundit është bërë praktikë tepër e gabuar nga ana e Mjekut të Përgjithshëm dhe Familjar(pjesa më e madhe e tyre) për kolikën abdominale (dhimbjes së barkut)  rreth trajtimit të saj dhe udhëzimit te Gastroenterologu apo Kirurgu Abdominal.  Në shumicën […]

Shënim: Redaksia e Gazetës Shëndeti nuk është kundër asnjë Institucioni Shëndetësor por jemi vetëm për përmirësimin e gjendjes në Shëndetësi. Të gjithë e dinë që çdo gjë që është në këtë shkrim është e vërtetë dhe shkrimi nuk është aspak tendencioz ose i qëllimshëm por thjesht është pasqyrim i realitetit […]

  Shkruan: Leutrim Maxhuni Kohët e fundit është bërë praktikë e gabuar nga ana e Mjekut të Përgjithshëm dhe Familjar(pjesa më e madhe e tyre) për kolikën abdominale (dhimbjes së barkut) dhe kolikën renale (dhimbjes së veshkave ose organeve të traktit urinar) rreth trajtimit të saj dhe udhëzimit te Gastroenterologu, […]

QKUK: Rikthehet në punë aparatura e radioterapisë Rreth 60 pacientë që kanë nevojë për mjekim kurativ me radioterapi, nga nesër do të kenë mundësi  të marrin këtë shërbim në Klinikën e Onkologjisë, pasi që akseleratori është  rikthyer në punë. Akselertari që kryen radioterapinë paliative ka qenë në funksion gjatë gjithë […]

Prishtinë, 28 shkurt 2019 Sqarim nga Klinika Infektive QKUK Asnjë pacient nuk kishte nevojë për TAMIFLU Klinika Infektive e Qendrës Klinike Universitare të Kosovës  njofton se asnjë pacient nuk ka pasur nevojë për të marrë produktin TAMIFLU,  pasi që bari jepet tek të diagnostikuarit me virusi AH1N1,  e që nuk […]

Për 24 orë, 73 operacione në QKUK Bazuar në raportin 24 orësh nga Klinika e Anesteziologjisë, në 24 orët e fundit janë kryer 73 operacione në klinika të ndryshme të QKUK-së. Në Klinikën e Gjinekologjisë janë kryer 24 operacione, në sallat e Klinikës Emergjente 2 operacione. Stafi shëndetësorë i Klinikës […]

SHSKUK-ja u paguan punëtorëve shtesa për kujdestari përkundër që nuk kujdestarojnë, raporton Koha Ditore Një gjë e tillë konfirmohet nga fletëpagesat e ekzekutuara nga ky institucion muajt e fundit. Punëtorët administrativë, asistentët e zëdhënësit kanë përfituar me mijëra euro në emër të kujdestarive të mjekëve. Një zyrtare administrative ka pagë […]

Qendra Klinike Universitare e Kosovës ka filluar punën në dhjetor të vitit 1958, fillimisht me emrin Spitali i Prishtinës, deri në  vendimin për themelimin e Fakultetit të Mjekësisë së Universitetit të Prishtinës, më 17 qershor 1969, kurse më 7.11.1973, Fakulteti i Mjekësisë, bashkohet me Spitalin e Prishtinës, si Organizatë e […]

28 foshnje, për 24 orë në QKUK 28 lindje janë regjistruar gjatë 24 orëve në Klinikën e Gjinekologjisë të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës. 18 foshnje i përkasin gjinisë femërore, kurse 10 gjinisë mashkullore. 5 prej lindjeve janë realizuar me operacion, ndërsa 9 gra janë bërë nëna për herë të […]

Shkruan: Isa  Haxhiu,  urolog,  QKUK Kërkesat  minimaliste  të Kirurgëve ! “Kirurgët kanë jetën tonë në duart e tyre, por shumica prej nesh  dinë më shumë për njerëzit që ua  prejnë  flokët, sesa  për  mjekët që i prejnë trupat tanë.”Michelle  Crouch ( gazetar) Por, çfarë  është  një  kirurg? Kirurgun e  definojnë […]