Sa është i shëndetshëm qumështi i bajames


[ad_1] Qumështi i bajames është bërë lloji më i popullarizuar i qumështit vegjetal. Pothuajse 1.5 miliard dollarë janë shpenzuar për të në botë vetëm vitin e kaluar. Sidoqoftë, mund të pyesni se sa i shëndetshëm është në të vërtetë. Prania e proteinave dhe karbohidrateve në qumështin e bajames pa ëmbëlsuar është mjaft e ulët (në […]

Këto ushqime shkaktojnë akne


[ad_1] Vitet e fundit ka pasur shumë studime që kanë bërë lidhjet mes ushqimeve dhe akneve, dhe të dhënat më të rëndësishme mund të ndahen në tri çështje: Shmangni ushqimet me sheqer dhe karbohidrate, që kanë indeks të lartë të glikemisë, që do të thotë se shkaktojnë rritje të menjëhershme të niveleve të sheqerit në […]

Shafrani, bima “çudibërëse”


Shafrani frenon një sëmundje të rëndë degjenerative të shikimit. Sipas një studimi të spitalit universitar Gemelli, i publikuar në revistën “Nutrients”, sindroma e Stargardt mund të kurohet me pilula që kanë përmbajtje shafrani, duke qenë kështu një trajtim mjaft i thjeshtë dhe pa efekte anësore. Kjo sindromë është një sëmundje degjenerative e trashëguar që prek dhe dëmton […]