Krejt cka duhet të dini lidhur me “Sëmundjet malinje dhe COVID-19”, i mësoni në “Takimin virtual me Shëndritin”


[ad_1] Emisioni “Takim virtual me Shëndritin”, në kuadër të produksionit Familja jonë, vazhdon edhe këtë javë me intervista me rëndësi për publikun. I ftuar këtë të premte do të jetë doktori Ilir Kurtishi, me të cilin do të flitet shumcka lidhur me COVID-19 dhe sëmundjet malinje. Ndërkohë, të gjithë ata që kanë ndonjë pyetje për […]

Viti 2019 shënoi më shumë raste me kancer në Kosovë


[ad_1] Të dhënat e Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK) tregojnë se numri i rasteve ne sëmundje të kancerit ka shënuar rritje për 7% në vitin e kaluar në raport me një vit më parë. Përderisa në 2018-ën u regjistruan 2,475 raste, në vitin 2019 numri i rasteve u rrit në 2,652. Moshat e prekura […]

Filloni të hani jogurt çdo ditë! Ekziston shansi i madh që do të mund t’ju mbrojë nga një sëmundje e rrezikshme dhe malinje


[ad_1] Sipas një studimi të bërë, ekziston lidhshmëria midis konsumimit të jogurtit dhe fibrave dhe shanseve më të vogla që te ju të zhvillohet kanceri i mushkërive Rezultatet e studimit janë publikuar në revistën JAMA onkology të cilat mbështeten në analizën e 10 studimeve të bëra në Amerikë, Azi dhe Evropë, transmeton Telegrafi. “Rezultatet e […]

Kërkesa të shumta për shërim jashtë vendit


Mungesa e ofrimit të disa shërbimeve mjekësore brenda institucioneve publike shëndetësore në Kosovë, ka bërë që një numër i madh i pacientëve, ato shërbime t’i marrin jashtë vendit fal programit për trajtim mjekësor jashtë institucioneve publike, duke bërë kështu që dhjetëra miliona euro të shpenzohen jashtë vendit. Numri i atyre që kanë përfituar përkrahje financiare […]

Pasqyra e gjakut: Cilat janë vlerat normale?


Pasqyra e gjakut: Cilat janë vlerat normale? Pavarësisht nëse keni frikë nga gjilpërat ose dhënia e gjakut, vizita në laborator është e domosdoshme për diagnostikimin e cilësdo sëmundje. Analizat e gjakut tregojnë nëse organizmi është i shëndoshë, nëse ekziston ndonjë proces inflamator, apo ekziston ndonjë sëmundje… Që të mos pyetni se çfarë kuptimi kanë shkurtesat […]