Mjekët shpjegojnë 7 mënyra se si stresi mund të ndikojë në shëndetin tuaj


Sistemet kardiovaskulare dhe të frymëmarrjes Stresi shpesh është një sinjal që trupi ynë të punojë më shumë për t’i shpëtuar çdo gjëje të frikshme që po vjen pas nesh. Fatkeqësisht, mund të shkaktojë mjaft probleme shëndetësore Po qe se kjo gjendje urgjence vazhdon për një kohë të gjatë. Ulja e aktiviteteve fizike Keni vënë re […]

Përfitimet e shëndetit mendor dhe fizik nga ecja për vetëm 30 minuta në ditë


[ad_1] Një nga mënyrat më efektive për ta mbajtur veten në formë (fizikisht dhe mendërisht) është me të vërtetë e lehtë: ecja.  Ndonëse mund të duket shumë e mirë për të qenë e vërtetë, ecja ka shumë përfitime shëndetësore që mund t’ju mbajnë në majë të formës dhe t’ju ndihmojnë të kapërceni mërzinë dhe madje […]

Masa të Reja Ligjore për Mjekët që Trajtojnë Shëndetin Mendor


[ad_1] Mjekët që do të kryejnë shtrim të vullnetshëm në spital të personave me çrregullime mendore, pa marrë miratimin nga Ministri i Shëndetësisë do të dënohen me heqje të së drejtës të ushtrimit të profesionit deri në 3 vjet. Ministria e Shëndetësisë hodhi për konsultim publik ndryshimet në ligjin “Për shëndetin mendor”. Drafti parashikon gjobë […]

Fillon fushata “Fol me mu” në mbështetje të shëndetit mendor


[ad_1] Ka filluar fushata “Fol me mu për shëndetin mendor”, e cila përfshin tema të shumta psiko-edukuese të ofruara nga profesorë të psikologjisë. Fokusi i fushatës është ofrimi i këshillave, kujdesit, resurseve, dhe edukimit për mirëqenien e njerëzve të ndikuar përgjatë pandemisë së COVID-19. Këtë nismë e kanë marrë profesorët dhe studentët e Universitetit të […]

Kosova shënon Ditën Botërore të Shëndetit Mendor


[ad_1]   Në Ditën Botërore të Shëndetit Mendor, Asociacioni i Psikitarëve të Kosovës thanë se pandemia COVID-19, do të ketë pasoja të pariparueshme në psikologjinë e njerëzve. me anë të një njoftimi për media, ata kërkuan që në këtë kohë të pandemisë t’i kushtohet kujdes shëndetit mendor më shumë se kurrë më parë. Për të […]

Çfarë i Bën Stresi Zemrës – Si Ta Shmangni Dhe Trajtoni


[ad_1] Stresi, depresioni, ankthi dhe probleme të tjera mendore, mund të rrisin rrezikun e sëmundjeve të zemrës, thotë një studim i ri, të cilit i referohet AgroWeb.org. Studimi 4-vjeçar analizoi intensitetin e shqetësimeve mendore mes 200 mijë individëve të shëndetshëm mbi moshën 45 vjeçare. Historiku familjar i këtyre individëve s’ përfshinte raste të sëmundjeve të […]

error: Content is protected !!