Sa kilogramë duhet t’i shtoni gjatë shtatzënisë?


Sa kilogramë duhet t’i shtoni gjatë shtatzënisë? Gjatë shtatzënisë nuk keni nevojë të keni ndonjë dietë speciale. Nëse hani shëndetshëm e ndihmoni beben tuaj që të rritet dhe zhvillohet. Mos hani për dy veta! Gjatë muajve të shtatzënisë ju do të keni oreks të shtuar dhe patjetër që do të shtoni në peshë, por nuk […]

A është rrushi mik i shtatzënave?


Ju kanë thënë se duhet të hani rrush, sepse bebja do ta ketë të pamurit më të mirë? Vjeshta është stina e rrushit dhe është mirë të merrni disa informacione rreth tij Ass. dr. Memli Morina, mr. sci gjinekolog – obstetër tel. 045 725 725 A ju pëlqen rrushi? Nëse po, a brengoseni se mos […]

Pse harrojnë shtatzënat?


Pse harrojnë shtatzënat? Tash kur jeni shtatzënë a ju ndodh që 🔸️harroni ku e keni lënë çantën, 🔸️ose hyni në dyqan dhe nuk ju kujtohet se çfarë donit që të blenit, 🔸️harroni se keni pasur një takim, 🔸️ktheheni në shtëpi sepse keni frikë mos e keni lënë shporetin ndezur 🔸️… e ndonjëherë e harrroni edhe […]

Kapsllëku te shtatzënat


Kapsllëku te shtatzënat ▶️Prek gjysmën e shtatzënave ▶️Shfaqet për shkak të ndikimit të hormoneve të cilat i relaksojnë muskujt e zorrëve ▶️Suplementet e hekurit që jepen për ta korrigjuar pagjaksinë mund ta kontribojnë në shfaqjen e kapsllëkut ▶️Për ta parandaluar kapsllëkun: ✅Hani ushqime që kanë shumë fibra (fruta, perime, cereale) ✅Pini rreth 10 gota ujë […]

Kur është koha që të shkoni në maternitet për lindje❓


Kur është koha që të shkoni në maternitet për lindje❓ 🔶️Kontraksione ju do të keni gjatë gjithë gjysmës së dytë të shtatzënisë – këto quhen kontraksione Braxton Hicks. Këto nuk janë të rregullta. 🔶️Kur fillon procesi i lindjes kontraksionet fillimisht janë të buta, por me kalimin e kohës bëhen më të rregullta dhe gjithnjë e […]

Pse shfaqen strijat?


Pse shfaqen strijat? Strijat janë shenja që shihen kryesisht në bark, gjoks dhe kofsha. Më të shpeshta janë tek shtatzënat. Nuk janë të rrezikshme, nuk shkaktojnë dhimbje, por pasi që ndikojnë në pamjen e lëkurës mund ta ulin vetvlerësimin dhe vetbesimin. Se sa janë të manifestuara ndikohet nga disa faktorë, përfshirë komponentën gjenetike dhe tendosjen […]

Pse gratë shtatzëna s’ duhet konsumuar aspak alkool?


[ad_1] Një studim i bërë nga hulumtuesit e College London, kanë dal në përfundim që industria e alkoolit është duke i rrezikuar gratë shatzëna, kjo për shkak që ata s’ i japin informacionet e duhura lidhur me rrezikun që kanë gratë shtatzëna Nëse konsumojnë alkool. Sipas tyre, kompanitë e alkoolit s’ i përshkruajnë të gjithë […]