Tag: Stresi

𝐂̧𝐫𝐫𝐞𝐠𝐮𝐥𝐥𝐢𝐦𝐞𝐭 𝐛𝐚𝐬𝐡𝐤𝐞̈𝐞𝐤𝐳𝐢𝐬𝐭𝐮𝐞𝐬𝐞 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐢𝐧𝐭𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐡𝐞 𝐩𝐬𝐢𝐤𝐢𝐚𝐭𝐫𝐢𝐤𝐞

𝐂̧𝐫𝐫𝐞𝐠𝐮𝐥𝐥𝐢𝐦𝐞𝐭 𝐛𝐚𝐬𝐡𝐤𝐞̈𝐞𝐤𝐳𝐢𝐬𝐭𝐮𝐞𝐬𝐞 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐢𝐧𝐭𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐡𝐞 𝐩𝐬𝐢𝐤𝐢𝐚𝐭𝐫𝐢𝐤𝐞 Shëndeti ynë ne përgjithësi varet nga ajo se si ne e menaxhojme diten tone, jetën tonë.Nje jetë me ngarkesa psikologjike dhe stres mund të ndikojë…

Si klasifikohet stresi ?

Klasifikimi i stresit   Stresi mund të klasifikohet në katër kategori kryesore: Stresi akut: Është një reagim i menjëhershëm i trupit ndaj një situate stresuese. Për shembull, nëse një person…

Stresi i pacientëve

Stresi është një përgjigje e trupit ndaj situatave të vështira ose të këqija. Pacientët mund të përjetojnë stres për shkak të sëmundjeve, trajtimeve, ndryshimeve në jetën e tyre, si dhe…

𝐍𝐝𝐢𝐤𝐢𝐦𝐢 𝐢 𝐬𝐭𝐫𝐞𝐬𝐢𝐭 𝐝𝐡𝐞 𝐚𝐧𝐤𝐭𝐡𝐢𝐭 𝐭𝐞̈ 𝐯𝐚𝐳𝐡𝐝𝐮𝐞𝐬𝐡𝐞̈𝐦 𝐧𝐞 𝐬𝐡𝐟𝐚𝐪𝐣𝐞𝐧 𝐞 𝐬𝐞̈𝐦𝐮𝐧𝐝𝐣𝐞𝐯𝐞 𝐟𝐢𝐳𝐢𝐤𝐞

𝐍𝐝𝐢𝐤𝐢𝐦𝐢 𝐢 𝐬𝐭𝐫𝐞𝐬𝐢𝐭 𝐝𝐡𝐞 𝐚𝐧𝐤𝐭𝐡𝐢𝐭 𝐭𝐞̈ 𝐯𝐚𝐳𝐡𝐝𝐮𝐞𝐬𝐡𝐞̈𝐦 𝐧𝐞 𝐬𝐡𝐟𝐚𝐪𝐣𝐞𝐧 𝐞 𝐬𝐞̈𝐦𝐮𝐧𝐝𝐣𝐞𝐯𝐞 𝐟𝐢𝐳𝐢𝐤𝐞 Studimet shkencore kanë treguar se stresi mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në shfaqjen e semundjeve fizike.…

5 fakte për Neurozën histerike

Neuroza histerike është një sëmundje e sistemit nervor që shfaqet si një lloj ankthi i shkaktuar nga stresi emocional dhe ndjenjat e fshehura. Shpesh herë, simptomat e neurozës histerike përfshijnë…

Stresi i Kirurgut gjatë operacionit

Stresi i kirurgut gjatë operacionit është një problem shumë i zakonshëm në fushën e kirurgjisë. Kur kirurgu është në procesin e kryerjes së një operacioni, ai është nën presion të…

Aborti – lajm i hidhur!

Aborti – lajm i hidhur! Sapo ta merrni lajmin e mrekullueshëm se jeni shtatzënë ju do të filloni të bëni plane dhe të krijoni ëndërra pa fund. Por, për fat…

Oksigjeni, po aq i rëndësishëm sa menaxhimi i stresit

[ad_1] Covid -19, i kthyer në një pandemi globale, po shkakton dëme të mëdha jetësh njerëzore dhe recesion të thelluar ekonomik. <a href=”https://ads.digitalbee.al/www/delivery/ck.php?n=ab8ebf44&amp;cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE” target=”_blank” rel=”noopener”><img src=”https://ads.digitalbee.al/www/delivery/avw.php?zoneid=122&amp;cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE&amp;n=ab8ebf44″ border=”0″ alt=””></a> Por, gradualisht…

Aritmitë, shkaqet dhe tretmani

[ad_1] Aritmi kardiake është kur rrahjet e zemrës suaj janë shumë të shpejta (takikardi), shumë të ngadalta (bradikardi), ose rrahin në një ritëm të parregullt për shkak të një prishje…

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.