Do bananas help empty bowels?


Do bananas help empty bowels? Green bananas, in particular, have been shown to help with diarrhea. Bananas are also packed with fiber, prebiotics, and probiotics, all of which help with digestion.. For people with digestive conditions like irritable bowel syndrome, eating foods that aid with digestion may be particularly important.

Sipas studimit: Në Kosovë mbi 40 % e popullatës janë me çrregullime mendore


Një studim i madh epidemiologjik i kryer në Ballkan gjeti një përfshirje në çrregullimet të ndjenjave dhe ankthit përkatësisht prej 47.6% dhe 41.8%, në 648 të rritur Kosovarë (Priebe et al., 2010) Shkruan: Kushtrim Islami A mund të kenë shkaktuar traumat e konfliktit të para 20 viteve efekte serioze në Kosovë, sa i kushtojnë shoqërisë? […]

Prishtinë, nis ndërtimi i Qendrës për Autizëm dhe sindromën Down


[ad_1] Në Prishtinë ka nisur ndërtimi i Qendrës për Autizëm dhe Sindromën Down. Lajmin e ka bërë të ditur, kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti. “Qendra për Autizëm dhe Syndromen Down po ndërtohet me shpejtësi të madhe. Qendra e bashkëfinancuar nga Komuna jonë, TIKA si dhe shoqatat Autizmi dhe Syndrome Down do të jetë […]

Your top questions about Covid-19 and vaccines


[ad_1] How long will immunity last after getting a Covid-19 vaccine? Vaccine transmission treatment & prevention work/life family What are the side effects of the vaccines? Some vaccine trial volunteers have reported feeling flu-like effects after getting the shots. Don’t freak out if this happens to you, health experts say. “These are immune responses, so […]

Pandemia ka rënduar shëndetin mendor të fëmijëve me nevoja të veçanta


[ad_1] Pandemia ka ndikuar drejtpërsëdrejti në shëndetin mendor të fëmijëve me aftësi të kufizuara, fëmijëve me Sindromën Down, dhe atyre pa kujdes prindëror. ndërsa organizatat që merren me përkujdesjen e këtyre fëmijëve janë përballur me mungesë të fondeve, si pasojë e krizës pandemike, raporton Ekonomia Online. Nga Forumi Kosovar i Personave me Nevoja të veçanta, […]

Si reagon organizmi juaj Po qe se e hani ushqimin shpejt


[ad_1] Ngrënia me shpejtësi është e gabuar dhe rrit rrezikun e sëmundjeve të zemrës, diabetit (sëmundja e sheqerit) dhe hemoragjisë cerebrale. Ky është konkluzioni i një studimi të kryer në Japoni. Gjetjet e studimit u publikuan në revistën Scientific Sessions në vitin 2017. Studimi  u përqendrua në marrëdhënien mes shpejtësisë së të ngrënit dhe sëmundjeve […]

Hoti në shoqatën Down Syndrome Kosova: Viti 2020 ka qenë një vit i vështirë për të gjithë


[ad_1] Kryeministri në detyrë i Kosovës, Avdullah Hoti, gjatë ditës së sotme ka vizituar shoqatën “Down Syndrome Kosova”. Hoti gjatë vizitës ka thënë se viti 2020 ka qenë vit i vështirë. “Viti që po lëmë pas ka qenë një vit i vështirë për të gjithë pa përjashtim, por për disa grupe të shoqërisë që kërkojnë […]

Hoti viziton sot organizatën Down Syndrome Kosova


[ad_1] Kryeministri në detyrë i Kosovës, Avdullah Hoti, sot do ta vizitojë organizatën Down Syndrome Kosova. Mësohet se vizita do të fillojë nga ora 10:00. Gjatë ditës së djeshme, Hoti vizitoi edhe Shtëpinë e Pleqve në Prishtinë, së bashku me Skender Reçicën, për t’i parë kushtet të cilat i kanë të moshuarit. [ad_2]

error: Content is protected !!