A keni ndëgjuar për Artritin e të miturve, i cili shfaqet para moshës 16 vjeçare


[ad_1] Shkruar nga Dr Besim Demolli – Reumatolog  MUAJI KORRIK ËSHTË MUAJI I NDËRGJEGJËSIMIT PËR ARTRIT TË TË MITURVE APO THËNË MË DREJTË PËR ARTRITIN I CILI SHFAQET PARA MOSHËS 16 VJEÇARE!  Çfarë është artriti idiopatik i të miturve?  Artriti Idiopatik i të miturver (artriti juvenile idiopatik) është një emër i përgjithshëm për disa lloje […]

Çka është Torakocenteza (Punkcioni pleural)?


Burimi: Dr. Flamur Marku – Pulmolog Torakocenteza ose punksioni pleural është një procedurë për të hequr lëngun nga hapsirat pleurale. Një gjilpërë vihet përmes murit të gjoksit në hapësirën pleurale. Hapësira pleurale është hapesire e vogel midis pleurave të mushkërive. Pleura është një shtresë e dyfishtë e membranave që rrethojnë mushkëritë. Brenda hapësirës është një […]

ULTRAZËRI I KËRDHOKULLAVE TE TË POSALINDURIT


[ad_1] Kontrolli rutinor i kërdhokullave te fëmijët e posalindur me ultratingull është një metodë e sigurt dhe e padhimbshme për vizuelizim të kërdhokullave. Kjo metodë diagnostike mund të realizohet prej moshës 4-6 javëshe. Sipas protokollit nevojitet të bëhen 2 apo 3 ekzaminime me ultratingull deri në moshën kur fëmija fillon ecjen. Mosdiagnostikimi i hershëm i […]

error: Content is protected !!