Cilat lloje të cajrave janë më të mira në mbrojtjen kundër infeksioneve të traktit urinar? Shpjegon urologu, Dr. Fahredin Veselaj


Të premten në emisionin “Takim virtual me Shëndritin” ishte i ftuar urologu Fahredin Veselaj, me të cilin u diskutua për infeksionet në traktin urinar. Për afro një orë sa zgjati emisioni shikuesit mësuan më shumë lidhur me infeksionet e traktit urinar, format se si shkaktohen këto infeksione dhe trajtimit të tyre. Një cështje që u […]

Të premten në “Takim virtual me Shëndritin” urologu Fahredin Veselaj


Të premten më fillim nga ora 20:00, në emisionin “Takim virtual me Shëndritin”, do të jetë i ftuar urologu Fahredin Veselaj. Veselaj studimet Bachelor i kreu në Fakultetin e Mjekësisë, në Universitetin e Rijekës në Kroaci, në vitin 1994. Titullin “Magjistër i shkencave mjekësore” Veselaj e mori në vitin 2006, pasi i vijoi studimet më […]

Skandaloze: Pacientët me infeksione urinare po udhëzohen në Emergjencë (te Urologu ose Kirurgu)


Faqja në Facebook “Udhëzime pa kritere” ka postuar sot një shkrim të gjatë për një dukuri të çuditshme në të cilën tregohet hollësisht për pacientët me infeksione urinare që po udhëzohen në Emergjencë. Për më shumë lexoni postimin e plotë të faqes “Udhëzime pa kritere”. Postimi i plotë i faqes “Udhëzime pa kritere” Skandaloze: Pacientët […]

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion


Shkruan: Guxim Maloku Burimi:MedicusOnline A e dini se në Kosovë kohët e fundit është bërë praktikë tepër e gabuar nga ana e Mjekut të Përgjithshëm dhe Familjar(pjesa më e madhe e tyre) për kolikën abdominale (dhimbjes së barkut)  rreth trajtimit të saj dhe udhëzimit te Gastroenterologu apo Kirurgu Abdominal.  Në shumicën e herave mjekët e përgjithshëm […]

Gabimi i mjekut të përgjithshëm dhe familjar rreth kolikës abdominale dhe kolikës renale


  Shkruan: Leutrim Maxhuni Kohët e fundit është bërë praktikë e gabuar nga ana e Mjekut të Përgjithshëm dhe Familjar(pjesa më e madhe e tyre) për kolikën abdominale (dhimbjes së barkut) dhe kolikën renale (dhimbjes së veshkave ose organeve të traktit urinar) rreth trajtimit të saj dhe udhëzimit te Gastroenterologu, Kirurgu abdominal apo Urologu.   Në […]

Kërkesat minimaliste të Kirurgëve!


Shkruan: Isa  Haxhiu,  urolog,  QKUK Kërkesat  minimaliste  të Kirurgëve ! “Kirurgët kanë jetën tonë në duart e tyre, por shumica prej nesh  dinë më shumë për njerëzit që ua  prejnë  flokët, sesa  për  mjekët që i prejnë trupat tanë.”Michelle  Crouch ( gazetar) Por, çfarë  është  një  kirurg? Kirurgun e  definojnë  si   një  mjek  i […]