Kur është koha që të shkoni në maternitet për lindje❓


Kur është koha që të shkoni në maternitet për lindje❓ 🔶️Kontraksione ju do të keni gjatë gjithë gjysmës së dytë të shtatzënisë – këto quhen kontraksione Braxton Hicks. Këto nuk janë të rregullta. 🔶️Kur fillon procesi i lindjes kontraksionet fillimisht janë të buta, por me kalimin e kohës bëhen më të rregullta dhe gjithnjë e […]

Ish-eskorta me dy vagina: Më ka ndihmuar të ndaj punën nga jeta personale


[ad_1] Evelyn Miller zbuloi se vuante nga një gjendje e rrallë, e njohur si uterus didelphys kur ishte vetëm 20 vjeç. Kjo do të thotë se ajo ka dy cikle menstruale në të njëjtën kohë dhe pavarësisht se i thanë se do ta kishte të vështirë të mbetej shtatzënë, ajo është tani 6 muajshe në […]

Kujdesi që duhet të tregoni për ta shmangur lindjen e parakohshme


[ad_1] Shenjat nga të cilat duhet të bëni kujdes, pasi rrezikoni lindjen e parakohshme janë:  -Kontraktimet e mitrës, ndoshta pa dhimbje, që duken si shtrëngime në bark;  -Kontraktime të shoqëruara me dhimbje fundshpine apo rëndesë në pjesën e poshtme të legenit dhe në pjesën e sipërme të kofshëve; -Ndryshime të sekrecioneve vaginale, si njolla të […]

Mosmbajtja e urinës pas lindjes, ushtrimet që ju ndihmojnë


[ad_1] Lindja e fëmijës është një përvojë shumë intensive për një grua, plot emocione të forta dhe unike. Por është gjithashtu një dukuri që, së bashku me shtatzaninë, i ushtrojnë trupit femëror një stres të caktuar. Kjo është arsyeja pse mund të shfaqen disa sëmundje në javët pas lindjes së foshnjës. Midis këtyre, gjithashtu mosmbajtja […]

Shumë gra e bëjnë këtë dhe s’ e pranojnë – Ky gjest i zakonshëm mund të ketë pasoja në shëndetin tonë, mos e neglizhoni


[ad_1] Sa herë kur ishim fëmijë, nëna na ndiqte dhe na thoshte se duhej të ndryshonim mbathjet? Mos ndryshimi i rrobave çdo ditë s’ është një problem, me kusht që gjithmonë të keni rroba aromatike dhe të pastra, kurse veshjet e brendshme nevojitet të ndryshohen çdo ditë dhe ne asnjëherë s’ nevojitet ta harrojmë këtë, […]

error: Content is protected !!