Të afërmit e pacientëve shqiptarëTë afërmit e pacientëve shqiptarë i ngjajnë shumë njëri-tjetrit.

Kanë në shprehjen e tyre një overdozë ndjenjash të mbivendosura: ankth, shpresë, komplekse faji, frikë, gatishmëri për vetëflijim në këmbim të shërimit të të afërmit të tyre, mosbesim te “mjekët këtu”, adhurim dhe besim të pakufizuar për “mjekët jashtë”, ndjenjë hakmarrjeje paraprake ose të paktën agresivitet pak a shumë të theksuar nëse gjërat nuk do të shkojnë mirë, misticizëm panteist, fatalizëm kozmik….

Shih edhe:  Ja sa mjekë i ka Kosova dhe sa prej tyre janë të papunë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *