Wed. Jun 29th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Të gjitha  përgjigjet  për 2,3 bifosfogliceratin  janë të sakta përveq  është:

  1. Komponim i pasur me energji që fosforilon  në nivel të substratit
  2. Produkt i reakcionit te glicerofosfat kinazës

c.Komponim allosterik i cili e ulë  afinitetin e Hb për O2

             d.Komponim allosterik që e rritë afinintetin e Hb për O2

Leave a Reply

You cannot copy content of this page