Thu. May 19th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Cili është sekreti për të jetuar më gjatë? Shumë këshilla të rëndësishme tregojnë për mbajtjen e dietës së duhur dhe regjimin e ushtrimeve kur plakeni.

ndërsa ata janë padyshim faktorë të rëndësishëm për jetëgjatësinë, rezulton se mënyra më e lehtë për të jetuar më gjatë mund të jetë të imagjinosh veten duke bërë pikërisht atë.

Si mund të parashikojë vizualizimi se si do të plakeni?

Vizualizimi është procesi i hartës mendore të një situate ose skenari në kokën tuaj dhe luajtja e tij ashtu si dëshironi. Ne mund të përfytyrojmë gjëra të mira që na ndodhin, si dhe ato të këqija.

visualization live longer aging

Kërkimet e mëparshme kanë zbuluar se kur njerëzit vizualizojnë rezultatet e ardhshme, ata kanë një farë fuqie për t’i ndryshuar ato në realitet. Në fakt, kur bëhet fjalë për trupin dhe mendjen tuaj, vetë-perceptimi mund të ndikojë në gjithçka, nga aftësitë e kujtesës dhe shëndetin kardiovaskular deri në numrin e shtrimeve në spital që ju nënshtroheni dhe madje edhe në vdekshmërinë tuaj.

Kur mendoni për këtë, fuqia e vizualizimit ka kuptim: Po qe se e imagjinoni veten tuaj të suksesshëm në ndonjë fushë të jetës tuaj dhe vërtet besoni se mund ta bëni në realitet, ka më shumë të ngjarë të kuptoni se si ta arrini atë sukses në tuajin jetën aktuale.

Screenshot 2 33

Çfarë tregoi kërkimi?

Një studim i fundit i botuar në International Journal of Aging and Human Development nga Universiteti Shtetëror i Oregonit zbuloi se kur njerëzit në moshën e mesme besonin se do të ishin të shëndetshëm dekada më vonë, ata kishin më shumë të ngjarë të përjetonin këto rezultate në të ardhmen.

Për studimin, studiuesit ekzaminuan optimizmin e 244 pjesëmarrësve në moshë të mesme dhe të moshuar dhe vetë-efikasitetin e tyre, e cila është aftësia e tyre e perceptuar për të vizualizuar personin që ata duan të bëhen dhe më pas të punojnë për t’u bërë ai person. Ata gjithashtu anketuan pikëpamjet e vetë pjesëmarrësve për plakjen në përgjithësi për të parë Po qe se ata e shikuan pozitivisht procesin apo negativisht.

visulization

Rezultatet treguan se njerëzit që ishin më optimistë në jetën e tyre të përgjithshme kishin tendencë ta shtrinin atë pozitivitet në veten e tyre të ardhshme, duke përfshirë atë që ata e panë veten duke bërë në një moshë më të vjetër. Plus, kur pjesëmarrësit kishin pikëpamje shpresëdhënëse për plakjen kur ishin rreth të 50-tave, ata jetuan mesatarisht shtatë vjet e gjysmë më shumë se ata me pikëpamje pesimiste. 

[ad_2]

Leave a Reply