Tensioni i gjakut nevojitet të jetë i ulët. Kështu e kërkon shëndeti i trurit dhe zemrës.

Një studim i kohëve të fundit, të cilit i referohet AgroWeb.org sugjeron se Po qe se tensioni i gjakut është pak më i lartë se sa nevojitet, mund të kthehet në një shkaktar të humbjes së kujtesës.

Sipas studimit, Po qe se tensioni sistolik i gjakut është mbi 13, atëherë kur të arrijë në moshën 50 vjecare, gjasat që njeriu të preket nga skleroza rriten me 50 përqind.

Lajmi i mirë është se ulja e tensionit në nivelet e 12 me 8, që konsiderohet normale, ul rrezikun e humbjes së kujtesës dhe sklerozës me 15 përqind.

Gjetjet e studimit janë të rëndësishme prejse tregojnë se është në dorën e njeriut për të shmangur probleme serioze me trurin në të ardhmen.

Rëndësia E Analizave Mjekësore Për Tensionin E Gjakut

Njerëzit e moshës së mesme dhe të moshuarit nevojitet të bëjnë kontrolle të rregullta mjekësore.

Ata nevojitet edhe të konsultohen me një mjek që të ulin nivelet e tensionit të gjakut.

AgroWeb.org ju këshillon se ulja e tij është esenciale për të pakësuar gjasat e shfaqjes së sklerozës, Alzheimerit e sëmundjeve të tjera mendore.

Dëmet Që Shkakton Tensioni I Gjakut Në Tru

Truri është i mbushur me enë të imëta gjaku që transferojnë oksigjenin dhe ushqyesit e nevojshme tek qelizat nervore.

shtypja e lartë e gjakut shkakton dëme të fortë në këto enë të imëta.

Efektet e dëmshme e të njëpasnjëshme shkaktojnë probleme të mëdha në funksionet e trurit.

Rrjedhimisht, sa më agresiv të jetë trajtimi kundër tensionit të lartë të gjakut, aq më i mbrojtur është truri nga dëmet e pakthyeshme.

Sipas specialistëve, niveli i përshtatshëm i tensionit që e mbron edhe trurin është 12 me 8.

Mbajtja nën kontroll e tensionit është e rëndësishme.

Pas një moshe të caktuar, ulja e tensionit në nivele normale bëhet e vështirë.

Vështirësitë janë të mëdha pavarësisht ushqyerjes së shëndetshme, aktivitetit fizik dhe barnave./AgroWeb.org