Mon. Feb 6th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuiz , Kuize , Teste , Test

Test nga Citologjia

 

Results

-

#1. Qeliza e sistemit nervor quhet:

Lexo më shumë: Neuroni

#2. Neuroni është qelizë e sistemit nervor që i jep mundësi informacionit të transmetohet në formën e sinjaleve:

Lexo më shumë: Neuroni

#3. Njësia thelbësore, funksionale,ndërtimore dhe strukturale e të gjitha organizmave të gjalla është: (shkruaje)

Lexo më shumë: Qeliza

#4. Qeliza vezë e fekonduar, qelizë e fituar me bashkimin e spermatozoidit me qelizën vezë quhet:

#5. Me mejozë ndahen:

#6. Mejoza është ndarje e ndërlikuar e qelizës gjatë së cilës nga një qelizë mëmë fitohen:

#7. Vetë fjala qelizë vjen nga latinishtja, cellula, që do të thotë

Lexo më shumë: Qeliza

#8. Qelizën e zbuloi:

Lexo më shumë: Qeliza

#9. Qeliza është:

#10. Qelizat prokariote:

#11. Ku formohen eritrocitet:

Lexo më shumë: Eritrocitet

#12. Eritrocitet:

Lexo më shumë: Eritrocitet

#13. Eritrocitet apo qelizat e kuqe të gjakut kanë ngjyrë të kuqe sepse përmbajnë:

Lexo më shumë: Eritrocitet

#14. Eritrocitet jetojnë:

Lexo më shumë: Eritrocitet

#15. Trombocitet ose pllakëzat e gjakut prodhohen në:

#16. Trombocitet jetojnë në gjak prej:

#17. Ribozomet janë truptha të imët, funksioni kryesor i të cilëve është:

Finish

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

You cannot copy content of this page

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x