Testi i gjakut për Covid mund të parashikojë Vetëm po të një person do të mbijetojë

loading...


test gjaku është duke u zhvilluar në mënyrë që të mund të parashikojë Vetëm po të pacientët me do të kenë nevojë për kujdes intensiv ose Vetëm po të kanë të ngjarë të mbijetojnë, menjëherë pasi të shfaqen simptomat

Ky test mund t’u mundësojë mjekëve që të drejtojnë trajtimin intensiv te pacientët më në nevojë duke rritur shanset e tyre për mbijetesë.

Në fillim të këtij viti, biokimisti Markus Ralser me bazë në Londër dhe kolegët e tij identifikuan 27 të pacientëve me që ishin të pranishme në nivele të ndryshme në varësi të ashpërsisë së simptomave, shkruan The Guardian.

Që nga ajo kohë, ata kanë ndjekur 160 pacientë me COVID-19, gjaku i të cilëve u testua kur u shtruan në spital për të eksploruar Vetëm po të mund të parashikonin me anë të proteinave përparimin e sëmundjes

“Ideja është që t’u sigurojmë mjekëve një ‘pamje dixhitale’ se sa i sëmurë është një pacient – diçka që s’ mund ta thuash domosdoshmërisht vetëm duke i parë – e cila mund të ndihmojë në trajtimin e tyre. Për shembull, në rastin e COVID-19, vihet re një fenomen i quajtur ‘hipoksi e lumtur’, që do të thotë që një pacient mund të ndihet relativisht mirë, por pastaj përkeqësohet shpejt.”

deri më tani, është përdorur në 24 pacientë të sëmurë rëndë, ku parashikoi saktë rezultatin për 18/19 njerëz që mbijetuan dhe për 5/5 pacientët që ndërruan jetë.

Hapi tjetër, shkruan Anabel, është të vërtetohet në spitalet në Mbretërinë e Bashkuar, SHBA dhe .

Këto studime pritet të fillojnë në javët e ardhshme dhe të dhënat prej tyre do të duhet t’u dorëzohen rregullatorëve shëndetësorë, para se testet të bëhen të disponueshme. /Telegrafi/

The post Testi i gjakut për Covid mund të parashikojë Vetëm po të një person do të mbijetojë appeared first on Telegrafi.

Postime të ngjashme