Thënie për shëndetin

Kjo jetë është një spital ku çdo pacient ka dëshirë të zjarrtë për të ndryshuar shtretër. Charles Baudelaire

rinjtë kërkojnë dashuri, para, shëndet. ditë ata do të thonë: shëndet, para, dashuri. Paul Lefevre Geraldy

– “Në botën e sotme janë investuar 5 herë më shumë për ilaçe për paaftësinë e meshkujve dhe silikonin për gratë sesa për trajtimin e .
Në pak vite do të kemi gra të moshuara me gjinj të mëdhenj dhe burra të moshuar me një penis të fortë, por asnjëri prej tyre nuk do të kujtojë se për çfarë u nevojitet.”

– Përbërësit e zakonshëm të shëndetit të mirë dhe jetëgjatësisë janë: Humori i mirë, i freskët, jo punë të rëndë, dhe pak .

se të kurosh dikë, pyete nëse është i gatshëm të braktisë të gjitha ato që e bëjnë të sëmuret.

– Më tregoni një të shëndetshëm dhe do t’ua shëroj. Karl Jung

janë ata që japin ilaçe për të cilat dinë pak, për të kuruar sëmundje të cilat ata dinë më pak, në pacientët për të cilët nuk dinë asgjë.

– Kushdo që shkon në psikiatri, duhet ta vizitojë mjeku.

– Mjeksia: “paratë tuaja dhe jetën tuaj”. Karl Kraus

është mjeku më bindës. Në mirësinë dhe urtësinë japim vetëm premtime. Në bindemi. Marcel Proust

– Dhurata më e madhe është shëndeti. Pasuria më e madhe është kënaqësia. Dhe marrëdhënia më e mirë është besimi. Buda

– Burimi i stresit është në të ardhmen. Në qoftë se ju mund të mbani të ardhmen larg nga mendja juaj, ju mund të harroni shqetësimet tuaja.

– Vendosa të jem i lumtur sepse bën mirë për shëndetin.

ka nevojë për vështirësi. Ato janë të nevojshme për shëndetin.

Nëntë nga dhjetë mjekë pajtohen se një në dhjetë mjekë është budalla.

operacion nuk është kurrë i pavlefshëm. Mund të mos përfitojë pacienti, por gjithmonë përfiton kirurgu.

Kur shumë rekomandohen për një sëmundje, kjo do të thotë se nuk mund të shërohet.

Dieta ushqimore na sjell shëndetin e trupit, largimi nga njerëzit, qetësinë e shpirtit.

Mendoni në mëngjes. Veproni në mesditë. Hani në mbrëmje. Fli gjatë natës.

Tendenca për të shmangur përballjen me problemet tona dhe barrën emocionale të dhimbjes, është baza primare për të gjitha sëmundjet mendore.

Temperamenti i qetë vjen nga një organizëm i shëndetshëm. e ndritur, e gjallë, e mprehtë, e saktë, vullneti i qetë dhe i matur, pra ndërgjegjia e mirë,

janë privilegje që as , as pozita shoqërore nuk mund t’i japin.

– Lumturia nuk është asgjë më shumë se një shëndet i mirë dhe kujtesë paciente.

nuk është vendi përshtashëm për të qenë i sëmurë.

Postime të ngjashme