Wed. Oct 5th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
cropped 5077E98C 61D6 468D BD96 78C839E26A9F 1

Thyerjet në regjionin e gjurit

Thyerjet në regjionin e gjurit përfshinë frakturat e kockave të cilat bëjnë pjesë në nyjen e gjurit:

1. Thyerja e pjesës distale të femurit:

a) thyerja suprakondilare e femurit,

b) thyerja interkondilare e gjurit,

c) thyerja e izoluar e kondilit medial apo lateral të femurit.

2. Thyerja e patelës.

3. Thyerja e pjesës proksimale të tibisë:

a) thyerja e te dy kondilave të tibisë,

b) thyerja e kondilit medial apo lateral të tibisë.

4. Thyerja e pjesës proksimale të fibulës më së shpeshti e kombinuar me frakturën e femurit këmbës”. apo tibisë gjegjësishtë me frakturë luksative të nyjes së “zogut të këmbës”

You cannot copy content of this page