Tipi 2 i diabetit (sëmundja e sheqerit): Lëngu i domates dhe çaji i zi ndihmojnë në uljen e sheqernave në gjak


diabeti (sëmundja e sheqerit) i tipit 2 do të dukej i mirë sikur të mos ishte për kërcënimin e rritjes së niveleve të sheqerit në .

Ai është një burim i rëndësishëm energjie dhe siguron lëndë ushqyese për trupin, por duke pasur shumë prej tij mund të shkaktojë dëme në enët që furnizojnë me organet vitale, duke rritur kështu rrezikun e sëmundjes së zemrës dhe goditjes në .

Por, për njerëzit me diabet (sëmundja e sheqerit) të tipit 2, lëngu i domates mund të ndihmojë në evitimin e problemeve të zemrës që shpesh e komplikojnë sëmundjen. Studiuesit kanë zbuluar se pirja e lëngut të domates për tre javë kishte një efekt hollues të gjakut te njerëzit me sëmundje, tha  in Control.

Faqja shëndetësore shtoi: “Lëngu reduktoi grumbullimin e trombociteve – aftësinë e gjakut për tu mpiksur. Po qe se vërtetohet nga studime më të mëdha, gjetja ndonjë ditë mund të ndihmojë gjithashtu individë me prirje të rritur për mpiksje siç janë duhanpirësit, tromboza e venave të thella në distanca të gjata”.

Studimet gjithashtu kanë zbuluar se çaji i zi zvogëlon ndjeshëm rritjen e niveleve të glukozës në gjak si te të rriturit e shëndetshëm ashtu edhe tek ata para-diabetik, në këtë rast pas konsumimit të një pije me sheqer.

në të vërtetë, përbërësit kryesorë bioaktivë në çajin e zi janë polifenolët, për të cilat thuhet se promovojnë shëndetin dhe mbrojnë nga një sërë sëmundjesh.  studim shqyrtoi vetitë e rritjes së insulinës në çaj dhe përbërësit e tij. treguan se çaji i zi rriti aktivitetin e insulinës më shumë se 15 herë.

Kur bëhet fjalë për pije që dëmtojnë sheqerin në gjak, lëngu i frutave është fajtori kryesor. Ai ka shumë dhe sheqer dhe s’ ka fibra; ka aftësinë të shkaktojë një rritje të ndjeshme të niveleve të sheqerit në gjak.

Postime të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *