Wed. Jun 29th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Gati për të okupuar botën e bimëve shtëpiake?

Ju mund të kafshoni më shumë sesa mund të përtypni Po qe se s’ e dini nivelin e vështirësisë së bimëve në shtëpinë tuaj.

Po, është e vërtetë: Bimët shtëpiake zakonisht vendosen në një kategori të lehtë, të mesme ose të vështirë, varësisht për sa vëmendje kanë nevojë.

Për t’ju dhënë një ide të llojit të bimës që në të vërtetë mund të vendosni në dhomën tuaj të ndenjes, ne kemi përpiluar një listë të tre bimëve shtëpiake më të lehta për t’u kujdesur.

Bima Jade

Bima mban ujë në gjethet e saj me lëng. Kjo do të thotë që mund të shkojnë javë ose madje muaj pa nevojë për ujë ose vëmendje, për sa kohë që vendoset pranë një dritare me shumë dritë dielli. Në lartësi të plotë, bima e lëngshme qëndron midis tre dhe gjashtë metra e gjatë, megjithëse do të duhet mjaft kohë që të rritet.

jade plant

Bima e merimangës

Bima e merimangës konsiderohet si një tjetër bimë e nivelit fillestar për shkak të rezistencës së saj. në të vërtetë, kjo bimë e ngjashme me barin është e adaptueshme ndaj shumicës së kushteve të brendshme . Po mendoni se si e ka marrë emrin? ndërsa kjo bimë rritet, ajo do të formojë “merimangë”, ose grupe më të vogla bari, që varen nga bima kryesore. Si e tillë, ju mund të dëshironi të poziciononi bimën e merimangës në një raft për të marrë efektin e plotë të tufave të gjelbra të varura.

spider plant

Zambaku i paqes

Po qe se dëshironi të keni një spërkatje me ngjyra në koleksionin tuaj të bimëve pa vështirësitë që lulet shpesh shfaqin, merrni parasysh një zambak paqeje. Këto bimë me pamje të stilit të lartë, të cilat kanë një “gjethe të bardhë” të gjatë, të bardhë, nganjëherë quhen “bimë dollapësh”, prejse janë shumë të lehta për t’u kujdesur. Plus, ato bëjnë filtra të shkëlqyeshme të ajrit, dhe madje neutralizojnë gazrat toksikë si monoksidi i karbonit.

peace lily

 

Leave a Reply

You cannot copy content of this page