Tre gjërat që s’ duhet të bëni kurrë me lentet tuaja të kontaktit

[ad_1]

Lentet e kontaktit mund të shkaktojnë dëm të pakthyeshëm të shikimit kur s’ përdoren si duhet.

Historitë horror të lëndimeve të syve tregojnë se sa e rëndësishme është të ndiqni udhëzimet.

Sharon Copeland, tha: “Ka disa gabime të zakonshme që njerëzit bëjnë kur bëhet fjalë për t’u kujdesur për lentet e tyre të kontaktit, kështu që ne kemi bashkuar disa gjëra që s’ duhet të bëni kur bëhet fjalë për mbajtjen e lenteve”.

Contact Lens Finger Macro 732x549 Thumbnail 1

Shmangni dushin

Është e lehtë të harrosh lentet e tua kur futesh në dush. Por duke e bërë këtë viheni në rrezik të të gjitha llojeve të infeksionit.

Sharon tha: “Të gjitha llojet e ujit janë të këqija për lentet e kontaktit, kështu që dushi me lentet e vendosura duhet të shmanget. Po qe se keni hyrë në dush aksidentalisht me lentet tuaja, mbyllni sytë, dilni me kujdes nga dushi, thani duart plotësisht dhe hiqni lentet e kontaktit”.

0 Man putting contact on eye close up

Uji përmban miliona baktere, dhe Po qe se bllokohet rreth lenteve tuaja mund të shkaktojë acarim dhe dëmtojë ngadalë shikimin. Është e vetëkuptueshme që gjithashtu s’ duhet të pastroni lentet tuaja kurrë me ujë, duke përdorur vetëm solucionin pastrues.

Mos i fërkoni sytë

Polen, pluhur, grim ose thjesht lodhje – ka shumë arsye që fërkojmë sytë. Por për përdoruesit e lenteve të kontaktit, Sharon tha: “Fërkimi i shpeshtë i syve mund të zhvendosë lentet tuaja të kontaktit ose t’i shtyjë ato në qepallën e sipërme të syrit tuaj”. Kjo gjithashtu mund të çojë në baktere që hyjnë në sy nga duart e ndyra.

woman rubbing her eye

kurrë mos flini me lentet tuaja

Po qe se jeni një përdorues i lenteve të kontaktit, ka të ngjarë që keni qenë të lodhur ndonjëherë dhe keni harruar të hiqni lentet tuaja. Sidoqoftë, zakoni është i rrezikshëm posa sytë thahen shumë gjatë gjumit. Në krye të kësaj, lentet mund të kufizojnë furnizimin me oksigjen në sy, duke shkaktuar ngadalë inflamacion. 

[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!