© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kimia, Pyetje nga Kimia, Teste nga Kimia, Pyetje dhe përgjigje nga Kimia

Tregoni si ndikon balanca negative e Na+ në vëllimin e lëngut jashtëqelizor ?

Përqëndrimi i Na+ në lëngun jashtëqelizor përbën një nga faktorët themelorë të vëllimit të këtij lëngu.

Balanca negative e joneve Na+ çon në uljen e vëllimit të lëngut jashtëqelizor ( p.sh humbja e ujit me anë të djersitjes, mushkërive, vjelljes, diaresë etj ).

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.