Mon. Aug 8th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Ushtrimi për stomak më i mirë sesa për muskuj të stomakut

Të gjithë ata që dëshirojnë që bel të hollë dhe heqje të shtresave yndyrore nga stomaku zakonisht bëjnë “ushtrime të muskujve të stomakut” – ngritje e pjesës së sipërme të trupit e cila mund të rrezikojë kurrizin.

Po qe se ju dhemb shpina, më mirë është të kurseni pjesën lumbale duke qëndruar “i ngjitur” për dysheme derisa jeni duke ushtruar.

andaj pozicioni i “insektit të vdekur” njëherësh edhe pozicion mbrojtës, është i shkëlqyeshëm për ushtrime të muskujve të barkut.

1fgfgfgf

Shtrijuni në shpinë, ngrini duart lart dhe shtrini ashtu që duart dhe shpina të jenë nën këndin prej 90 gradësh.

Tani ngrini edhe këmbët, gjunjët të jenë të lakuar nën këndin prej 90 gradësh.

Ushtrimi bëhet në atë mënyrë që dorën e djathtë e lëshoni prapa pothuajse deri në dysheme (pas kokës), ndërsa njëherësh këmbën e majtë e shtrini pothuajse derisa ta prisni dyshemenë përpara.

2dfdfdf

Pra, njëherësh shtrini këmbën dhe dorën tjetër, në këtë kohë përpiquni që të mos prekni dyshemenë.

Pjesa lumbale e kurrizit duhet të qëndrojë gjithë kohës në dysheme.

3dfdfdf

[ad_2]

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

You cannot copy content of this page

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x