U bllokua nga rrjetet e njohura, kërkesa e djalit të Trump: Elon Musk të krijojë një rrjet social për babain tim

loading...


Donald Trump Jr. i ka kërkuar Elon Musk të krijojë një rrjet social në mënyrë që babai i tij, Presidenti në largim Donald Trump, të mund të bashkohet me të.

Në një video në Instagram të titulluar “Ja se si Elon Musk mund të kursejë fjalën e lirë”, djali i madh i Trump bëri thirrje kundër ndalesave dhe pezullimeve të ndryshme të cilat kohët e fundit i janë vendosur babait të tij nga platforma të shumta të mediave sociale.

Facebook tani ka pezulluar llogarinë e Presidentit Trump “për një kohë të pacaktuar”, ndërsa Twitter ka zbatuar një ndalim total për shkak të rrezikut të nxitjes së mëtejshme të dhunës.

YouTube gjithashtu ka pezulluar kanalin e tij për pjesën e mbetur të presidencës së tij ‘për shkeljen e politikave për nxitje të dhunës’. Në një video të martën vonë, 12 Janar, Donald Jr. sulmoi ashpër Twitter për atë që ai e përshkroi si censurë me një drejtim të vetëm, duke e përshkruar platformën si “paragjykim” për ndalimin e babait të tij.

Ai më pas e nxiti Musk të ndërtonte një platformë rivale të rrjeteve sociale që mund të “hidhte në erë Twitter” dhe, sipas tij, të ruante “fjalën e lirë në Amerikë”.

Donald Jr tha: “Pse Elon Musk s’ krijon një platformë të mediave sociale? Ky djalë vendosi njerëz në hapësirë. Ai e bëri këtë privatisht. Ai mori qeverinë e madhe dhe e bëri atë më mirë, më lirë, më shpejt sesa kurrë më parë. Ky është djali që e bën. Unë s’ jam duke kërkuar një dhomë konservatore, unë dua një platformë për të argumentuar idetë e mia kundrejt dikujt tjetër dhe jo vetëm njerëzit në një vend që më thonë se çfarë dua të dëgjoj.”

j.l./ dita

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *