Vaksina e Oksfordit tregon 70 për qind mbrojtje ndaj COVID-19

loading...


për koronavirus, e zhvilluar nga , parandalon shfaqjen e simptomave të këtij virusi te njerëzit për 70 për qind, kanë treguar të dhënat e një studimi të madh.

Ky lajm përbën triumf dhe zhgënjim, pasi vaksinat e prodhuara nga kompanitë dhe , tregojnë për 95 për qind mbrojtje, transmeton BBC.

Megjithatë, vaksina e Oksfordit është thënë se do të jetë shumë më e lirë, më e lehtë për t’u ruajtur dhe më lehtë e qasshme në secilin kënd të botës, në krahasim me dy të tjerat.

Në qoftë se miratohet nga rregullatorët, ajo besohet se mund të luajë rol të rëndësishëm në luftimin e pandemisë.

Hulumtuesit e Oksfordit kanë kryer për 10 muaj, për vaksina që zakonisht kryhen për një dekadë.

“Njoftimi i sotëm na çon një hap më pranë kohës kur mund të përdorim vaksinat dhe t’i japim fund shkatërrimit të shkaktuar nga virusi”, ka thënë arkitektja e vaksinës, Sarah Gilbert.

britanike ka porositur deri më tani 100 milionë doza të vaksinës së Oksfordit, të mjaftueshme për të imunizuar 50 milionë banorë. /RELPostime të ngjashme