Vaksina që do parandalojë deri në 80% infeksionet nga stafilokoku

Vaksina që do parandalojë deri në 80% infeksionet nga stafilokoku

Në hulumtimin e bërë në minj dhe lepuj, shkencëtarët testuan vaksinën e tyre kundër infeksionit stafilokoku, një baktere e zakonshme që gjendet në lëkurë dhe shkaku kryesor i infeksioneve të lëkurës dhe indeve të buta. Më shumë se 80 përqind e minjve të vaksinuar mbijetuan dhe ata kishin gjashtë herë më shumë të ngjarë të pastronin infeksionin sesa brejtësit e pa vaksinuar. 


Në mesin e lepujve, dy të tretat e grupit të imunizuar kishin pastruar infeksionin në krahasim me asnjë prej grupit që nuk e merrte bllokimin. Vaksina e zhvilluar nga Universiteti i Maryland në Baltimore, synon biofilmin, një substancë në S. aureus kronike që është rezistente ndaj antitrupave të lëshuar nga sistemi imunitar ose antibiotikët

loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *