Vazhdojnë reagimet për emërimin e djalit të deputetit Haxhi Shala si konsull në Çeki


Emërimi i djalit të deputetit të -së, Haxhi Shala, , si konsull i përgjithshëm në Republikën e Çekisë, me seli në Pragë ka nxitur reagime në edhe të mërkurën.

Pjësë e reagimeve janë bërë edhe përfaqësues të partive politike opozitare, dhe .

Deputetja e Kuvendit të Kosovës nga radhët e PDK-së, Ariana Musliu-Shoshi, ka deklaruar se po dështon të përfaqësojë interesat e qytetarëve brenda Kosoves, dhe Kosovën në nivelin ndërkombëtar.

kohë që ka mbetë pa zërin e saj diplomatik në qendrat kryesore vendimmarrëse:  , Londër Belgjikë ,Tokio. Kjo mungesë e prezencës shtetërore të Kosovës tregon mos-koordinimin dhe pa përgjegjësi të qeverisë për të mbrojtur interesin shtetëror përpara atij partiak, në kohën kur shteti ynë ka nevojë më shumë se kurrë të mbroj  të vërtetën dhe sakrifcën e këtij populli”, ka shkruar ajo në .

Sipas deputetes, emërimet e  bazuara në pazare politike s’ sigurojnë përfaqësimin për të cilin ka nevojë .

në ato e sipër, Kreshnik Ahmeti nga -ja ka ironizuar me këtë emërim.

Ai me anë të një publikimi në , ka treguar udhët që sipas tij duhet ndjekur ligjërisht për tu bërë diplomat.

“udha ligjore: 1. Testim dhe intervistim në konkursin e jashtëm për t’u pranuar në MPJD 2. Po qe se hapi i parë është i suksesshëm: minimalisht një vit punë në departamentet e MPJD-së dhe shkollim në Akademinë Diplomatike 3. Pas një viti pune fitohet e drejta për të kandiduar për gradën e parë (më të ulët) diplomatike 4. Po qe se Drejtori i Përgjithshem e bën propozimin dhe për Grada dhe Diciplinë e miraton kandidimin e pastaj Ministri/ja e nënshkruan rekomandimin e Komisionit, fitohet grada e parë (më e ulët) diplomatike 5. Po qe se hapi i katërt është i suksesshëm: krijohet mundësia për të kandiduar në konkursin e brendshëm të rotacionit, kur të jetë koha e rotacionit 6. Po qe se në garën e konkursit të brendshëm, pas vlerësimit të gradës, aftësive dhe vlerësimeve të eprorit, “mposhtë” në garë kandidatët e tjerë për pozitat e njëjta diplomatike, fitohet pozita për të shkuar në mision 6. Pas konkursit të suksesshëm, duhet të kalohen testet e sigurisë dhe pastaj diplomati niset në mision”, thuhet në publikimin e tij.

Ahmeti tutje ka treguar “udhën e djalit të Haxhi Shalës për t’u bërë diplomat.

“1. E blen biletën e aeroplanit dhe niset për në mision diplomatik, si shef i misionit diplomatik pa kandiduar kurrë e pa punuar asnjë sekond në MPJD”, ka shkruar ai.

Vota e deputetit Haxhi Shala ka qenë vendimtare për formimin e qeverisë . Por për këtë votë, kishte ndikuar një vizitë që ish-presidenti Hashim Thaçi dhe ish-kryeministri e kishin bërë në shtëpinë e Shalës. Këtë e kishte treguar vetë në deputeti Shala.

‘Vota e artë’, Haxhi Shala thotë se Thaçi dhe Haradinaj i shkuan së bashku në shtëpi pas mesnatës



Postime të ngjashme