Vendimet e fundit të Komisionit Disiplinor – Dënohen Trepça ’89, Llapi e Feronikeli


i Disiplinës brenda FFK-së ka dalë me rezultatet e mbledhjes së djeshme.

Duke u bazuar në ecuritë disiplinore nga ana e komisarit të garave dhe në përputhje me deklaratat zyrtare, ka marrë vendime për dënime ndaj disa futbollistëve e personave zyrtarë të klubeve në të gjitha rangjet e futbollit kosovar, përcjell GazetaBlic.

Më poshtë gjeni të gjitha vendimet e fundit:

“ARSIM ISLAMI; zyrtar i klubit të futbollit TREPÇA ‘89 nga me numër të ID kartelës ; 009898M78 në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave për ndëshkim me karton të kuq në ndeshjen e javës së; XIV-të të Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; TREPÇA ‘89 – BESA, e zhvilluar me datë 26.11.2020 në stadiumin “Riza Lushta“ në . Raportet zyrtare (kartoni kuq; fyerje dhe ofendime drejtuar gjyqtarit kryesor të ndeshjes Ilir Mehmeti). Bazuar në nenin 42.1 pika e. të Rregullores disiplinore; DENOHET ; me ndalesë në ushtrimin e funksioneve në klub për ; 2 (dy) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës.

FC LLAPI 1932 nga në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave për lëshime në organizimin e ndeshjes së javës së; XIV-të të Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; LLAPI 1932 – PRISHTINA, e zhvilluar me datë 25.11.2020 në stadiumin ““ në . Raportet zyrtare dhe xhirimet televizive (para fillimit të ndeshjes dy persona të pa identifikuar kërcënojnë gjyqtarët e takimit, njëherësh gjatë zhvillimit të ndeshjes s’ u respektuan anti- 19; kishte numër të konsiderueshëm të spektatorëve në tribuna). Bazuar në nenin 52 paragrafi 1 pika h dhe neni 10 paragrafi 1 pika d; të Rregullores disiplinore; DENOHET me të holla në shumë prej; 1000 euro (një mijë euro). Afati i pagesës së dënimit të shqiptuar është 8 ditë nga dita kur vendimi bëhet i plotfuqishëm. (rregullorja disiplinore neni 11 paragrafi 1).

ARGJEND MALAJ ; lojtar I klubit të futbollit FERONIKELI me numër të ID kartelës ; 015416M93 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër të fanellës sportive 8. Në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave për ndëshkim me karton të kuq në ndeshjen e javës së; XIV-të të Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; DRITA – FERONIKELI e zhvilluar me datë 25.11.2020 në stadiumin e qytetit në . Raportet zyrtare (Kartoni kuq; minuta e 79; sjellje josportive – fyerje dhe ofendime të pa ndërprera drejtuar gjyqtarit kryesor të takimit). Bazuar në nenin 42.2 paragrafi 1 pika a. të Rregullores disiplinore; DENOHET; me ndalesë loje për; 3 (tri) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës.

FARUK DRAGUSHA; fizioterapeut i klubit të futbollit FLAMURTARI nga me numër të ID kartelës; 005175M99 në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave për ndëshkim me karton të kuq në ndeshjen e javës së; XII-të Ligës së Parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; FLAMURTARI – RAMIZ SADIKU e zhvilluar me datë 25.11.2020 në stadiumin “Xhemail Ibishi“ në . Raportet zyrtare (kartoni kuq; hyrje në fushë pa leje të gjyqtarit për dhënie ndihmë lojtarit vendas, prej nga edhe konfrontohet me lojtarin mysafir). Bazuar në Rregulloren disiplinore neni 39 paragrafi 3; DENOHET me ndalesë në kryerjen e detyrës së fizioterapeutit dhe funksioneve tjera në klub për; 2 (dy) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës.

SELAMI GASHI; lojtar i klubit të futbollit RAMIZ SADIKU nga me numër të ID kartelës 00980M01 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër të fanellës sportive 23, për manifestim të sjelljeve jo sportive pas përfundimit të ndeshjes së javës së; XII-të Ligës së Parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; FLAMURTARI – RAMIZ SADIKU e zhvilluar me datë 25.11.2020 në stadiumin e Flamurtarit në Prishtinë. Raportet zyrtare (pas përfundimit të ndeshjes i mllefosur manifeston veprim vandalist duke shkelmuar derën e garderobës). Bazuar në nenin 32 Paragrafi 1 – Në mungesë të deklaratës vetanake ; PEZULLOHET pa të drejtë loje deri në kompletimin e lëndës – vendimin përfundimtar të komisionit për ndeshjet vijuese zyrtare të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës. Kërkohet plotësuese nga lojtari në pezullim Selami Gashi lidhur me rastin. Afati datë 30.11.2020.

GENTIAN IBISHI ; lojtar i klubit të futbollit RAMIZ SADIKU nga Prishtina me numër të ID kartelës; 003785M01 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër të fanellës sportive 30 , për ndëshkim me karton të kuq në ndeshjen e javës së ; XII-të Ligës së Parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; FLAMURTARI – RAMIZ SADIKU e zhvilluar me datë 25.11.2020 në stadiumin e Flamurtarit në Prishtinë. Raportet zyrtare (kartoni kuq; hyrje në fushë dhe konfrontim me fizioterapeutin e klubin nikoqir). Bazuar në nenin 39 paragrafi 3: DENOHET me ndalesë loje për; 2 (dy) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës.

HEBIB LECI; drejtor sportiv i klubit të futbollit DARDANA nga me numër personal; 1005733886 në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për ndëshkim me karton të kuq në ndeshjen e javës së; XII-të të Ligës së Parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; VLLAZNIA – DARDANA e zhvilluar me datë 26.11.2020 në stadiumin me bari sintetik “Gursel dhe Bajram Sylejmani“ në Sadovinë të Jerlive. Raportet zyrtare (minuta 75 kartoni kuq; sjellje jo sportive; fyerje dhe tentim sulmi në asistentin e parë të ndeshjes). Bazuar në nenin 32 paragrafi 1 (në mungesë të deklaratës) PEZULLOHET pa të drejtë në kryerjen e funksioneve në klub deri në kompletimin e lëndës – vendimin përfundimtar të komisionit. Kërkohet plotësuese nga zyrtari në pezullim Hebib Leci lidhur me rastin. Afati datë 30.11.2020.

KËSHILLA JURIDIKE

Pala e pa kënaqur në këto vendime ka të drejtë ankese drejtuar komisionit disiplinor të shkallës së dytë; komisionit për ankesa në afatin kohor prej ; 8 (tetë ) ditëve nga data e sjelljes së këtij vendimi 27.11.2020, respektivisht publikimit të tij në faqen zyrtare të Federatës së Futbollit të Kosovës. e ushtruar nga ana e palës së ankimuar s’ e ndalon ekzekutimin e vendimit.

Prishtinë, datë 27.11.2020
disiplinor; shkalla e parë
Kryetari Met Çeku”.Postime të ngjashme