© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pse duhet të bëni kontrolle të rregullta te mjeku?
  1. Neglizhenca: Mjekët që nuk kanë kujdes të mjaftueshëm për pacientët e tyre dhe nuk u japin atyre vëmendjen e duhur, mund të shkaktojnë probleme të rënda shëndetësore. Neglizhenca mund të jetë e dobishme kur mjeku nuk është në gjendje të ndjekë gjithçka që ndodh me një pacient, por në raste të tjera, është një sjellje e dëmshme.
  2. Inkompetenca: Mjekët që nuk kanë kualifikimet ose ekspertizën e nevojshme për të trajtuar një pacient, mund të shkaktojnë dëme serioze shëndetësore. Në raste të tilla, pacientët mund të jenë të ekspozuar ndaj rrezikut të keqtrajtimit ose gabimeve në trajtim.
  3. Mosrespektimi i konfidencialitetit: Mjekët që shpërndajnë informacione të ndjeshme të pacientëve pa lejen e tyre, shkelin besimin që ata kanë në mjekun e tyre dhe mund të shkaktojnë dëm emocional dhe në besim në pacient.
  4. Moskujdesi për higjienën personale: Mjekët që nuk zbatojnë standarde të larta të higjienës personale mund të përhapin infeksione dhe sëmundje nga një pacient në tjetrin.
  5. Mosrespektimi i vlerave dhe kulturave të pacientëve: Mjekët që nuk respektojnë vlerat dhe kulturat e pacientëve, mund të shkaktojnë dëm emocional dhe në besim në pacient. Mjekët duhet të jenë të ndjeshëm ndaj nevojave të ndryshme kulturore dhe të përshtaten me to.

Këto janë disa veti të mundshme të një mjeku që mund të konsiderohen si të këqija. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se shumica e mjekëve janë profesionistë të shkëlqyer dhe nuk janë të prekur nga këto probleme.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.