© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
4088AD0B 472D 4E0E BD7A 577BF9514BD9

Në përgjithësi, një pacient mund të ketë disa veti të këqija që mund të ndikojnë në shëndetin e tyre, përfshirë:

  1. Mosrespektimi i udhëzimeve mjekësore – Nëse pacienti nuk i ndjek udhëzimet mjekësore, siç është të mos marrë ilaçet e recetuara në kohë, apo të mos ndjekë dietën e rekomanduar, mund të ndikojë në shëndetin e tyre dhe në efektivitetin e trajtimit.
  2. Konsumimi i duhanit dhe alkoolit – Konsumimi i duhanit dhe alkoolit mund të ndikojë negativisht në shëndetin e një pacienti, duke rritur rrezikun e sëmundjeve të ndryshme, përfshirë kancerin, sëmundjet kardiovaskulare dhe të frymëmarrjes.
  3. Mosrespektimi i kujdesit të shëndetit mendor – Nëse një pacient nuk kujdeset për shëndetin e tyre mendor, duke mos ndjekur trajtimin e rekomanduar për shkak të ndonjë problemi mendor, atëherë kjo mund të ndikojë në shëndetin e tyre fizik dhe emocional.
  4. Mosaktiviteti fizik – Mosaktiviteti fizik mund të ndikojë në shëndetin e një pacienti, duke rritur rrezikun e obezitetit, sëmundjeve të zemrës, dhe tensionit të lartë të gjakut.
  5. Moskujdesja për higjienën personale – Moskujdesja për higjienën personale mund të ndikojë në shëndetin e një pacienti, duke rritur rrezikun e infeksioneve dhe sëmundjeve të tjera të transmetuara nga kontakti me mikrobe.

 

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.