Hën. Jan 24th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

 

Kuptimi i fjalës Vezore

Çka është Vezorja ?

VEZORE f.

  • 1. anat. Gjëndër gjinore e femrës në trajtë vezake, ku përftohen vezët. Vezorja e gruas. Vezorja e kafshëve.
  • 2. bot. Pjesa e poshtme dhe e fryrë e pistilit të lules, që formohet pas pjalmimit të saj. Vezorja e lules.