Virologu i njohur gjerman thotë se koronavirusi i ri s’ ka origjinë nga Wuhan


vdekjeprurëse është përhapur në të tërë botën ndërsa studiuesit po punojnë për të gjetur një kurë kundër saj.

Tani, një virolog i lartë gjerman Alexander Kekule tha se virusi koronavirus që ka qenë i shfrenuar në të tërë botën s’ është me origjinë nga qyteti kinez i Wuhan, por një mutacion nga veriore.

Lloji i koronavirusit nga quhet ‘G’ dhe ka mutacione gjenetike, shpjegoi profesori Kekule për televizionin ZDF. Ndoshta do të jetë më ngjitës sesa varianti i zbuluar në Wuhan, i cili dikur ishte epiqendra e shpërthimit të koronavirusit në Kinë.

Më shumë se 99 për qind e rasteve të koronavirusit mund të gjurmohen gjenetikisht në variantin nga Italia dhe madje edhe aktuale të sëmundjes në Kinë ri-importohen nga dhe pjesa tjetër e botës, konfirmoi organizata gjermane e lajmeve Weser Courier duke cituar virolog.

specialisti gjithashtu vuri në dukje se injoranca e gjatë e Italisë për paralajmërimet nga dhe mungesa e kundërmasave duhet të fajësohet, përndryshe, virusi origjinal mund të vihej nën kontroll, transmeton KosovaPress.

Përhapja vdekjeprurëse e virusit ka krijuar një trazim të madh në të tërë botën duke infektuar më shumë se 61.7 milionë njerëz dhe mbi 1.4 milion të vdekur, ndërkohë që një vaksinë efektive pritet nga tremujori i parë i 2021.Postime të ngjashme