Virtualisht, nesër fillon konferenca “Diaspora Flet”

loading...


Nesër pritet të fillojë konferenca virtuale “Diaspora Flet ”, organizuar nga GERMIN, organizata lidere për angazhimin e diasporës me vendet amë. Gjatë datave 19, 20 dhe 21 nëntor , nën moton GlobAL:2020, Lidhu, Krijo dhe Bashkëpuno, shumë emra me renome dhe yje të Diasporës Shqiptare do të jenë folës dhe pjesëmarrës të kësaj ngjarjeje

Mërkurë, 18 Nëntor – 14:00
albinfo.ch

Diaspora Flet 2020, e cila organizohet nga Germin dhe organizata e saj simotër me qendër në SHBA The Global Albanians Foundation, synon të lidhë profesionistë, , komunitete, aktivistë e organizata nga e gjithë bota për të reflektuar mbi angazhimin e diasporës shqiptare në 20 vjetët e fundit dhe për të eksploruar dhe reflektuar mbi rolin e saj në 20 vjetët e ardhshme. 

Përbrenda një treditor, me anë të 24 sesioneve virtuale me 9 folës kryesorë dhe një 25-orësh do të trajtohen praktikat globale dhe ndërlidhjet mes të diasporës në temat kryesore: avokimi & diplomacia, bizneset, investimet & filantropia dhe kapitali njerëzor & edukimi.

Germin, në kuadër të konferencës virtuale Diaspora Flet ka paraparë:

Hapja e konferencës do të bëhet më 19 nëntor në ora 15:00 me një bisedë të përqendruar nga ish-Presidetja e Kosovës, Atifete Jahjaga, me moderatore Valbona Zeneli. Znj. Jahjaga në konferencën Diaspora Flet 2020 do të flasë më shumë për rolin e saj diplomatik dhe mbështetjen e kauzave të rëndësishme shoqërore. Pjesa tjetër do të jetë hapësirë për rrjetëzim, fjalime inspiruese dhe katër (4) debate interaktive mbi kulturën, diplomacinë, politikën dhe forcimin e bashkëpunimit. Në ditën e parë, nga ora 20:00 do të zhvillohet nje bashkëbisedim me ambasadorët amerikanë në dhe , përkatësisht .S. znj. Yuri Kim dhe .T. z. Philip Kosnett. Ky panel do të moderohet nga z. Behar Xharra, sipërmarrës i ri në DC, , njëherit bashkë-themelues i GERMIN.

Dita e dytë, më 20 nëntor 2020, e cila fillon nga ora 15:00, do të fokusohet kryesisht në debate paralele për temat si: Investimet, Filantropia, Teknologjia & Inovacioni, socio-ekonomik i COVID 19. Poashtu, do të ketë edhe bisedë të përqëndruar me Elvin Gurin përballë gazetarës Ilva Tares, i cili do të falsë për angazhimin ekonomik të diasporës dhe ndërtimit të besimit për investime në vendlindje dhe filantropinë.

Në ditën e fundit, 21 nëntor 2020, dy ekspertë të njohur ndërkombëtarë në fushën e diasporës dhe miq të Germin, Kingsley Aikins & Martin Russell nga Irlanda, do të flasin për praktikat më të mira globale në angazhimin e diasporës dhe rrjetëzimin. Temat tjera të cilat do të trajohen në ditën e tretë janë: kapitali njerëzor dhe kthimi i trurit, shqipe dhe trashëgimia dhe të rinjtë në diasporë dhe edukimi. Poashtu, në këtë ditë, nga ora 18:00 do të ndodhë edhe formati “Bisedë mes kampionësh” me Robin Krasniqin dhe Lorik Canën. pritet të me një artiste me famë botërore nga diaspora, paraqitja e së cilës do të mbahet si surprizë e konferencës.  

Diaspora Flet është ‘thirrëse’ e fuqishme për angazhimin e diasporës, e cila mbahet çdo dy vjet. Diaspora Flet 2020 mbështetet në suksesin e Diaspora Flet 2018, një ndërkombëtare mbi diasporën që bashkoi ligjvënës, zyrtarë qeveritarë dhe një grup të larmishëm me mbi 300 profesionistë shqiptarë, studiues, drejtues të komunitetit dhe përfaqësues të biznesit nga 24 vende.

Për pyetje apo informata shtesë ju lutem a kontaktoni në:

[email protected] dhe +383 (0) 44 828 455 apo +383 (0) 49 891 999.

Fotografia e GerminPostime të ngjashme