Vitamina B7 Për Zemrën Dhe Trurin – Produktet ku ndodhet


B7 njihet ndryshe si biotinë.

Ajo luan një rol kryesor në konvertimin e ushqimit në për trupin.

Kjo vitaminë gjendet me shumicë tek arrorët, bishtajoret, lulelakra, bananet, drithërat, kërpudhat, vezët dhe midhjet.

Ndonëse kjo vitaminë gjendet në kaq shumë burime, njeriu s’ konsumon sasi të mjaftueshme të saj.

Në këto raste, është e nevojshme marrja e suplementëve. Lexoni më poshtë listën e përgatitur nga .

10 Përfitimet e Rëndësishme të Vitaminës B7

Për shëndetin e trurit

Biotina e mbron sistemin nervor dhe të gjithë trurin.

Ajo përmirëson kujtesën dhe shmang shfaqjen e sëmundjeve nervore dhe të trurit siç është skleroza apo Alzheimeri.

B7 bashkë me simotrat e saj të kompleksit të vitaminave B, rrit vigjilencën dhe përqendrimin.

Sheqeri në

Biotina stabilizon sheqerin në dhe është e këshillueshme për njerëzit që vuajnë nga i tipit 1 dhe 2.

Ajo është e dobishme për aktivitetin e enzimave dhe rrjedhimisht parandalon e nervave tek pacientët që vuajnë nga .

Stimulon humorin

Biotina luan një rol të rëndësishëm në konvertimin e ushqyesve në .

Mungesa e saj e bën organizmin më të drobitur dhe të përgjumur.

Përveç kësaj, ju mund të përballeni me , luhatje humori dhe me tretjen.

Në mungesë të ushqimit, suplementët e biotinës mund t’ju rikthejnë energjinë dhe humorin.

Për funksionin e tiroides

Gjendrat në organizëm janë të dobishëm për sistemin nervor.

Biotina është e nevojshme për aktivitetin e tiroides, por edhe për gjumin, urinë, energjinë dhe dhimbjen.

Vetëm po të organizmi has probleme në këto funksione, marrja e suplementëve të biotinës mund t’ju vijë në ndihmë..

Ul kolesterolin

Nivelet e larta të kolesterolit shkaktojnë sëmundjet e zemrës.

Biotina ndihmon në uljen e kolesterolit në nivele të pranueshme.

Për më tepër, ajo rrit nivelet e kolesterolit të mirë.

Biotina është një vitaminë e rëndësishme në largimin e inflamacionit në enët e gjakut dhe shmangien e sëmundjeve të zemrës.

Për një peshë të shëndetshme

Biotina është e nevojshme në përmirësimin e metabolizmit, përshpejtimin e rënies në peshë kur kombinohet me kromin.

Megjithatë, duhet të dini që biotina s’ është një pilulë dietike.

Ajo e ndihmon organizmin të heqë peshën e tepërt përsa kohë ju konsumoni ushqime të shëndetshme dhe kryeni aktivitete fizike.

Suplementët e biotinës krahas një regjimi të shëndetshëm ushqimor janë mënyra më e mirë për të përfituar nga kjo vitaminë e rëndësishme.

Forcon flokun

Biotina ndihmon në forcimin dhe rritjen e flokëve.

Ajo i bën flokët më të shëndetshëm dhe më një paraqitje të shkëkqlyer. që vuajnë nga çrregullimet me tretjen kanë probleme edhe në përthithjen e vitaminave dhe ushqyesve.

Biotina vjen në ndihmë për këtë dhe përmirëson nivelin e përthithjes së ushqyesve.

Përmirëson lëkurën

Pamjaftueshmëria e kësaj vitamine shkakton probleme me lëkurën.

përthahet, preket nga psoriaza dhe aknet.

duhet ushqyer si nga brenda ashtu edhe nga jashtë, ndaj biotina është shumë e rëndësishme.

me anë të suplmenetëve të biotinës ju mund të merrni të gjitha përfitimet e saj për lëkurën.

Thonj të fortë

Biotina forcon thonjtë dhe i bën ato më të shëndetshëm.

të ndryshme shkencore kanë treguar se pas përdorimit të biotinës, thonjtë janë më të fortë dhe s’ thyhen.

Për rritjen dhe zhvillimin e fetusit

Biotina është e dobishme për gratë shtatzënë njësoj si acidi folik.

Pamjaftueshmëria e kësaj vitamine cënon zhvillimin e fetusit dhe shkakton komplikime gjatë shtatzanisë.

Megjithatë, gratë shtatzënë duhet të konsultohen me një mjek përpara marrjes së suplementëve./

Postime të ngjashme