Vitia dhe ambasadori Kosnett diskutojnë për menaxhimin e pandemisë COVID-19, s’ përjashtohet mundësia për masa të reja


i Shëndetësisë, Arben priti sot në takim ambasadorin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në , Philip S. Kosnett, ndërsa u tha se situata me pandeminë është alarmante.

Në këtë takim, ministri dhe ambasadori Kosnett kanë diskutuar për situatën rreth , për të cilën është vlerësuar se është alarmante dhe kërkohet respektim i masave në fuqi, pa e përjashtuar edhe plotësimin e këtyre masave me të tjera, duke u bazuar në ecurinë e situatës epidemiologjike në vend.

Në takim është theksuar se pandemia ka përkeqësuar situatën, përveç në rrafshin shëndetësor edhe në atë ekonomik e social.

Vitia dhe Kosnett kanë diskutuar edhe për fillimin  e procesit të vaksinimit kundër COVID-19 në Kosovë dhe angazhimet e Qeverisë dhe MSh për sigurimin e dozave te tjera me qëllim që të arrihet një mbulueshmëri sa më e lartë e popullatës me vaksinim.

Në këtë aspekt, ministri Vitia e ka vlerësuar si shumë të nevojshme ndihmën nga partnerët dhe është shprehur mirënjohës për SHBA-të të cilët janë një nga donatorët kryesorë të skemës globale të vaksinimit, COVAX si dhe kontributin e përhershëm për shëndetësinë në Kosovë.

Kosnett ka theksuar se SHBA-të me anë të programeve të tyre do të vazhdojnë të jenë partner të institucioneve të Kosovës në fuqizimin e angazhimeve për përballimin e situatës me COVID-19 dhe sigurimin e një përgjigje adekuate ndaj kësaj situate, me qëllim të mbrojtjes së shëndetit publik të popullatës në Kosovë.

Postime të ngjashme