Vitia: Situata në institucionet shëndetësore është shumë e rëndë, masat i ndihmojnë procesit të vaksinimit


i Shëndetësisë, ka thënë se situata me -19 është shumë e rëndë, sidomos në institucionet shëndetësore, raporton Online.

Ai ka thënë vendimi për të reja ka qenë i domosdoshëm. në një të përbashkët me ministrin e Financave ka thënë se varianti britanik është duke u përhapur më të madhe dhe është më i rrezikshëm.

është shprehur se do t’i ndihmojnë fazës së vaksinimit, duke shtuar se edhe shumë shtete tjera evropiane kanë vepruar njëtë duke kufizuar dhe vaksinimin si masë për parandalimin e përhapjes së virusit.

“Situata është shumë e rëndë sidomos në institucionet shëndetësore. Varianti britanik është shumë i përhapur dhe shumë më i rrezikshëm që prek më shumë të rinjtë, e të cilët pritet të jenë grupi i tretë i vaksinimit. Masat e reja kanë qenë të nevojshëm tash kur ka filluar dhe vaksinimi. Ngjashëm kanë vepruar edhe vendet tjera edhe pasi kanë filluar vaksinimin. Masat e reja e kompletojnë procesin e vaksinimit i cili është në procesin fillestar”, tha Vitia.

Ai ka thënë se është duke punuar për të siguruar vaksina.

po punon pa ndërprerë që të sigurojë vaksina, e kuptojmë kritikën që mund të jenë në dëm të ekonomisë por jemi të vetëdijshëm për vështirësinë e këtyre sektorëve ashtu siç është paraparë ka përgatitur masat për ruajte. e shëndetit të ekonomisë”.

sa i përket qarkullimit të disa lajmeve se do të mbërrijnë disa vaksina me çmim 15 euro ai ka thënë se ky është një lajm i rremë.

Postime të ngjashme