Sat. Aug 13th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
cropped 5077E98C 61D6 468D BD96 78C839E26A9F 1

Vizat për shtetasit e Kosovës

Shtetasit e Republikës së Kosovës mund të udhëtojnë pa viza në Shqipëri, Turqi, Maqedoni, Mal të Zi, Serbi dhe Ishujt Maldive. Për të udhëtuar në vende tjera, shtetasve kosovarë iu lëshohet viza në Ambasadat e këtyre vendeve ose në Ambasadat përgjegjëse për lëshimin e vizave përkatëse. Nëse vendi në të cilin do të udhëtojë shtetasi i Kosovës nuk ka Ambasadë të akredituar në Kosovë, ose Ambasada e akredituar nuk bën lëshimin e vizave, atëherë pajisja më vizë mund të bëhet në Ambasadën më të afërt të atij vendi.

Ambasadat dhe zyrat diplomatike të cilat lëshojnë viza për shtetasit kosovarë në Republikën e Kosovës janë:

–    Ambasada Bullgare në Prishtinë
–    Ambasada Britaneze në Prishtinë
–    Ambasada Finlandeze në Prishtinë
–    Ambasada Gjermane në Prishtinë
–    Ambasada Hungareze në Prishtinë
–    Ambasada Italiane në Prishtinë
–    Ambasada Kroate në Prishtinë
–    Ambasada Norvegjeze në Prishtinë (bëhet lëshimi i vizave edhe për Danimarkë)
–    Ambasada Sllovene në Prishtinë ( bëhet lëshimi i vizave edhe për Latvi)
–    Ambasada Zvicrane në Prishtinë (bëhet lëshimi i vizave edhe për Austri, Francë, Belgjikë, Holandë dhe Luksemburg)
–    Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës (vetëm disa kategori vizash)
–  
Zyra Ndërlidhëse Greke në Prishtinë
–    Zyra Ndërlidhëse Kineze në Prishtinë
–    Zyra Ndërlidhëse Sllovake në Prishtinë

Disa nga ambasadat të cilat lëshojnë viza për shtetasit kosovarë në shtetet fqinje dhe regjion:

–   Ambasada Amerikane në Shkup, MAQEDONI
–   Ambasada Çeke në Shkup, MAQEDONI   
–   Ambasada Suedeze në Shkup, MAQEDONI
–   Ambasada Rumune në Shkup, MAQEDONI
–   Ambasada Polake në Tiranë, SHQIPËRI ose Shkup, MAQEDONI
–   Ambasada e Arabisë Saudite në Tiranë, SHQIPËRI dhe Shkup, MAQEDONI
–   Ambasada Izraelite në Ankara, TURQI dhe në Beograd, SERBI
–   Ambasada Indiane në Beograd, SERBI

*Rekomandohet që para udhëtimit shtetasit të marrin informacionin pranë Ambasadës ose Ministrisë së Punëve të Jashtme të shtetit të destinacionit lidhur me procedurat e pajisjes më vizë.

pdf
1. Temporary residence for the purpose of family reunification

VIEW

pdf
2. Temporary residence for the purpose of higher education and scientific research

VIEW

pdf
3. Temporary residence permit for the purpose of working within the annual employment quota

VIEW

You cannot copy content of this page