Wed. Jun 29th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pranvera

Pranvera

 

Vjershë për Pranverën shkruar nga Erza Morina

 

Erdhi Pranvera në vendin tonë.

Kjo stinë e bukur me plotë aromë.

Çelin lulet e pemët…si përherë.

n’këtë stinë të bukur në pranverë.

 

E gjithë natyra shkëlqen,ngjyra-ngjyra,

Secila nga lulet,

Më është më e mira.

 

Këndojnë Bilbilat me zë,

Gjithnjë pa pushu,

Gu, gu, gu bëjnë shpendët në vendin tim.

 

Lulet e pranverës, natyrën e lulëzojnë

Me bukurinë e saj të ëmbel qiellin e pushtojnë.

 

Herët në mëngjes

Trokiti dhe u hap dera

Gëzohuni….gëzohuni se erdh pranvera.

 

Erza Morina  kl.  II-4 sh.f  Abdyl Frashëri Prizren.

Leave a Reply

You cannot copy content of this page