Votat që i duhen VV-së për ta rrëzuar Hotin nga qeveria


kaluar vetëm dy muaj e tre ditë që prej kur u ngjit në krye të qeverisë. Por, shumë shpejt ai mund të shkarkohet nga kjo pozitë Në rast se mocioni i mosbesimit i inicuar sot nga rezulton i suksesshëm.

Sot, partia nisi edhe zyrtarisht mbledhjen e nënshkrimeve për rrëzimin e qeverisë Hoti.

Këtë e bënë të ditur Arbërie Nagavci dhe Rexhep Selimi nga holli i Kuvendit të Kosovës.

që drejton i -së u votua më 3 gusht. Isa Mustafa, si kryetar i -së lidhi marrëveshje për bashkëqeverisje me -në e Ramush Haradinajt, Nismën e Fatmir Limajt, Listën Serbe dhe pakicat tjera në të Kosovës.

Por, edhe pse lidhi me disa parti, s’ arriti më shumë se 61 vota t’i ketë në Parlament. Madje, njëra nga to u kontestua. Deputeti nga komunitet jo shumicë, Etem Arifi, aktualisht është duke u kërkuar për ta vuajtur një dënim. Ndërkohë, edhe një votë tjerë, ajo e deputetit Haxhi Shala, erdhi vetëm pasi presidenti i vendit, dhe ish-kryeministri i Kosovës, , i shkuan në shtëpi për t’ia kërkuar votën.

Në rast se Lëvizja Vetëvendosje dëshiron të ketë një mocion të sukseshëm mosbesimi ndaj qeverisë Hoti nevojitet t’i mbledhë të paktën 61 vota.

Por paraprakisht, VV-së i nevojitet t’i gjejë edhe 10 vota tjera për ta dërguar mocionin në meqë ngritja e mocionit të mosbesimit ndaj qeverisë kërkon 40 vota të deputetëve.

deri më tash, , si parti opozitare, s’ ka shprehur qëndrim të qartë Në rast se do ta përkrah mocionin e iniciuar nga LVV.

njoftuar që e kanë drejtuar një shkesë Vetëvendosja në Grupin Parlamentar të PDK-së. s’ e di Në rast se më herët ka mbërri shkresa apo është mbajtë konferenca, nevojitet me saktësua. Të njëjtën do ta shqyrtojmë në strukturat e partisë dhe pastaj pas diskutimeve brenda organeve të partisë, do të kemi një qëndrim”, tha Bedri Hamza, shef i Grupit Parlamentar të PDK-së në një bisedë për KALLXO.com.

Mbrëmë, në një intervistë për RTV Dukagjini, nënkryetari i PDK-së, , tha se LVV nevojitet të inicojë mocionin e mosbesimit ndaj qeverisë Hoti, por s’ dha një shpjegim konkret Në rast se partia e tij do ta përkrah atë.

LVV në Kuvendin e Kosovës aktualisht numëron 30 deputetë. kurse, PDK 24. Së bashku, bëjnë 53 vota, që janë të pamjaftueshme për rrëzimin e qeverisë.

paraprake të cilës i printe u rrëzua me një mocion të mosbesimit që e nisi pikërisht LDK që bashkëqeveriste.

PDK flet për mocionin e nisur nga VV për rrëzimin e Qeverisë Hoti

www.Postime të ngjashme