Vushtrri – përmbyten 500 familje nga vërshimet dhe mbytën 120 dele në një fermë


Në Komunën e Vushtrrisë  500 familje janë përmbytur si shkak i vërshimeve, ndërkohë që “Sitnica” ka dalë nga shtrati. Me mijëra hektarë tokë janë përmbytur, e këto vërshime po konsiderohen si më të mëdha që nga viti 1979.

Në një të jashtëzakonshme për , lidhur me gjendjen emergjente të krijuar në Komunën e Vushtrrisë, kryetari Xhafer Tahiri tha se kjo komunë mbrëmë dhe sot paradite është përballur me vërshime të mëdha, vërshime të cilat s’ mbahen mend qe nga viti 1979.

Veç tjerash, bëri të ditur se shumë rrugë të qytetit janë bllokuar. ndërsa, zonat më të prekura janë ato të qytetit.

“Mbrëmë dhe sot ka pasues vërshime të mëdha. ‘Sitnica’ ka dalur nga shtrati dhe janë përmbysur me qindra hektarë tokë. Dhe 500 familje dhe shtabi të cilat janë përmbytur nga uji. Për fat të mirë s’ kemi pasur asnjë viktimë të njerëzve. Ndërkohë që banorët janë ndihmuar në evakuimin e tyre. Janë evakuuar rreth 100 familje nga , zjarrfikësit dhe vullnetarë. Ne dje e kemi shpallur gjendjen e emergjencës civile”, theksoi ai.

Tahiri po ashtu theksoi se ka pasur dëme të mëdha edhe në bujqësore dhe ferma. Ai bëri të ditur që janë 120 dele janë mbytur në një fermë, dhe ekipet e shpëtimit s’ kanë arritur të shpëtojnë ata. Niveli i ujit ka filluar të bie, situata ka filluar të qetësohet. gjitha ekipet komunale janë duke u dalë në ndihmë banorëve qe sa më lehtë të përballojnë këtë situatë. ka zero fonde që të ndihmojë këto familje. duhet të ketë përkrahje nga e Kosovës”, tha ai.

“Naim Frashëri” dhe Palestra e Sportit në Samadrexhë do të shfrytëzohen për strehim në rast nevoje të këtyre familjeve.

Postime të ngjashme