Skip to toolbar

Washington DC: Shqiptarja themeluse e “Dafero” për sesione informative rreth Covid-19


loading...

E Diel, 21 Qershor 2020 – 21:30
albinfo.ch

Lina Zdruli është themeluesja e biznesit social “Dafero”, me qendër në Washington DC, me anë të të cilit ofron edhe sesione informative rreth Covid-19, me në fokus grupet vulnerabël të refugjatëve dhe viktimave të trafikimit, transmeton albinfo.ch.

Këto kurse mund të ndiqen në shumë gjuhë dhe prekin aspekte të jetës e punësimit në lidhje me target grupin.

nevojitet theksuar se Lina Zdruli është diplomuar nga Universiteti i Georgetown, në Washington DC, dhe krahas sipërmarrjeve të saj sociale, “Dafero” dhe “VRefugees”, shërben si konsulente afër Bankës Botërore, SHBA. /Albinfo.ch

Duke marrë parasysh edhe krizën globale të migracionit që është një nga sfidat më të rëndësishme me të cilën përballen tani udhëheqësit, numri i madh i azilkërkuesve në vendet perëndimore vitet e fundit ka ngritur pyetje të ndryshme: si do të integrohen azilkërkuesit në shoqëri? A janë në gjendje tregjet e punës në këto vende të ofrojnë mundësi për një jetë të pavarur për refugjatët dhe imigrantët? Por çdo sfidë, ofrohen edhemundësi. Lina Zdruli, një profesioniste e re shqiptare në Uashington. /Albinfo.chloading...